Gå til innhold

The battle of: Lenovo W500 vs Apple Macbook pro


Anbefalte innlegg

Jeg sølte et 0,4 liters glass utover tastaturet på min plast Macbook, mye rant selvfølgelig over og på bordet da.

 

Er bare å skylle tastaturet med vann fra f. eks. dusjhode (etter at man har tatt ut batteri ++) og legge den i ovnen og "steke" den på 40-50 grader i 12-24 timer.

Endret av AsbjørnH
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Den Lenovoen funker svært dårlig til spilling rett og slett fordi skjermkortet ikke er beregnet på det, og skjermoppløsningen er 1920x1200, noe som krever vesentlig mer av hardwaren enn om du feks kjøper en PC med 1280x800. En dårlig kombinasjon med andre ord. Du kan selvsagt sette ned oppløsningen i spillet, men har skjermen en native oppløsning på 1920x1200 og du setter ned oppløsningen til feks 1280x800, vil bilde bli en del dårligere enn om du kjører spillet på 1280x800 med en PC som har det som native oppløsning.

 

Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å laste ned Ubuntu og prøve det før du evnt kjøper Mac. Ubuntu kan kjøres rett fra en CD uten å installere noe som helst, og grensesnittet og generell filbehandling har en del til felles med OSX.

 

Du har helt rett angående skjermoppløsning, selv om jeg kansje synes du overdriver problemet litt. At skjermkortet til w500 ikke er beregnet på spilling mener jeg er feil, det er ikke et kjempekraftig skjermkort, men bygger på atis mobility hd3650 som sitter i blandt annet t500. Ytelsen i vanlige spill vil være omtrent den samme. Utover dette har den ekstra funksjonalitet som gjør at den yter bedre til andre ting. JEg skal ikke være for bastant, men det er iallefall sånn nvidia sine workstation skjermkort fungerer og jeg antar ati sine er byggt opp på samme måte.

 

Jeg vil anbefale trådstarter å se på HP elitebook 8530w som har et noe kraftigere skjermkort enn w500 samtidig som det har mange av w500 andre kvaliteter, den kan neppe måle seg på byggekvalitet, men er heller ikke veldig langt unna. (Jeg har selv forgjengeren 8510w og har vært utrolig fornøyd i over 18måneder med den.) HP har en del gode tilbud til studenter om du faller under den kategorien forresten..

 

Husk at du nå ser på bedriftsmodeller som koster ekstra pga. høy byggekvalitet og god support, dersom du ikke egentlig trenger dette så kan du fort spare noen tusenlapper, med å f.eks velge t500 som yter omtrent likt med w500 ;)

 

Edit: se her for benchmark resultater fra laptop skjermkort, det gir en vis pekepinn dersom du vektlegger grafikkytelse mye.

Endret av un0kai
Lenke til kommentar
Hvis du bare tar maskina med deg en gang i blant er 17" så absolutt å anbefale, da må man nesten ha 1920 x 1200 skjerm.

 

Hvis du først skal ha beste skermen som finnes på bærbare pcer, Dell studio 16

 

Denne pcen har en av disse hersjens 16:9 skjermene (som hverken macen eller levenoen har) men den kan oppgraderes til 1080 i høyden, så da er den delvis ungskylt. test hos Anandtech. Den har derimot en helt ekstremt bra skjerm, hvis du oppgraderen den til det. grafikkortet er noe svakere enn i macen men sterkere enn i levonoen.

 

husk at 32 bit os ikke klarer å adresere noe særlig mer enn 3,4 gb minne.

 

Så på en Studio XPS 16 sist uke, med den LED bakgrunnsbelyste 1920x1080 skjermen og kan bare bekrefte at den er bra, men jeg forstår ikke helt hvorfor Anandtech var så overbegeistret. Jeg har riktignok ikke sett noen av de andre high end laptopskjermene, men spesifiskasjonene for en del av de andre LED-belyste skjermene er da omtrent like bra.

 

Forøvrig har Dell-skjermen blank overflate som har både fordeler og ulemper og 1920x1080 på en 16 tommers skjerm gir relativt små piksler.

Endret av se#
Lenke til kommentar
Jeg har en utfordring til deg. Hell sprit på toppen av lokket på macen, og sett fyr på det. Eller hell litt vann/kaffe i tastaturet

 

Fikk ett glass rødvin ned i tastaturet på min (ikke spør hvordan :p), og den overlevde fint. Selvfølgelig ikke designa for det, og noe av bakgrunnsbelysningen i tastaturet kortslutta, men maskinen fungerer fint enda.

 

Ingen tvil om at Thinkpads har bra bygge kvalitet, men to helt nye T62s jeg har vært borti i det siste har hatt mye slark i skjermen (1-1.5cm). Så ikke alltid perfekte de heller, selv om man sikkert hadde fått fiksa dette på garantien.

T62?

 

Er T500 like bra bygd som W500?

Og er ATI Mobility Radeon HD 3650 / Intel GMA 4500MHD - 256 MB

kortet som sitter i den noe særlig? Spill? Har det andre bruksmuligheter enn FireGL V5700?

 

Selfølgelig kult at den er billigere, men til hvilken pris?

For meg er det ikke så viktig med mye harddiskplass, bedre at den er rask.

Viktig for meg blir:

-Rask og stødig.

-Bra bygd.

-Bra skjerm.

-Ikke for tung.

-Kan drive spill og tyngre programmer uten å bli varm og bråkete.

-Holder noen år uten å være inn og ut av reparasjon.

-Godt med utganger (firewire, nok USB, dockmuligheter)

-God nok lyd.

 

Hvis det ikke finnes noen alternativ til W500 i Lenovo serien som er bedre og billigere så går jeg for W500 tror jeg.

 

Macbook Pro skal jeg vurdere på et annet plan tror jeg. Kjenne på det, føle på det.

Radeon 3650 kortet er designet for spill, ligger nok veldig likt med 9600gt.

t500 og w500 er veldig like, mener å huske at w er 100-200g lettere og kanskje en mm tynnere (var sånn før med T vs Tp før i hvert fall)

Lenke til kommentar

Ok, så...

 

Vekt og bygging: W500

Grafikkkort: T500 (pga. lite spillbarhet på W500)

Oppløsning: T500 (pga. for små piksler på W500)

Pris: T500

Kraft: likt (hvis man putter inn 2 GB ram i T500)

 

Så... hvis jeg ikke skal spille Crysis på full guffe, mulig docke til ekstern skjerm, liker godt håndtverk og ikke er så opptatt av å spare noen tusenlapper.

 

Bør jeg kjøpe W500 alikevel?

Tror DELL og HP går ut om ikke det er svært gode argumenter for.

Kanskje det er smak og behag, men føler jeg trives bedre med IBM.

Lenke til kommentar

Oppløsningen er noe subjektivt, jeg synes 1920*1200 er en helt grei oppløsning på 15.4", og hadde ikke hatt noe problemer med det på min 14.1" heller (Er oppløsningsfreak :p )

 

En annen ting du burde kjøpe om du skal ha rimelig mye utstyr hjemme, er en dockingstasjon. Det er som et eget "brett" som du bare kobler alle ledninger inn i (strøm, usb, skjerm), og så bare setter du maskinen oppå "brettet". Dette støttes av alle thinkpads unntatt sl.

 

EDIT: Jeg hadde nok gått for T500 bare fordi du nesten ikke får noe ekstra fra w500.

Endret av Flimzes
Lenke til kommentar
Ang byggekvalitet så ER Thinkpads bedre enn macbook pro. Den diskusjonen kan bare legges død med en gang. Sitter med de to nevnte pc'ene ved siden av hverandre her nå, og nei, macbooken føles på ingen måte mer solid. Jeg hadde ikke turt å miste den i gulvet, og da sammenligner jeg med en R, og ikke engang en T eller W.

Vel, du overbevisert ikke meg før du har tatt din Thinkpad og droppet den i et hardt gulv fra ca 75cm høyde (omtrent høyden til et vanlig arbeidsbord). For det tør du vel? ;)

Det har jeg gjort flere ganger enn jeg gidder å telle. Senest i går datt hele ryggsekken ned fra pulten og landet med maskinen nederst (pulten er ca 1 meter)

Litt klønete, altså? En ryggsekk gir jo i seg selv beskyttelse, men det blir egentlig en uinteressant diskusjon siden historien din jo heller ikke kan verifiseres...

Forøvrig en meget spesiell pult, hvis den er 1 meter høy...

 

På den videoen så fungerer lenovoen etter krasjen ;)

Hvilken av de minst 2-3 maskinene som ble brukt for å lage den videoen fungerte, mener du? Og hvor godt fungerte den? Hvor mange maskiner ble knust mot veggen slik at de ikke fungerte i denne "testen"?. Tror du virkelig at reklamefilmer forteller den fulle og hele sannheten, og at ting ikke kan manipuleres gjennom kreativ klipping?

 

Og nei, macbookharddisken hadde IKKE overlevd. Hvorfor? Fordi en harddisk som treffer en vegg i 55 vil dø. Forskjellen er at i lenovoen treffer den ikke en vegg, den treffer gummi, nok gummi til at den overlever.

Og dette er hva du tror - på en svært bastant måte - men uten å ha fnugg av fakta å støtte deg til. Hvor mange G ble Lenovo-maskinen utsatt for? I en av linkene i mitt forrige innlegg dokumenteres det nemlig at en MacBook (som er en mindre solid maskin enn MacBook Pro) overlevde 250G uten skader.

 

Skifte av prosessor tviler jeg på at bryter garantien med tanke på at det skiller en skrue fra å få tilgang til minne og cpu (4 for minne, 1 til for cpu), skjerm derimot vet jeg ikke om går på garanti, men det er rimelig enkelt å gjøre om det først skulle skje noe.

 

Skifte av harddisk er en skrue på en thinkpad, 0 for dvd-spilleren (si at du vil ha blu-ray en gang i fremtiden)

Ingen dokumentasjon på at du kan skifte CPU og skjerm selv uten å ødelegge garanti/reklamasjonsrett, altså. Skifte av CPU innebærer litt mer enn å løsne en skrue, skjønner du. Det er noe som heter kjølesystem, og som sannsynligvis involverer et heatpipe-system, viftestyring, BIOS-oppsett, osv, som amatører ikke bør fikle med i en bærbar maskin som ikke er laget for brukermodifisering på denne måten. Hva vil skje tror du, om du setter inn en CPU som genererer mer varme enn det kjølesystemet er laget eller kalibrert for?

 

Og sist men ikke minst, så lenge du tar ting så personlig som du gjør, så er argumentene dine verdt ca like mye som argumentene til en treåring. De er irrelevante.

Huh? Er det fordi du ikke klarer å svare for deg eller tilbakevise argumentene mine, at du prøver å ta mannen og ikke ballen?

 

bbitsofnewstesten konkluderer med meget lite. Alle maskinene fungerte etter testen, altså var ikke testen hard nok.

Les testen du. Mer enn halvparten av maskinene endte opp som defekte.

(Forøvrig var testen utført av Testfakta i Sverige, som er svært profesjonelle på produkttesting.)

 

Jeg har mistet min forrige maskin fra en kontorstol og ned en trapp (unger som drar og dytter på alt). Hva skjedde? Den skrudde seg av. Dette er en 8 år gammel thinkpad. Ned en trapp... Min mor hadde en A21, skrivebordserstatter for mange år siden, når hun ikke brukte den la hun den på toppen av en to meter hø bokhylle. Og pcen datt ned rett ned i hard parkett (vet ikke hva slags, men det er hardeste parketten jeg har vært borti) Skjermfestet på ene siden sprakk, ellers fungerer den prikkfritt.

Vi har også hatt gøy før timer på skolen med å tråkke på maskinen (veddemål, som jeg vant).

Morsomme historier, men kan ikke verifiseres...

Ekstra morsomt med den parketten som var "den hardeste parketten du har vært borti", du legger deg virkelig i selen for å overdrive her... :D

 

Vi vet heller ikke hvordan det gikk med macen som er skutt på, står faktisk ingenting om det, den kan rett og slett ikke verifiseres.

Den som ble kjørt over er imponerende, uten tvil, men kan ikke verifiseres.

Nei, det er jo ikke alle som har anledning til å "verifisere" ting slik Lenovos reklamefilmer gjør... ;)

 

Jeg har en utfordring til deg. Hell sprit på toppen av lokket på macen, og sett fyr på det. Eller hell litt vann/kaffe i tastaturet

Ehh, nei...jeg leker ikke med dumdristige eksperiment på utstyr til 20.000. Å gjøre slikt med vilje er en sport for idioter.

 

Kan ikke verifiseres heller, men noen mener at de er naboen til han, og at det er sant. Litt stilig

Her er en sånn jeg har, billigmodellen

En eldre T-serie http://www.youtube.com/watch?v=-CrpUU3cCPE

 

Dette er filmer jeg fant når jeg søkte på lenovo crash+related.

Når jeg søker macbook crash så får jeg opp mac maskiner som får software-crash, ikke fysisk. Mon tro hvorfor?

Fordi Lenovo har lagt ut reklamefilmer som har tittel med ordet "crash", kanskje? Fordi ekstremt få gidder legge ut en video om noe så trivielt og normalt som at Windows krasjer? Fordi du er selektiv, og "overser" disse:

You tell me...jeg vet ikke hva du tror YouTube "beviser" i det hele tatt...

 

Så langt har vi én seriøs test å forholde oss til, som direkte sammenligner soliditeten til en MacBook og en Thinkpad:

http://www.testfakta.se/Article.aspx?a=11913

MacBook kom best ut, både i falltestene og på andre områder. Ta det som en mann, og aksepter at Lenovo ikke er de eneste som lager solide maskiner.

Endret av Newton
Lenke til kommentar
Det er bare det at den ikke kom best ut i det hele tatt, det var ingenting den gjorde bedre, ikke som er nevnt i testen i hvert fall.

Jeg begynner virkelig å lure på dine evner til å lese og forstå selv lettfattelig informasjon.

Macbook ble kåret til "Best i test", og var klart best på batterikapasitet og mekanisk motstandsdyktighet. Alt er oppsummert i tabellen her, som du nå får servert for tredje gang:

http://www.testfakta.se/img/2007/4/23/11917.pdf

Lenke til kommentar
Du viser til en test som er en to år gammel, av maskiner det ikke er snakk om her heller.

Sier denne testen noe om bl.a. mekanisk motstandsdyktighet i Apples bærbare kontra Lenovo, eller ikke? Har du en bedre sammenligning å komme med? At denne testen tar for seg 2 år gamle maskiner taler egentlig ikke til Apples fordel, da dagens MacBook og MacBook Pro med sine svært solide aluminiumsskall er _vesentlig_ mer solide og bedre bygget enn den gamle MacBook som ble testet.

Lenke til kommentar
Det er bare det at den ikke kom best ut i det hele tatt, det var ingenting den gjorde bedre, ikke som er nevnt i testen i hvert fall.

Jeg begynner virkelig å lure på dine evner til å lese og forstå selv lettfattelig informasjon.

Macbook ble kåret til "Best i test", og var klart best på batterikapasitet og mekanisk motstandsdyktighet. Alt er oppsummert i tabellen her, som du nå får servert for tredje gang:

http://www.testfakta.se/img/2007/4/23/11917.pdf

Ok, en billig R-maskin fra den tiden R var kjent som dårlige maskiner tapte pga batteritid. (som alltid har vært en svakhet på nettopp den maskinen)

 

Av mekanisk styrke tror jeg dine evner er sviktende, eneste forskjellen er at lenovoen skrudde seg av under harde slag, der mac ikke skrudde seg av, men det sier lite om hvor mye maskinene tåler.

 

Jeg så en test der de satte maskiner med en liten trebit på hver kant og hoppet på midten, http://www.idg.no/cio/article61152.ece

Lenke til kommentar
Kan du legge frem noe dokumentasjon som tilsier at Lenovo har bedre byggekvalitet?

 

Jeg kan. C't 08/2008, for å ta et eksempel.

 

Det som finnes av statistikk sier stort sett noe helt annet, nemlig at Apple er et lite hakk bedre.

 

Ifølge artikkelen over 17.2% av defekte notebooks (12.6% for Lenovo) var Apple sine. Det var den største andelen av alle de spurte (1090 laptoper), og Apple er ikke i nærheten av 17.2% markedsandel i Tyskland. Når det gjelder reparasjoner/service, så er det litt om hverandre, men f.eks. Apple bruker 3 eller flere reparasjonsforsøk i 20% av alle servicetilfeller, Lenovo -- 10%.

 

Ok, en billig R-maskin fra den tiden R var kjent som dårlige maskiner tapte pga batteritid. (som alltid har vært en svakhet på nettopp den maskinen)

 

Apropos

Men ok, dette er en promotional greie.
Lenke til kommentar
Kan du legge frem noe dokumentasjon som tilsier at Lenovo har bedre byggekvalitet?

 

Jeg kan. C't 08/2008, for å ta et eksempel.

 

Det som finnes av statistikk sier stort sett noe helt annet, nemlig at Apple er et lite hakk bedre.

 

Ifølge artikkelen over 17.2% av defekte notebooks (12.6% for Lenovo) var Apple sine. Det var den største andelen av alle de spurte (1090 laptoper), og Apple er ikke i nærheten av 17.2% markedsandel i Tyskland. Når det gjelder reparasjoner/service, så er det litt om hverandre, men f.eks. Apple bruker 3 eller flere reparasjonsforsøk i 20% av alle servicetilfeller, Lenovo -- 10%.

 

Ok, en billig R-maskin fra den tiden R var kjent som dårlige maskiner tapte pga batteritid. (som alltid har vært en svakhet på nettopp den maskinen)

 

Apropos

Men ok, dette er en promotional greie.

Det er ikke samme maskin. Laaaaaaangt i fra.

60 var en dårlig serie, både T og R. R før 61 var egentlig veldig dårlige maskiner.

Lenke til kommentar
Det er bare det at den ikke kom best ut i det hele tatt, det var ingenting den gjorde bedre, ikke som er nevnt i testen i hvert fall.

Jeg begynner virkelig å lure på dine evner til å lese og forstå selv lettfattelig informasjon.

Macbook ble kåret til "Best i test", og var klart best på batterikapasitet og mekanisk motstandsdyktighet. Alt er oppsummert i tabellen her, som du nå får servert for tredje gang:

http://www.testfakta.se/img/2007/4/23/11917.pdf

Ok, en billig R-maskin fra den tiden R var kjent som dårlige maskiner tapte pga batteritid. (som alltid har vært en svakhet på nettopp den maskinen)

Så, vi har om ikke annet kommet fram til at Lenovo har produsert en del dårlige maskiner, og at det å kjøpe fra Lenovo i seg selv ikke er noen garanti for at kvaliteten er på topp... ;)

 

Av mekanisk styrke tror jeg dine evner er sviktende, eneste forskjellen er at lenovoen skrudde seg av under harde slag, der mac ikke skrudde seg av, men det sier lite om hvor mye maskinene tåler.

Det sier en god del, i og med at MacBook vant testen bl.a fordi den ikke slo seg av under den samme påkjenningen. Det betyr forskjellen mellom å miste kanskje timers arbeid eller å ikke miste det man holdt på med.

 

Jeg så en test der de satte maskiner med en liten trebit på hver kant og hoppet på midten, http://www.idg.no/cio/article61152.ece

Dessverre så var det ingen Mac med i den testen (som forøvrig også er to år gammel og heller ikke angår maskiner det er snakk om her), så den blir litt irrelevant. Men du anbefaler egentlig en Panasonic Toughbook da, siden den klarte den testen best, eller hva var poenget ditt?

Endret av Newton
Lenke til kommentar

Nå er vel T500 og W500 den samme maskinen bortsett fra Spec. - W500 er workstation-utgaven av T500, dvs at den er som oftest speccet med CAD skjermkort istedet for vanlig 3D kort, og større disk/mere minne.

 

Du får T500 modeller med 1920x1200 skjerm også, så hovedsaklig er det skjermkortet og prosessor som er forskjellen.

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar
Kan du legge frem noe dokumentasjon som tilsier at Lenovo har bedre byggekvalitet?

 

Jeg kan. C't 08/2008, for å ta et eksempel.

Det ser ut til at linken din falt bort...

 

Det som finnes av statistikk sier stort sett noe helt annet, nemlig at Apple er et lite hakk bedre.

 

Ifølge artikkelen over 17.2% av defekte notebooks (12.6% for Lenovo) var Apple sine. Det var den største andelen av alle de spurte (1090 laptoper), og Apple er ikke i nærheten av 17.2% markedsandel i Tyskland. Når det gjelder reparasjoner/service, så er det litt om hverandre, men f.eks. Apple bruker 3 eller flere reparasjonsforsøk i 20% av alle servicetilfeller, Lenovo -- 10%.

Jeg _aner_ikke_ hvilken artikkel du snakker om...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...