Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen starter bare opp igjen


Anbefalte innlegg

Heisann, har et lite problem..

 

Bytta nettopp Hiper Type-R 580W med Corsair 550W

 

Førstenevnte var rett og slett en elendig strømforsyning befengt av problemer (med forferdelige lyder å gudene vet hva ellers som hadde dukket opp), og var glad jeg endelig hadde bytta den ut. En del av de problemene var at maskinen slo seg på igjen i det øyeblikket jeg slo den av via "avslutt". Vel, til min store overraskelse så har jeg akkurat det samme problemet med den nye.. Så det jeg lurer på er om problemet skyldes strømforsyneren, eller noe annet? Hadde håpt det var et veldig lettvindt svar på dette her... Kan det være for lav Watt rett og slett? Den klarer jo helt fint å drive pcen, alt fungerer som det skal. Det er bare når jeg skal slå den av at jeg er nødt til å flekke den rett av, enten med PSU bryteren bak, eller at jeg holder inne power knappen i noen sekund.. Å det er jo ikke heldig i lengden.. Kan ikke tenke meg at watten er for lav, når den kom med en 550(80) watts strømforsyner fra komplett? Så litt i BIOS, å den er satt til power off på avslutt.. La ikke merke til noe annet som kan ha noe med saken å gjøre. Noen som har vært borti det samme som kan gi meg svaret på dette her? Er helt tom for idéer her..

 

MSI K8N nForce4

AMD Athlon 4000+

XFX GeForce 7800 GTX

2GB generisk RAM

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilket hovedkort har du?

 

Det jeg lurer på nå er om det rett og slett er hovedkortet som er problemet? Har hatt et par problemer med det tidligere.. Var nødt å bytte ut chipset vifta to ganger tidligere for den hang seg opp og/eller bråkte en del.. Så ser jeg at northbridge vifta heller ikke er helt edru, stopper lydløst opp til tider. Å det er ikke bare jeg som har hatt problemer med dette.. Så mitt inntrykk av dette kortet er ikke det beste nei. Det kan jo være det som er syndebukken åsså i dette tilfellet?

 

Noen som har peiling?

Lenke til kommentar

jeg har DFI lanparty nF4.

Altså du slår av maskinen, men effekten blir som om du har trykket at maskinen skal restarte?

 

Jeg tenker 2 ting. Enten må det vere noe rottent med HK eller så er det softwarefeil. Kunne jo prøvd en ubuntu live cd og slå av fra den bare for å sjekke at det ikke er software feil.

Lenke til kommentar
Altså du slår av maskinen, men effekten blir som om du har trykket at maskinen skal restarte?

 

Det stemmer. I praksis så er det det som skjer, bare ikke like smooth. Du merker den slår seg av, hardiskene og det hele, men at det starter opp igjen øyeblikkelig.

 

Takk for tipset. Kjører Windows XP SP3. Vurderer å bare ta backup av alt relativt, åsså kjøre en clean install for å se om det funker. Føler det blir som et "shot in the dark", men har vel ikke så mye valg her når jeg ikke vet hva det skyldes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...