Gå til innhold

Obskure, gamle fotobutikker..


Anbefalte innlegg

Obskur butikk..

 

Det er en søt, liten fotobutikk i nærmiljøet der jeg bor i Danmark - var innom en tur i dag.

Fyren bak disken (en eldre herre) jobbet visst til vanlig i en annen fotobutikk i sentrum, og jeg tenkte jeg skulle blande meg i diskusjonen, da jeg overhørte hva diskusjonen gikk på. Han skulle sjekke noe for en kunde, og ringte til noen andre for å spørre om det riktige svaret.

I vinduet stod det nemlig et 450D med kitobjekt, samt en EF-S 55-250 ved siden av. Poenget er at vår venn bak disken ringte noen for å spørre, om ikke "EF-S" betydde "bildestabilisering".

 

Ahem. Jeg kunne så fortelle, at så ikke var tilfellet.

 

Det var flere forskjellige kompaktkameraer i hyllene, i tillegg til blant annet rensekassetter for VHS, og blanke VHS- og S-VHS-bånd. Mistenker at samtlige av kompaktkameraene var filmbaserte - men, rett skal være rett - det var et par Leicaer der også - Leica C2.

 

I disken var det ikke mindre enn 11(!!) Canon EOS 300, de fleste med kitobjektiv, et par uten, et med Tamron-objektiv, samt et enkelt EOS 3000N. I monteren var det ymse underlige gamle blitser, og øverst tronet en Olympus IS-5000.

 

En EOS 300 med kitobjektiv hadde prislapp (jeg spurte) på 2699 DKK, satt ned fra 2999. Fikk inntrykket om at det var mulig å prute litt ned, men dels er jeg ikke interessert i en low-end analog speilrefleks, og dels har jeg allerede et EOS 300 med kitobjektiv.. ;)

 

 

Jeg tipper så at butikken med andre ord ikke har endret sortiment de siste ti årene. :)

 

Så er det litt mer spennende med enkelte andre butikker, som har film, men som samtidig er helt i forkant på det digitale markedet.

 

Åssen kan økonomien i en sånn butikk overhodet gå rundt??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sikker på at butikken ikke bare er en "front" for et establisiment av verdens eldste yrke da??

 

:p

Vel - tror ikke mannen bak disken var en utøver i den bransjen, i alle fall. ;)

 

Det var ikke brukte greier heller - masse masse i nye esker, vesker, stativ etc etc.

Fikk litt følelsen av "okei - kanskje egentlig dumt av meg på slutten av nittitallet å ene og alene satse på film fordi jeg ikke liker digitalkamera, men pokker om jeg vil gi meg nå!" eller noe sånt..

Lenke til kommentar

Min stefar er utdanet som fotograf i Tyskland han drev en av de største butikene i Hanofer ? de har fremdeles ekstremt mange kunder som ikke har tatt steget over til den Digitale verden og for dem og min stefar er det et ukjent område.

Men det står ekstrem høy kunskap av disse gamlekara som mange tror er noe som ingen har brukt for.

De bilda som jeg sitter å ser på noen ganger fra 1930-40 åra har så ekstrem høy detaljegjiving at det vil nokk gji harrysveis på mange her inne når det gjelder kvalitet.

Klart slike folk ikke har noe i den digitale bildeverden å gjøre de blir bare forvirra disse gubbene på 70+ :green: ikke vondt mendt

Lenke til kommentar
Han har vel ikke noe annet enn analogt?

 

Dog har han nok ikke 11 stk. EOS 300 der. Men du verden for mye snadder han har ...

 

Tom

Kameraene nevnt i posten var de eneste SLR'ene i butikken!

Ellers var det en haug analoge kompaktkameraer på hyller, kameraveskerm, en del stativer, en del kikkerter, film og slikt. ..Og ja - en gammel PC på disken med cd-rom og kortleser.

Lenke til kommentar
De bilda som jeg sitter å ser på noen ganger fra 1930-40 åra har så ekstrem høy detaljegjiving at det vil nokk gji harrysveis på mange her inne når det gjelder kvalitet.

Klart slike folk ikke har noe i den digitale bildeverden å gjøre de blir bare forvirra disse gubbene på 70+ :green: ikke vondt mendt

 

Enig!

 

Om dere ikke kjenner til dette nettstedet fra før, så kikk innom! http://www.shorpy.com/

 

Helt utrolig kvalitet på 100 år gamle bilder. Detaljer, dynamisk omfang etc.

Vel verd å legg på favoritter, dette stedet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...