Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Erstatning for brød- finnes det?


Hel-H

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har tenkt å begynne på en livsstil med mindre karbohydrater, og som dere kanskje vet er brød en stor kilde til dette. Derfor har jeg lyst til å slutte å spise brød og kornprodukter generelt. Men jeg klarer ikke unnvære pålegget som er så godt. Derfor; finnes det andre ting jeg kan ha pålegget på som en erstatning for brød?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Korn har disakkarider og polysakkarider, som stort sett er sunne karbohydrater. Monosakkarider derimot er ikke bra å ha for mye av

 

Det brytes ned til maltose som er på langt nær så ille som sukrose og glukose

Endret av Demantios
Skrevet
Korn har disakkarider og polysakkarider, som stort sett er sunne karbohydrater. Monosakkarider derimot er ikke bra å ha for mye av

 

Det brytes ned til maltose som er på langt nær så ille som sukrose og glukose

 

nåh, karbohydrater som kommer fra planter blir lagret som glukose.

det brytes altså ned til glukose, ikke maltose.

Skrevet (endret)
Korn har disakkarider og polysakkarider, som stort sett er sunne karbohydrater. Monosakkarider derimot er ikke bra å ha for mye av

Det brytes ned til maltose som er på langt nær så ille som sukrose og glukose

nåh, karbohydrater som kommer fra planter blir lagret som glukose.

det brytes altså ned til glukose, ikke maltose.

Maltose

Maltose er bygget opp av to glukosemolekyler. Vi kan skrive:

Glukose+ glukose ­­= maltose+vann

Her ser vi altså at vi får vann som biprodukt.

Maltose er et søtt stoff som brukes blant annet i produksjonen av øl(malt).

Stivelse kan brytes ned til maltose ved hjelp av enzymer noe som gjør det mulig a framstille etanol fra stivelse. Maltose oppstår når korn brytes ned, for eksempel i produksjonen av øl eller i munnen når man tygger.

http://www.daria.no/skole/?tekst=8833

Endret av Demantios
Skrevet

Har kuttet ut det meste av stivelse (polysakkarider) i mitt kosthold som poteter, pasta og brød, men spiser enda ris og rugknekkebrød. Skulle jeg bare spist grønnsaker og kjøtt hadde det blitt veldig dyrt, en tåler litt karbohydrater så lenge man holder seg unna snop.

Skrevet

hm... i see...

mener ikke å være skolenerd nå, men på skolen vår (restaurant og matfag, kost og livsstil) i en time med kost og livsstil lærte vi om mono, dia og polysakkarider og at karbs ble spaltet ned til glukose og lagret i musklene som glykogen (glukose i kjedeform)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...