Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Registrering av moped.


Anbefalte innlegg

Kjøpte en Motorhispania Furia 2001 mod hos en lokal MC-forhandler for 2 år siden men fikk ikke med noen papirer på sykkelen. Den hadde heller ikke skilter da jeg kjøpte den. Så vurderer nå å få den registrert. Den har altså ikke hatt skilter på en stund.

 

Hva må jeg gjøre? Har ingen papirer eller liknende på sykkelen. Må jeg levere mopeden til godkjenning? Hva med forsikring? Omregistrering? Registrering? Årsavgift?

Kan noen fortelle hva jeg må gjøre for å få denne registrert? På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis den har vært registrert før må du kontakte politiet eller veivesenet som gir deg informasjon om sist registrerte eier. Deretter tar du kontakt med han og ordner med papirene. Hvis sykkelen ble avskiltet på grunn av mangler eller annet må den kanskje på visning. Du må betale omregistrerings- og veiavgift (litt i underkant av kr. 1000,- totalt) og du må betale for skiltet, antagelig rundt 500,-. Dessuten må du må bestille forsikring FØR du får skiltene, regn med rundt en tusenlapp i året, litt avhengig av selsakp, din alder osv. Hvis den aldri har vært registrert er jeg ikke sikker på fremgangsmåten, men det kan sikkert en motorsykkelforhandler eller veivesenet hjelpe deg med. Regn da med å måtte betale en engangsavgift - hvor stor den er på en moped vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Har nå snakket med MC-forhandleren og han ville ha ramme nummer for å få ordnet opp i dette. Høres bra ut :) Men jeg skrev kanskje feil, mopeden har vært registrert FØR, men det er noen år siden. Men sjekket litt ang. forsikring på nettet og hvis jeg skulle f.eks ordne med forsikring måtte jeg oppgi kjennemerke. Men du får jo ikke skilter før du har ordnet med forsikring. Hmm, dette høres rart ut?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...