Gå til innhold

Datan virker ikke!


Anbefalte innlegg

Hei , har fått delene mine nå(Komplett er raske :D ), men når jeg skal slå på PC'en så skjer det ikke stort. Selve datan starter, og det suser i viftene hele tiden. men det kommer ikke noe signal til skjermen.

 

Siden jeg har et helt nytt Asus P4PE, så gir jo dette meg beskjed ved oppstart. "System failed CPU test". Da står det i boka at man skal skjekke at prosessorer sitter ordentlig, eller kontakte Asus.

 

Jeg skal nå straks skjekke at prosessoren sitter ordentlig, men hvis den gjør det, og det samme fortsatt skjer, er det noen som vet hva som kan være galt da? Føler liksom ikke et sterkt behov for å begynne og kontakte Asus og greier...

 

Fikk litt hjelp av pappa til å koble ledninger da...mulig at han har gjort noe feil?

 

Håper noen kan hjelpe! :)

_________________________________

Asus P4PE (533mhz bus)

Pentium 4 Notrhwood@ 2,4gHz

512 MB Twinmos DDR-333 ram CL2

GeForce 2 ti 64MBddr AGP4X

SoundBlaster LIVE! Player 5.1

osv...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du prøvd med en annen skjerm? Et annet skjermkort? Det Med CPU'en er sikkert bare det at du må stille til de riktige innstillingene i BIOS etter at du har fått bilde på skjermen. Prøv også å resette BIOS'en din med CMOS. Vanligvis en liten jumper ved siden Batteriet. Det er tri pinner som stikker opp. Omtrent sånn . . . På de to første er det en jumper. Omtrent sånn |. .| . Prøv å flytte denne slik . |. .| Skjønner?

Lenke til kommentar

Jeg gjorde som du sa(og som det sto i boka) for å resette BIOS med CMOS - det samme skjer fortsatt :(

Jeg har ikke prøvd med en annen skjerm eller skjermkort, men det er tvilsomt at dette er grunnen, siden både skjermen og skjermkortet har funka helt bra så lenge jeg har hatt dem. Dessuten sier jo maskina "System failed CPU test"

 

Har det noe å si at man bruker en harddisk som ikke er formatert? sikkert ikke men.... please help me! :cry:

Lenke til kommentar

har du koblet vifta på cpu i riktig strømuttak? noen hovedkort krever at vifta til cpu må være koblet til et spesielt strømuttak for å virke, slik at muligheten for at man starter pcen uten kjøling slik at cpu blir ødelagt blir mindre. (se evt i manualen til hk hvilket strømuttak det er).

Lenke til kommentar

Hvis CPU'er virkelig er død betaler du bare frakt.

Komplett vil da sende deg en ny helt gratis etter å ha testet den og funnet feil.

Dersom de ikke skulle finne noen feil vil de gi deg et testgebyr på kroner 150,- og sende CPU'en tilbake.

 

Men jeg anbefaler deg å sende en mail til [email protected] og fortelle om problemet ditt, så kan du spørre om hva du skal sende tilbake. Det kan hende de vil at du skal sende inn både CPU og hovedkort. Hvis det var de delene du nettopp hadde bestillt sant?

Så etter å ha fått svar må du inn på komplett, logge inn på kontoen din der, gå til returer og derifra søke retur på delene du skal sende. Etter en stund vil du få en mail som forteller hvordan du skal pakke delene, merke pakken osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...