Gå til innhold

Lønner høyere utdanning seg for IT?


Anbefalte innlegg

Jeg har begynt å se på mitt allmennvalg som særs unyttig. Er høyere utdanning (bachelor/master i informatikk) verdt det, sett i forhold til lønn, hvis man vil ha driftingjobb etter endt studie? Eller ville det vært aller lurest med et overfladisk IKT-serviceoperatør-fagbrev? Jeg er ferdig med VGS til høsten og skal søke meg inn på en bachelor, og jeg får jo ikke skrudd tiden tilbake, men lurer likevel på om jeg har valgt "riktig".. Ønsket ikke å gå elektro/IKT etter ungdomsskolen, men jeg angrer litt nå. Da har man jo noe å falle tilbake på.

 

Spørsmålet er egentlig om høyere utdanning lønner seg, og hvorvidt man er mer attraktiv på arbeidsmarkedet med en grad kontra et fagbrev. Og de med fagbrev har jo arbeidserfaring også? Har jeg fucked meg selv over?

 

Takk for eventuelle svar.

Endret av Erik den Raude
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
.. Ønsket ikke å gå elektro/IKT etter ungdomsskolen, men jeg angrer litt nå. Da har man jo noe å falle tilbake på.

En solid grunnutdannelse på høgskole/universitet er akkurat det du lettest kan falle tilbake på om du ønsker å bytte arbeidsoppgaver senere. Fundamentet for å jobbe med drift går helt fint å få med en bachelor, men som alt annet begynner den virkelige skolen når man er uteksaminert.

 

Slik arbeidsmarkedet er nå så er bachelor omtrent minimumskrav for å søke på mange IT jobber, desverre.

Endret av tickinghd
Lenke til kommentar

Høyere utdanning vil nesten alltid lønne seg. Hvis du vil ha en drifte jobb vil jeg anbefale deg å ta høyskole istedet for universitet. Det vil gi deg bredden, og læringen er kankje mer praktisk rettet enn den akademiske tilnærmingen. En grad tar seg alltid fint ut på papiret, og det gjør deg ikke mindre aktraktiv ved feks første gangs intervju. Hvis du i løpet av studiet finner noe du brenner for, ta sertifiseringer med hands on tilnærming. Du kan også spesialisere deg med engang ved å ta fagskole, men det koster en del penger. Bedrifter ansetter gjerne folk som ligner sine egne. Mastere ansetter mastere, Cisco folk ansetter Cisco folk etc, spesialister vil gjerne ha spesialister. Offentlige ser veldig mye på dine vekttall (selv om ikke fagene du har tatt er relevant). Uansett er en grad ikke å forakte og jeg vil ikke si at det bortkastet selv om du skal kun drifte.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Er høyere utdanning (bachelor/master i informatikk) verdt det, sett i forhold til lønn

 

Jeg sjokkeres stadig over hvor opptatt nåværende og blivende IT-studenter er av lønn og ikke av innhold. Hva ville du valgt:

 

A) Jobbe for god lønn i en liten fillebedrift som solgte svada med å passe på at printerne hadde nok papir eller

 

B) Jobbe for litt mindre lønn med å drifte og tune en svær avansert viktig database eller nettsider?

 

Med utdanning har du sjansen til å få B med god lønn, uten utdanning er A med dårlig lønn mer aktuelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...