Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Den Idéelle Lettmotorsykkel?


Teoma

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og, noen med erfaring, kan dere fortelle fordeler, ulemper, fart, aks og slikt på de forskjellige typene sykler som Racing, Touring osv.

 

Er litt opptatt av en sprek sykkel som likevel er behagelig.

Lurer på hvordan Cagiva Raptor/Planet går, og hva toppfarten er?

Lenke til kommentar

Om du er opptatt av sprek sykkel, så må du nesten trimme. Det er utrolig liten sjanse for å bli tatt med lettsykkel, så det er egentlig bare å kjøre på. Man får f.eks ikke tatt sykkelen på dynobenk som politiet har med til skoler, da de er til mopeder. Og man får ikke sett noe særlig trim, da alt er skjult under kåper etc, på R sykler altså.

 

Har selv Cagiva Mito, og sitter samme motor i Raptor/Planet. Kjører altså med trim, og sykkelen går utrolig godt! Har Shark effektanlegg, 34mm Dell'Orto forgasser og aks dreving, skal om kort tid montere en annen sylinder samt sylindertopp. 0-100 går på 5-6 sekunder med det jeg har skrevet.

 

Toppfart med orginal dreving og ingen trim er 140-150. Uplombert/effektanlegg rundt 150-160. I tunnel etc kan man komme opp i 180. ;)

Lenke til kommentar
CBR går faktisk en del bedre enn Varadero. En sylinder ekstra behøver ikke ha noe å si så lenge kubikken er lik.

Jo, en sylinder har mye å si. Kanskje ikke når man kommer opp i mange sylindre, men det er en stor forskjell fra 1 til 2 sylindre. Dessuten er turtallsregisteret på en 2-sylindret mye mer brukbart på racingsykkel, enn 1-sylindret. 1-syl er for crossere.

 

Eh, jo? Mye mener du KTM og WR yter da? KTM-ene har omlag 40 hk på veiva.

Ikke ta for hardt i nå da ;) De påstår så mye rart, men 40 hester å ta altfor hardt i. Test syklene på dyno selv og se. Det blir ALDRI 40 ved fulleffekt.

 

Merkelig at en med Aprilia RS125 på mopedportalen klarte å måle 32 gamp på dynotralla da. WR og EXC har mer krefter enn Aprilia. Jeg fikk høre at WR'n min hadde ca38 hester, på hjulet, men er nok ikke mer enn 34-35hk.

Men, går da bra nok!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

hmm, kan godt hende at du har rett, men selv om det er en 2-takter blir han ikke bedre bak rattet, men sykkelen har bedre egenskaper, som kan være kjekt å ha, for eks; når du skal selge den, da kan du tjene litt på egenskapene på sykkelen... men han blir ikke noe bedre bak rattet av den grunn ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...