Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]finner dvd-rom i bios, men ikke på min datamaskin. vil heller ikke boot fra dvd-rom


Anbefalte innlegg

som i emnetittelen, dvd-rom vises ikke i min datamaskin, men kommer opp i bios. også prøvd å boote fra dvd-rom men da blinker bare streken på skjermen i evigheter uten at det lyser noe mer en en gang hvert minutt på dvd-rom.

 

dette er en pc der mye av innmaten nylig er byttet ut, deriblandt hovedkort. den ville ved første boot ikke finne dvd-rom i min datamaskin. så jeg byttet ut IDE kabelen og skjekket jeg satte den ordentelig i uten resultat. men så skriftet jeg tilbake igjenn, og da virket den plutselig, og jeg fikk begyndt instaleringen av drivere. men så plutaselig etter noen rebooter og instalasjoner ville den ikke vises, som første booten.

 

skjekket da ledninger igjenn, og skjekket om bios fant den. bios fant den, go twenkte da får jeg boote fra den og instalere alt på nytt. men boote ville den ikke.

 

 

noen som har noen anelse om hvorfor den er sånn?

hvordan kan jeg prøve å fikse det? trenger virkelig litt hjelp, da jeg står ganske fast uten dvd-rom.

virkelig merkelig da den plutselig virket en stund og så ikke igjenn :S

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde akkurat det samme problemet med en PC jeg og en kompis bygde for et par dager siden. Funket helt perfekt når vi bygde den og innstallerte drivere hos meg, men når vi tok den i bilen og kjørte den hjem til han så plutselig ville den ikke funke når vi startet PC'en. Virket som om den funket inniblandt, men den levde litt i sin egen verden.

 

Vi fant DVD-rom'en i BIOS, men ikke på min datamaskin. Løste seg faktisk ved å bytte SATA-port for oss, skjønte ikke helt de greiene der.

Vet ikke hvordan det blir for deg, da du sikkert ikke har 2x IDE-porter.

Endret av EvenL
Lenke til kommentar
har nok bare 1x IDE port ja.

Hvis dette er en IDE disk, har du da sjekket åssen den er jumpet? Deler den kabel med harddisk, så skal den være jumpet som CS eller slave. Hvis den står som CS, så prøv å flytt den til slave.

Hvis den er alene på kablen, så skal den være jumpet som CS eller master. Hvis den står som CS, prøv med master.

 

Hilsen tukols

Endret av tukols
Lenke til kommentar

heller ikke jumperen som var problemer, men fant nå ut av det.

 

la ikke merke til det fordi det var under skjermkortet. men fant til slutt ut det var en pinn som ikke har gått ordentelig inn i kabelen og derfor blitt dyttet bakover ut av stikket. dyttet den inn igjenn, satte inn ledning og alt fungerte. :new_woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...