Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

melk + eddik = plast


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

hei. vi har hatt et forsøk på skolen vi skal skrive en rapport til og da er det noe jeg lurer på.

i forsøket varmet vi opp melk og tilsatte edikk. da dannet det seg et klebeaktig stoff som vi

ble fortalt at kom av proteinet kasein. dette klebeaktige gummistoffet formet vi og etter 2

dager ble det til hard plast

 

det er noen spørsmåll rundt dette jeg lurer på og jeg håper at jeg kan få noen utfyllende og

bra forklarte svar

 

1. hvorfor skilte proteinet kasein fra resten av væsken når vi tilsatte eddik? er det dette som er polyseringen?

2. hvorfor blir proteiner stive ved oppvarming.

Endret av idrettsvitern
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Er det sant at dette fungerer? Dette må jeg teste ut, hvor mye eddik og melk trenger du for å lage "en porsjon"?

det kommer helt ann påhvor mye plast du vil lage. sett av 100 ml melk og pass på at du tilsetter litt og litt

edikk i når du har varmet opp melka til 50 grader.

Skrevet

"Derfor er skummet melk ganske blå og

gjennomsiktig"

 

Oida. Bruker jeg blå melk?

 

(Men ja, de lager jo noe "lim"/plast whatever - og har til og med funnet ut at det heter kasein - mer enn jeg visste fra før)!

Skrevet

Hadde de ikke funnet den beskrivelsen av skummetmelk (blå og gjennomsiktig) i en bok fra 1962 eller noe slikt? I så fall kan det jo tenkes at melken ser noe annerledes ut i dag enn den gang. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...