Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Kalkulator til VGS


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hør med skolen hvilken kalkulatorer de pleier å bruke, noen lærere kan kun den ene (lærebøkene tar utgangspunkt i begge), og da er det kjedelig å ikke få hjelp hvis du lurer på noe.

 

På skolen jeg gikk før var det Casio som stod på "boklisten", men nå bruker jeg Texas. Selv liker jeg Texas bedre, men det er jo bare min personlige erfaring. Jeg har i hvert fall fått bruk for det meste av kalkulatorens funksjoner - og en grafisk kalkulator er ikke dyr, koster rett rundt 1000-lappen.

 

 

Jeg tror Binder har både Texas og Casio.

Lenke til kommentar

Texas og Casio har hver sine fordeler og ulemper. Det lønner seg å velge den læreren kjenner best og resten av klassen bruker.

 

Har selv en CASIO CFX-9850GC Plus som jeg kan selge til en grei pris. PM meg om det er interessant. Jeg trenger den ikke siden jeg har kjøpt en mer avansert kalkulator (Texas TI-89), men den kan ikke brukes på VGS. :)

Lenke til kommentar

Forskjellen er vel at silver edition er bundlet med USB-kabel, samt et hefte med formler etc, og i tillegg kan du bytte frontplate etc. Om du trenger dette? Neppe. Jeg har TI83, ikke pluss, og jeg har klart meg gjennom alt stoffet på vgs.

 

Dette er en kalkulator du fint kan bruke på universitetet (kanskje ikke på eksamen, litt usikker), vet at mange bruker TI89. Denne er mer avsansert, og kan blant annet løse algebraisk (hvis du taster inn x*x får du x^2), og kan ikke brukes ved vgs.

Endret av Mr. Bojangles
Lenke til kommentar

Ser at flere nevner CASIO CFX-9850GC - unngå den helt. Gå opp til modellen over, 9860, eller velg ett annet merke. Både på grunn av hastighet og funksjoner. "Naturlig" inntasting er veldig snedig, siden det er mye lettere å unngå feil inntasting på kalkulator. Forøvrig kan du prøve hvordan en slik grei casiocalculator er ved å laste ned en emulator, søk etter casio 9860 emulator så finner du den.

 

Etter vgs varierer det etter linje hva man får lov til å bruke. Nercix nevner ntnu, her bør man legge til at samme gjelder ved hist, og at begge deler har gått over til citizen 270, som er en bedre kalkulator med mindre av irritasjonene som den hp-kalkulatoren er kjent for. Bla. har denne citizenkalkulatoren "naturlig" inntasting.

 

Skal du planlegge for videre studier så kan du like godt lære deg ett dataprogram til avansert bruk, og kjøpe en kalkulator du har lov til å bruke videre om det er mulig. Nevnte citizen-kalkulator er fin fordi den er avansert nok til å ta "naturlig" inntasting, slik at brøker, potenser, kvadratrøtter, osv er lett å taste inn uten å ta hensyn til masse parantesbruk.

Lenke til kommentar
Eg har/hadde CASIO CFX-9850GC Plus. Du trenger bare ein liten brøkdel av funksjonane for å komme igjennom VGS, og du vil (tilnærma lik) aldri ha bruk for den seinare i livet.

 

Prøv å skaff ein brukt ;)

 

Jeg synes det er en fantastisk kalkulator, og bruker den stadig f.eks. brukte jeg den på eksamen i går, hvor jeg kun trengte pluss-minus-funksjoner(university-level).

 

Jeg har både Casioen nevnt over og TI-84+ - jeg foretrekker Casioen, men det er en smaksak og sikkert det at jeg lærte og bruke den først... Synes Casioen er enklere å "gjette seg frem til" funksjoner om man ikke husker dem.

 

Poenget mitt er at du kan bruke kalkulatoren resten av livet, og det er deilig hvis du skal legge sammen mange tall og se hva du har tastet. Ikke nok til at jeg ville kjøpt en grafisk kalkulator kun for det, men nok til at det er praktisk.

Lenke til kommentar

Jeg har TI-84 Plus, og det er den hele klassen (og skolen, meg bekjent) bruker.

Veldig grei kalkulator, kommer med USB-kabel og det meste du trenger, og bøkene våre (Sinus 1T, R1 og R2) har både Casio og Texas.

 

Sannsynligvis smakssak, men jeg er veldig fornøyd med min Texas.

Angående Silver edition; hvis den ikke er fryktelig mye dyrere, ville jeg vurdert å kjøpe den, bare fordi den er lettere å kjenne igjen og ser litt bedre ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...