Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]Laptop kan ha druknet, noen idèer?


Anbefalte innlegg

Da fungerer maskinen igjen! Får ikke til tastaturet, mistenker at jeg kan ha ødelagt kontakten når jeg nappet den ut, vanskelig å få testet.

 

Uansett tenkte jeg det var greit å poste fremgangsmåten min etter mange gode tips herfra:

Skrudde ut alle panelene på baksiden, tok ut minne og harddisk. Lot CPU stå pga kjøleløsningen var en heatpipe på ca 6-8cm som gikk bort til viften, var ikke så fristende å tukle med den.

 

Jeg gikk over alle de store områdene, minnebrikker, kontakter osv med Q-tips med 2-propanol/isopropanol/kondensfjerner :p Der jeg ikke kom til sprayet jeg med CRC elektronikk rens. Jeg ungikk å spraye/vaske direkte rundt CPU(da jeg ikke ville av med kjøleren ville jeg heller ikke risikere å løse opp den varmeledende pastaen), og rundt viften til CPU(vifter med oljelager er ikke glad i alkohol).

 

På oppsiden av pcen tok jeg ut tastatur og renset overalt jeg kom til. Her var det litt problematisk, pga det lå en slags hard plast film over mange av komponentene, men den var kuttet. Litt vanskelig å forklare, men det virket såfall som en plass væske kunne trenge inn og bli sittende ganske fastklemt. Sprayet der jeg kom til med den og satt den til tørk.

 

Til tørk la jeg den bare på soverommet, fortsatt demontert i to uker. I dag når jeg skulle starte den gikk jeg over med hårføner i ca 15 min på de plassene som virket mest sannsynlig å ligge fukt.

 

Tusen takk til alle som har bidrat med innspill i denne tråden!

 

Siste notis: Når jeg tok ut flat-kontakten til tastaturet, så datt det som ser ut som selve pluggen for å koble det til av. Vet ikke om dette er vanlig når man tar løs kabelen, for jeg ser ingen logisk måte å feste kabelen i selve pluggen. Jeg får såfall ingen respons når jeg kobler til tastaturet. Noen forslag her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er knotete på og forstå tekst. Og jeg kan ikke forklare i tekst.

 

Meen den flatkabelen setter du rett inn. Så skal det være en slags mulighet for og stramme kabelen ved og presse inn et plaststykke utenpå kontakten.

 

Skal få opp bilde...

Press ned det hvite du ser her. Da skal kabelen sitter godt.

Du må kanskje vaske litt der og. Men ikke noe prob me strømmen av. Har selv gjort det.

 

post-123709-1236214490_thumb.jpg

Endret av Lord Grÿllwotth
Lenke til kommentar

Kan hende jeg ikke får skikkelig kontakt, men virker som ca 85% av knappene er døde. Vet ikke om det er tastaturet eller kontakten. Takk for bildet foresten!

 

Den plastbiten som skal presses inn sitter aldri skikkelig fast, den "klikker" på en måte aldri inn, løsner svært lett.

 

Får ikke gjort stort med Caps Lock, L, F og Æ :p

Lenke til kommentar

Noen som har noen forslag til hvordan jeg skal gå frem for å anskaffe ett nytt tastatur? Acer sender meg bare til Elprice(der den ble kjøpt), Elprice vil ha den inn for reperasjon, noe som er fullstendig uaktuelt (brukte 2 måneder sist og nesten 3000,- for rep.).

 

Det er en Acer Aspire 4520, og jeg finner ingen tastatur for den på nett. Vil tastaturet til en 4530 fungere/passe(selv om det er feil farge:P).

 

http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:2288361;c:36140 Den prisen fristet såfall!

Lenke til kommentar

Eksternt/virtuelt tastatur blir nok ikke aktuelt, men takk for forslaget :p

 

Noen som tror tastaturet fra en Aspire 4530 vil passe? De ser veldig like ut på bilder såfall. Fant ett til 180kr frister litt å teste den løsningen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fant ett nytt tastatur på datakjeden, modellnummeret oppgitt på siden stemte ikke helt så jeg sendte de en mail og fikk raskt svar på at det var rett type. Tastaturet kostet 190,- (koster 60euro på acer sine sider).

 

Oppsummering av tråden:

Delvis demonterte pc og renset med kondensfjerner, og elektrorens der jeg ikke kom til. Renset ikke rundt CPU, HDD og vifte med elektronrens(rensen kommer på spray og blir litt upresis. PCen startet som normalt men bare noen svært få taster på tastaturet fungerte.

 

Kjøpte nytt billig tastatur og nå fungerer pcen uten noen varige mèn.

 

Føles nesten bedre at den fungerer pga det var så mye (velbegrunnet)skeptisisme her :p

 

EDIT:

Om noen skulle lure; CRC elktrorens ble kjøpt på Clash Ohlson og kan sikkert kjøpes mange andre plasser de fører CRC også, kondensfjerner kjøpte jeg på statoil.

Endret av gsn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...