Gå til innhold

Blits, noe for en nybegynner?


Anbefalte innlegg

Vil benytte anledningen til å gratulerer trådatarter (og meg selv, i dag) med nytt objektiv. Har ikke fått testet det ordentlig, men kjekt å ha muligheten til å nå litt på avstand. Vil nok ikke bli brukt i høygir hos meg, men nå har jeg i hvertfall muligheten.

Følger opp denne gratulasjonen til dere begge, ny optikk er alltid stas :) Faktisk mer stas med optikk enn kamerahus, kamerahus er jo bare et verktøy for å bruke godsakene :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får gratulere jeg og, til dere begge for ny optikk, til Ekinorak for ny blits, og til meg selv for kjøp av 430EX II også :D

 

Må si ekstern blits var mer morro enn forventet. Kanskje spesielt siden det var så mye nytt å ta tak i.

 

Så det var spørsmål angående muligheter for å vri blitsen og vil legge til at du kan vippe den vertikalt fra 0 til 90 grader, samt snu den 90 grader til høyre og 180 grader til venstre, altså helt rundt. I kombinasjon betyr det at du kan hele 180 grader vertikalt også. Så mange muligheter der altså.

 

Det er også funksjon for "fast flash sync" som etter hva jeg forsto sørger for jevn blits belysning for alle lukker hastigheter. (Gjorde en test på 1/4000 nå, og det ser helt riktig ut). Samt har den en funksjon som lyder navnet "second curtain sync" som er beregnet for situasjon med treg lukkertid. Forsto ikke helt hvordan den fungerte, men gir gode resultater.

 

AF lyset er også supert. Prøvde i 100% mørke på en helt hvit vegg, fikk fokus på millisekunder!

 

Legger ved noen test bilder jeg tok :) Min brors datter og min egen katt. Tatt av en amatør som nettopp har fått seg ekstern blits detta assa, og er vel fornøyd på det grunnlaget :D

(Kun krympet ned for å ikke bli for store for forumkravet)

post-184591-1234713218_thumb.jpg

post-184591-1234713229_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Hvitbalansen ble ikke helt super nei. Ikke lett det der altså. Kameraet var riktignok satt til blits-hvitbalanse, men den bouncea i taket som har et vis furupreg. Kan være det som satte sine spor.

Har heldigvis tatt forhåndsregler og lagret alt i raw da :)

 

Skal teste ut det med diffuseren. Trodde den var forbeholdt vidvinkel, men funker naturlig nok med bounce og. Regner med å måtte kjøre styrken ytterligere opp i tilfelle.

Syntes kanskje refleksjonene ikke er så verst jeg da. Gir et pent "glimt i øyet" ;)

 

*EDIT*

 

Men ellers ble ikke baby bilde så verst, eller? Med tanke på skygger og slikt. Er jo ganske mykt lys, jevn og god belysning og rimelig skarpt, er det ikke? Eller er det noe annet som kan forbedres?

Endret av mbergersen
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Den er litt svak men burde fungere helt fint.

Den ser ikke ut til å kunne snu hodet til siden. Det kan være nyttig dersom du skal ta portrett og må holde kameraet sidelengs. Da får du ikke bouncet via taket...

 

 

kan vris på siden helt rundt også, kjøpte den forleden, testet og er veldig fornøyd, veldig enkel i bruk (selv uten lcd display)fra fullt auto TTL til manuelt, strobe, og slave funksjon. for den prisen!!! er det å anbefale.. finner det på youtube.....:)))

 

SRY.......Feil Blits.....:)

Endret av cpy
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Jeg fant det ut! I instillingene for blits fra menyen på kameraet kunne jeg stille den til et "hurtighetsmodus" da kunne jeg bruk blits ned til 1/4000

Du kan for så vidt benytte blitsen ved hvilken lukkertid som helst, men benytter du raskere lukkertid enn raskeste normale blitssync, risikerer du å ikke få belyst hele sensoren. Ved de raskere lukkertidene er aldri hele sensoren eksponert for lys på en gang.

 

 

Går det an med så rask lukkertid 1/4000?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Problemet med rask blits-synk er at lukkeren har to gardiner: en som åpner og en som lukker. Den raskeste blitssynkhastigheten er i utgangspunktet den der hele lukkeren er åpen samtidig. Da fyrer blitsen når åpningsgardinen er helt åpen, men før lukkegardinen har begynt å bevege seg. Ved kortere lukkertider enn dette starter lukkegardinen å bevege seg før åpningsgardinen har åpnet fullstendig, slik at man får en stripe som beveger seg vertikalt i bildet. Stripen blir smalere jo kortere lukkertiden er. Om man fyrer blitsen ved en slik lukkertid, vil man bare få eksponert den stripen som er åpen i det øyeblikket blitsen fyrer. 

 

Det som skjer ved såkalt rask blits-synk, er at blitsen fyrer flere ganger etter hverandre, slik at den får belyst hele sensoren. Det kan ikke være overlapping, da får man overeksponerte striper, og det kan heller ikke være for lang tid mellom blinkene, da vil man få undereksponerte horisontale striper.

 

Jo kortere lukkertiden er, jo flere ganger må blitsen fyre for å dekke hele bildebrikken. Dermed fører denne teknikken til en drastisk reduksjon av ledetallet til blitsen, ved svært raske lukkertider må jo blitsen fyre kanskje 40 ganger for å dekke hele brikken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...