Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

mellom to verdner...


Gjest Jente 93

Anbefalte innlegg

Gjest Jente 93

Jeg er en jente på 15 snart 16 og jeg har en stor problem foreldrene mine er skilt. det er ikke alt altså men det er at mamma bor i Amerika og pappa her i Norge. jeg bor med pappa men jeg har lyst til å flytte til mamma et år, men får ikke lov av pappa. de har alltid hatt et ganske dårlig forhold til hverandre, pappa misliker mamma utrolig mye, men det bryr jeg meg ikke no særlig.

jeg lurte på om jeg kunne flytte til mamma når jeg fyller 16 uten pappas lov? hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Helt til man er 18 år er det foreldrene som bestemmer hvem barna skal bo hos, og hvor mye de skal bo hos hver, men når barnet har fylt 7 år, skal det få si sin mening før det blir tatt avgjørelser om dets personlige forhold. Når barnet har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på hva barnet mener." Kilde

 

Det skal legges stor vekt på hva du mener men det er ikke du som bestemmer til syvende og sist.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest jente93
Da gjør det saken enklere, så lenge faren din ikke er eneforsørger.

 

Hva er argumentene for at du ikke får flytte? Har du tenkt til å ta året som et friår, eller som et år på skole i statene?

pappa vil ikke jeg skal flytte men det er vel bare det han har som argument... han har ikke et veldig bra forhold til mamma. og ja jeg har tenkt å ta et år på skolen i statene.

Lenke til kommentar

Husk at skolemessig kan det være problematisk å bare skulle bo "et år" i et annet land, ihverfall hvis du er på videregående nivå. Norge aksepterer ikke amerikansk high school som likeverdig med norsk videregående, med unntak av spesielle utvekslingsprogrammer - og selv disse er det vel slutt på godkjenning av skoleår gjennom?

 

Dermed blir det vanskelig for deg å bare "ta et år" hos moren din. Har du tenkt gjennom det, f.eks.? Med amerikansk high school har du heller ikke mulighet til inntak på høyere utdanning i Norge uten å ha oppnådd generell studiekompetanse som privatist.

 

Husk at det er mye som må tenkes gjennom - jeg synes det lyder litt forhastet fra din side. Det er vel en grunn til at dine foreldre har valgt at faren din skal være din verge, og at du skal vokse opp i Norge?

Lenke til kommentar

Mange av vennene mine på idrett og allmen tar et år i Amerika med vanlig studier hvor de bor hos vertsfamilier.

 

Men om faren din sier at det er en dårlig ide syns jeg du bør høre på hva han har å si og heller prøve å argumentere for det. Gjøre det klart at dere skal respektere hverandres meninger.

 

Edit: innså at det var uforsvarlig av meg å nevne det jeg gjorde og at det kanskje ble litt usaklig i forhold til det du spurte om så jeg slettet det, men uansett;

 

Mange av vennene mine på idrett og allmen tar et år i Amerika med vanlig studier hvor de bor hos vertsfamilier.

Endret av F1nst4D
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...