Gå til innhold

Trekke luft fra CPU rett ut?


Anbefalte innlegg

Går det an å få mer effektiv kjøling av kabinett/CPU ved å lede luften fra CPU direkte ut? (Direkte inn til CPU gir vel ikke bedre kabinettemp.)

 

Har varmt kabinett og CPU, og samme luft går vel ut via strømforsyning => mer støy fra strømforsyning med variabel viftehastighet.

 

Har ikke lyst til å øke støyen ved å montere kabinettvifter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lavest temperatur på cpu vil du nok få ved å lede kald luft utenfre direkte til den. Lavest temperatur i kabinettet vil du få ved å lede den varme lufta fra cpuen direkte ut av kabinettet.

 

Hiver meg på med et tilleggsspørsmål. MIST Silent Twin har som kjent to vifter på hver sin side av ribba; vil det være no lurt å lage to ducter, en som trekker kald luft utenfra og inn, og en som sender den varme lufta rett ut?

Lenke til kommentar

når det gjelder "rør" som skal lede ut så husk at røret gir motstand og viften må jobbe mere..

 

skulle gjærne se et to greinet rør tiil begge sidene av mist og ett ut

og der begge utgangene er plassert slik at man ikke trekke varm luft inn igjen

 

når du har løsningen ser jeg den gjerne da dette er for de som bygger en ny kasse til pcen hver dag :wink:

Lenke til kommentar

på to av mine serverbokser har jeg laget hull i sidedekselet, slik at 80-vifta blåser fra ribba og ut, ideen er jo selvsagt å la cpu-vifta gjøre dobbel innsats, både som cpu-vifte (doh) og kabinettvifte, dette funker, selv om thunderbird1400-jævelen fortsatt er en smule varm.

Lenke til kommentar
når det gjelder "rør" som skal lede ut så husk at røret gir motstand og viften må jobbe mere..

Man kan jo sette en vifte i hver ende av røret. Da får man dobbelt trykk. Ellers tror jeg det kunne vært veldig effektivt med Mist-saken og 2 rør. Da kjøler man jo CPU'en med romtemperatur-luft.

 

En liten ting jeg er redd for er bråk :(

Lenke til kommentar

Vifter montert i rør forplanter og forsterker lyden noe fantastisk! Hadde selv et prosjekt der jeg ledet kald luft gjennom veggen fra et kaldt rom og inn i kabinettet over cpu'en. Funket fint men det ble "uling" i røret uansett hvor sakte jeg kjørte vifta. Minuset var at jeg ble kald på føttene til maskinen var blitt kjørt varm :)

Lenke til kommentar

Jeg tok engang en sånn slange som går fra tørketrommelen som trakt. Festa den ene enden i et blowhole i sidedøra og den andre på CPU vifta. Det fungerte glimrede :) Var både billig og CPU tempen sank med mange grader. Støynivået bli ikke så veldig mye forandra.

 

Dersom man vil er det jo bare å snu CPU vifta(og i sidedøra om du har en der også) og vips så frakter den varm luft ut istede for kald luft inn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...