Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Gigabyte p965 kort og E8400 CPU - hodebry


Anbefalte innlegg

Gigabytes F11 BIOS skal gi støtte for 45nm prosessorer på dette hovedkorte ( ga-p965 ds4). Etter install av CPU bare restartet maskinen seg hele tiden uten å komme videre. Etter å ha tatt ut strømkabelen en stund, startet jeg på nytt og jeg kommer til Windows Vista velkomstskjermen hvor jeg får bluescreen.

 

Prøver med beta BIOS F12a (installert med annen CPU) og jeg kommer inn i BIOS og øker spenningen til rammen (4x 1 gb DDR2 brikker) bare for å prøve eliminasjonsmetoden. Øker med 0,1 volt og nå fungerer maskinen foreløpig bra.

 

Hvorfor fungerer ting nå? Den forrige CPUen (E4300) gikk helt fint sammen med rammen? Er det noen som har en god forklaring på dette? Ønsker nemlig å lære litt mer.

 

Et annet spørsmål: Hva er poenget med å installere chipset driver? Ting fungerer helt utmerket uten. Er det noe å vinne på å installere dem? Jeg bruker ikke hovedkortets lydkort.

 

Stor takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du en E8400 med stepping E0, er den IKKE støttet av kortet ditt. Det støtter kun E8400 med stepping C0. Last ned CPU-Z og sjekk hvilken stepping CPUen din har.

 

Som nevnt, HK ditt virket fint sammen med E4300 fordi BIOS støtter den CPUen.

 

Hvis du installerer chipset drivere, utnytter du hastigheten på kortet bedre og det burde jo gjøre OS og programmer, spill etc mer stabilt. Men hvis du ikke vil installere chipset drivere er det opp til deg.

Lenke til kommentar
Takker for svar. Har sjekket med CPI-Z og det er C0 stepping jeg har. Siden pcen nå virker fint med 0,1 volt ekstra til rammen, kan jeg konkludere med at CPU og hovedkort fungerer helt bra sammen og at det er i rammen problemet har ligget?

 

Da du økte spenningen til minnet forsvant problemet slik at du kan nok si at det er minnet som forårsaket problem. Hvilket minne har du? Merke? Type?

Endret av Chavalito
Lenke til kommentar
Har 4x 1024mb brikker fra OCZ, husker ikke type, men de har en sølvfarget "heatspreader" og det er pc6400. Mener å huske at de skal kjøre på 1,8 volt - nå må jeg altså ha dem på 1,9.

 

Det er ikke unormalt at spenningen må økes litt til minnet når du har 4 brikker. Hvis PCen er stabil slik du har det nå, bør du ikke øke spenningen mer.

 

Er det noe a la dette du har?

 

http://www.ocztechnology.com/products/memo...inum_revision_2

 

I så fall skal de ha minimum 1.9V

Endret av Chavalito
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...