Gå til innhold

Master eller bachelor for drift/server?


Anbefalte innlegg

Hallais.

 

Jeg jobber i dag med utvikling og har ingeniørgrad, men jeg kan tenke meg drift og serveroppgaver på sikt og eventuelt ta en mastergrad om det passer seg. Det jeg lurer på da er hva som passer best mellom bachelor eller master..

 

Noen som har erfaring om bachelor eller master gir best muligheter for drift/serverstillinger? For eksempel, foretrekker arbeidsgiveren din bachelor eller mastergrad'ere for drift/server der du jobber?

 

Forhånd takk.

Endret av tickinghd
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du alt har en ingeniørgrad, hvorfor ikke bare ta MCSE sertifiseringen, og så er du i gang =) Med mindre du ikke har lyst å drive med drift på windowsplattformen da..

 

Høgskolen i Oslo har hvertfall mastergrad i nettverk og systemadministrasjon. Ser ikke noen grunn for å ta en ny bachelor hvertfall. Jeg har heller aldri sett noen bachelor-grader som styrer seg konkret inn mot kun drift.

Lenke til kommentar

BlackH: Bachelor i drift finnes: http://hist.no/content.ap?thisId=25155&language=0

 

Til trådstarter: Å ta to bachelor-grader er stort sett helt bortkastet. I alle fall innen samme fagområde. Er vel ingen driftstillinger som krever master heller, så hvis du vil jobbe konkret med drift så er vel jobb/sertifiseringer veien å gå. Master åpner derimot mange andre spennende stillinger, som konsulentstillinger, planlegging og avanserte løsninger.

Lenke til kommentar
Jeg jobber i dag med utvikling og har ingeniørgrad, men jeg kan tenke meg drift og serveroppgaver på sikt og eventuelt ta en mastergrad om det passer seg.

Nysgjerrig.. Hva gjør at du ikke vil jobbe med utvikling lenger, og heller vil drive med drift? (Jobber selv som utvikler)

Lenke til kommentar

Sant nok, sertifisering tenkte jeg ikke på som en mulighet. Tenker å søke master også bare bestemme meg i løpet av våren om det er verdt det. Mister jo to år med inntekt og erfaring om jeg blir fulltidsstudent, og 60 studiepoeng hovedoppgave høres litt mye ut, så det koster å være kar. Ikke så greit å velge.

 

Men mulighet for å jobbe med planlegging og avanserte løsninger er jo ett godt argument for master ja.

 

BlackH: Ikke noen spesiell grunn annet at jeg liker å sysle med Linux og systemting på fritiden. :)

 

edit: skriveleif..

Endret av tickinghd
Lenke til kommentar

Ser ut som ett kanonbra studium det der, men jeg har har ett studietilbud til master og ev. siv.ing. som jeg kvalifiserer til rett i nærheten. Problemet er bare å finne ut hva man vil gjøre de nærmeste årene.

 

Greia er at om jeg fortsetter med programmering så lønner det seg med master, men om jeg ønsker meg en litt roligere (?!) og mer stabil jobbsituasjon med drifting/nettverk/servere så virker ikke spørsmålet om master like opplagt for meg.. Vel vel.. fortsatt tid å bestemme seg på om mer utdanning er tingen. :p

Lenke til kommentar

Bortkastet er litt sterkt ord. Det er jo en mulighet til litt andre oppgaver og bedre lønn enn det jeg får nå.

Jeg har kanskje mulighet til å ta master og kombinere dette med en fleksibel jobbsituasjon, slik at jeg vil fortsette å vurdere dette fram mot høsten. Men det er ikke noe problem om det ikke går siden sertifisering og jobberfaring vil gi mange muligheter for meg det også. Jeg er ikke 100% sikker på om jeg satser på drift enda, men jeg har i allefall lyst å prøve det. (Drift av Linux servere o.l.)

Sier meg fornøyd med innspillene jeg, har fått noen gode perspektiver på veien! Tnx! :)

Endret av tickinghd
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...