Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ei jeg jobber sammen med drikker hele tida..


KarmaZ

Anbefalte innlegg

Jeg pleier å sitte på med ei dame på jobben, som har problemer med Alkohol. Det både stinker øl, og man kan se det. Hun kjøper ofte øl rett før vi går på jobb, ikke sånn at jeg skal se det. Men fått det med meg 2 ganger. Og det som egentlig slår meg, hvordan kan et menneske drikke hver dag - hele tiden også uansett være oppegående og tørre å kjøre bil?

 

Hun har nå kjørt bil i "fylla" i over 2 år. Blitt tatt en gang, men fått den tilbake. Hva bør jeg gjøre? Før eller siden smeller det, vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har bare et valg dessverre, du må si fra. Både til henne, til arbeidsgiver og til politiet. Om du vet at hun kjører i påvirket tilstand kan det falle tilbake på deg om det smeller, og enda værre om det går liv tapt.

 

Det er og oppsigelsesgrunn å drikke alkoholholdig drikker under arbeidstiden. Om det i tilegg lukter alkohol av henne så vil jeg si det er skjenerende både for deg, kollegaer og eventuelt kunder.

 

Det er en tricky situasjon, vet, men det rette her er å si fra, både for hennes egen del og din egen del.

Lenke til kommentar

å kjøre og jobbe påvirket av alkohol er ikke en bra ting, og det at liv kan gå tapt er veldig alvårlig!

men om hun mister jobben sin så vil nok hun som veldig mange alkoholikere bare drikke enda mere. og såklart så skal hun verken jobbe eller kjøre mens man drikker men snakk med hun eller få noen andre hun kjenner godt til å ta en prat med henne, og prøve å få henne til å innse at hun har et problem og få henne til å gå på AA møter eller dra på en avvenningsklinikk.

Lenke til kommentar

Å prate med hun ikke noe poeng. For er som å prate til et tre. Er andre som har snakket med hun. Hun har drukket i 20-30 år. Er vel nå nærmere 60. Og drikker som bare fy.

 

En av "sjefene" på jobben kjenner hun jo godt, så han driter tydeligvis i at hun drikker. Er jo utrolig lang tid på toalettet, så tømmer vel flasker..

Lenke til kommentar

såklart det første som må gjøres er jo å få henne av veiene og i det minste sørge for at den eneste hun skader er seg sjøl.

 

og ja en alkoholiker vil alltid være en alkoholiker men det er faktisk en god del folk som klarer å holde seg borte fra flaska med litt veiledning og hjelp.

Lenke til kommentar
Det er og oppsigelsesgrunn å drikke alkoholholdig drikker under arbeidstiden.

Jeg er litt usikker på om dette er av norsk lov, eller regulert via tariff, men som arbeidsgiver har jeg ikke "lov" til å si opp en person som har alkohol/rusproblemer sånn uten videre. Her skal det startes en prosess for å hjelpe personen. Drøfting, tilrettelegging, bistand etc.

Har hatt en slik runde tidligere. Det er både resurs og økonomisk belastende for arbeidsgiver...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...