Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

College i USA


Anbefalte innlegg

Hei,

 

vil gjerne ta kontakt med folk her som har bodd i USA, gått på skole eller vært lærer ved en High school/college i Usa som har peiling på skolesystemet der.

 

Jeg har alltid trodd at college liksom er skole med videreutdanning innen fag man har valgt, sånn som i VGS. Men nei, det er, ifølge min ene amerikanske venn, at forskjellige college basere yrket man har tenkt å ha. Dårlig formulert ja. Altså, basert på hvilke studieretning som f.eks. skal blir doktor eller yrke innenfor helse, da finner man et health college.

 

Men det jeg trodde var at alle college'ne var det samme og at man kunne velge å utdybe seg i som f.eks. realfag, så hadde man bare de fagene på college.

 

Hvis jeg skulle inn på Health college, så må jeg ha kompentanse i de fagene de krever. Men jeg går på realfagslinjen akkurat nå på vg2(VKI), dvs at jeg har FY1, R1, KJ1 og BI1. VKI gir de grunneleggende kunnskapene innenfor realfag(?). Men må jeg da ha VKII da for komme inn i Health College? Siden VKII bygger videre på VKI.

 

Det med karakterer og hvordan søke opp til college. Hvordan fungere det? Vigo-system?

 

Hvis Health College krever også kompentansen fra VKII i tillegg til VKI, kan jeg bare gå siste året av High School i USA? Blir det det samme? Hva kreves for å komme inn i High school? VKI-karakterne?

 

Jeg har ekstremt dårlig tid og svar på disse spørsmålene haster.

Om noen har en amerikansk venn i college eller kjenner en lærer der ville det vært supert.

Min amerikanske venn er yngre enn meg og derfor aner ikke så mye.

 

Vennligst ikke still personlige spørsmål.

Helst saklige og seriøse svar, takk.

Endret av Curiousss
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gikk på Highschool i USA. Måtte sende kopier av GK karakterene for å få tildelt plass ( over 4,2 med den organisasjonen jeg reiste med )

 

Forøvrig enkelt å komme inn, men det er verre med å få året godkjent ift. systemet her hjemme. Jeg ønsket å ta VK2 i USA men endte opp med VK1 for å i det hele tatt få fagene godkjent. Tydeligvis vanskelig å få ført dette over...

 

Ta kontakt med fagkoordinator eller eksamensansvarlig ved VGS er mitt tips :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...