Gå til innhold

Samsung LE40A786 40" LED LCD-Tv Full-HD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, dette er vel faktisk en av de aller, aller beste flatskjermene som finnes på markedet nå. Har sett den på Hi-fi klubben, og den er helt rå! Meget bra sortnivå og kontrast pga LED-lys. 786, 796 og 9-serien til Samsung har LED-lys, såvidt jeg husker.

 

Den er forøvrig en god del bedre enn 656 og 756, som ikke har LED.

 

Her er to tester:

 

http://www.digitalversus.com/article-364-4142-36.html

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le5...20081106134.htm

(den siste gjelder 55-tommersutgaven)

 

 

mvh Thorstein K

Lenke til kommentar

Se her ja. Har lest det meste av testene og tråden som ble linket til nå. Virker som den sliter litt med etterslep? Har PS3 har spiller litt på. F.eks gitar hero, der går det jo ganske raskt.

 

Ser fra messa CES 2009 at det kommer nye til neste år. Kan de ha blitt kvitt litt "barnesykdommer" ? :hrm: Kommer jo alltid nye TV'er.

Skulle likt å vist om etterslep var blitt bedre og om prisen ikke er så ille.

De fleste syns hvert fall bilde kvaliteten er en del bedre enn vanlig baklys og det lover jo bra.

Lenke til kommentar

TVen sliter ikke med etterslep, men input lag. Etterslep vil si treghet i selve bildet, mens input lag representerer treghet i bildebehandlingen. Sistnevnte har ingen ting å si for bildekvaliteten, men er tiden fra TVen mottar signalet til det vises på skjermen. Med kraftig prosessering og LEDs som skal tilpasses bildet oppstår det en viss forsinkelse. Ved FPS spill kan dette være irreterende da styringen ikke blir helt "live", og man kan ende opp med å reagere litt for seint.

 

For Samsung er dette faktisk allerede 2. generasjon LED, og de har altså mest erfaring på området. Samsung har fått en del pepper for input lag, så det er mulig de skjerper seg med nyere modeller. Jeg kan tenke meg at de optimaliserer "game mode" litt på bekostning av bildekvaliteten. Nye modeller kommer ikke før til sommeren (juni), og har da tradisjonelt litt stiv pris.

 

Du sier ikke noe om bruksområde, men om det ikke primært er spilling ville jeg absolutt slått til på A786.

Lenke til kommentar

Bra du fikk forklart forskjellen på etterslep og input lag. :) Når det kommer til bruksområde er det jo alt. Film, PS3 og vanlig TV. Vanlige signaler, ikke noe digitalt her i gården. Bruker også TVersity til å streame til PS3'en.

Vet ikke åssen det lønner seg å koble PC'en til TV'en da den står på andre siden av rommet? Usikker på hvor langt det er, men det er jo noen meter da den skal rundt i rommet og ikke dras rett over gulvet.

Lenke til kommentar

Eg har lese at innsynsvinkelen ikkje er så god på LED-skjermane, nokon som har testa det?

 

Har akkurat kjøpt LE46A856 sjølv. Lurte på LED, men ut frå det eg har lese så langt tok eg ikkje sjansen. Det er sikkert veldig gode apparater, men det er noko med dei første modellane av eit nytt format som gjer meg skeptisk. Det er kanskje ubegrunna, eg har jo aldri prøvd eit LED-apparat, men det blir spanande å sjå kva dei klarer å få ut av desse apparatene framover.

Lenke til kommentar

Innsynsvinkelen skal være ca. 90 garder mot 150 grader på de beste LCD-TVene, så teknologien er noe dårligere her. Det skyldes faktisk de aktive LEDene som ikke strør lyset. Lysstyrken er heller ikke like god. I en normal setting bør ikke innsynsvinkelen bli noe problem. (Det er først og fremst halo-effekten som skal bli mer gjeldene ved høy innsynsvinkel, ikke forskyvning i farger som er mest normalt)

 

SD-skaleringen skal være helt på topp, og noe av det beste på markedet. Personlig synes jeg dagens LED-TVer har så mange fordeler at det nok hadde blitt et førstevalg i 40".

Endret av chrlod
Lenke til kommentar

LE40A786 har vært i stuen i noen dager. Testet med kabel-TV fra Get med HD-pvr, PC og DVD. Innsynsvinkelen er etter hva jeg kan se ca 175 grader både vertikalt og horisontalt. LED-baklys gjør at svart blir svart ved mørke scener, men har du et helt mørkt rom vil du alikevel se at det er litt baklys som skinner igjennom. Så lite at en ikke tenker over det egentlig. Sammenliknet med LCD uten LED er det kjempeforbedring, og jeg ville aldri vurdert en LCD uten LED nå. Svaktheten kan være at kontrasten innen et mørkt område kan være litt dårlig, slik at feks detaljer i mørke klær osv forsvinner. Ellers er kvalitet fra oppskalert DVD helt supert. Har ikke merket noe "lag" når jeg spiller med PC, så den kritikken forstår jeg ikke. Bildekvaliteten er helt super etter mindre justeringer. Faktisk er instillingene meget bra ved å bare velge "movie" som hurtiginstilling.. :)

Lenke til kommentar

ble veldig glad når jeg så den siste kommentaren din Fiskefot, i forhold til at du ikke merket noe "lag" under spilling. Har ikke lagt vekt på dette ved valg av TV, men det kan jo være fint å holde alle muligheter åpne. Har sett et par anmeldelser som hevder at det nærmest var håpløst å benytte Xboxs og Ps3 på denne fordi forsinkelsen på signalet var så høy.......løp inn i vegger osv. Gi litt mer detaljert beskrivelse av din opplevelse på dette området er du snill.

 

Jeg skal ned å hente TVen min fra Netshop til uka, og jeg gleder meg som en unge. Det er jo helt sykt hva man får for 10 laken nå sammenliknet med bare for noen år siden. Husker jeg gav 22 000 for den "gamle" Panasonic Viera 37" min...........det var for 4 år siden trur jeg :)

Lenke til kommentar

Du får legge inn en komantar når du har fått TV'en da. Bruker du analogt eller digital tv-signal ? Har litt lyst på ny TV nå, men det kommer jo mange led tv'er nå i 2009 fra samsung i april. 6,7,8 og 9 serien får jo led nå i 2009. Det er ikke lett å kjøpe elektronik om dagen nei. Spesielt ikke en dyr TV som man skal ha en del år. Spørsmålet er jo om jeg skal vente å se åssen de nye blir eller gå for 786 nå :roll:

Lenke til kommentar

Kommer til å kjøre tven på digitalt parabol-signal fra Viasat. La merke til at Tuneren også er fra Samsung - så det blir spennende. Legger inn erfaring på tven når jeg får hentet den og testet den litt. Forøvrig helt enig med at det ikke er lett å handle elektro om dagen. Bare Samsung har jo et utall modeller....i tillegg til at de forsyner ganske mange andre merker med sin panel teknologi.

 

Flatpanels.dk har som regel god oversikt over panelteknologien som sitter i det som er lansert, men registrerer at ikke engang de klarer å holde seg oppdatert om dagen.

Lenke til kommentar

da var Tven i hus - LE40A786......nå skal det sies at jeg hverken er noen stor feinsmecker hverken på lyd eller bilde, men sånn rimelig oppdatert føler jeg meg iallefall.

 

Har kun testet Tven på HD signal fra ViaSat og vanlig DVD, men dette syntes jeg var ganske rått.

 

Var egentlig skeptisk til at jeg kom til å merke noe til den påstanden om at dybdefølelsen i bildet ble bedre på denne tven, men der tok jeg feil gitt. Bildet er jo nydelig, men det som virkelig imponerer meg er hvordan bildet gir en følelse av dybde.

 

Slang innom en gammel klassiker på NRK i går "the man who would be king" som ble sendt med vanlige signaler, men også her gjør denne skjermen underverker. Det skjer ett eller annet som gjør at denne skjermen gir en herlig fresh følelse på alt den viser. Regner med at dette kanskje er noe som henger sammen med LED-belysningen og den enorme kontrasten dette gir. Iallefall så er det helt gull.

 

Tven er jo forøvrig veldig pen å se på, og menyer og innstillinger er meget fint lagt opp. Fjernkontrollen kunne muligens sett litt mindre kinderegg-aktig ut, men alt alt så ser dette lovende ut.

 

Har ikke testet Tven med Xbox eller liknende, for det har jeg ikke, men jeg så at det var en forhåndsinstilling med "game" - -noen som har testet dette? Spesielt opp imot det ankepunktet som vel en del har ytret i forhold til denne Tven, med tanke på input-lag.

 

Når jeg satte opp Tuneren så satte jeg forøvrig oppløsningen til 1080p (selvfølgelig), men opplever at det skjer noe i forhold til enkelte sendinger hvor filmen bare benytter en liten del av skjermen. Også på filmer som i utgangspunkt er i "kino-format". Undres litt over at ikke dette kompenseres, men jeg regner med at det er tuneren som gjør noe rart her.

 

Er iallefall kjempefornøyd med tven :) så langt

Endret av Brede_Skapstroppen
Lenke til kommentar

Sitter selv med 40a796 nå. Er vel ganske like TV'er vil jeg tro. Har ikke noen annen lcd å sammenligne med, men så langt så er jeg fornøyd. Legger merke til det Fiskefot sa om at baklyset syns litt igjennom der det f.eks er ikoner i PS3 der resten av skjermen er helt svart.

 

Jeg bruker vanlige analoge tv signaler å det funker greit. Kunne jo hvert bedre, men da må man over på digitale gitt :)

 

Har ikke fått spilt så mye enda, men det lille jeg har prøvd syns jeg den har fungert bra.

Sett en film i filmmodus i mørktrom å må si meg meget fornøyd der.

 

De forhåndsinnstillingene jeg finner er standard, dynamisk og film. Har jeg ikke game eller leter jeg på feil sted?

Lenke til kommentar
Sitter selv med 40a796 nå. Er vel ganske like TV'er vil jeg tro. Har ikke noen annen lcd å sammenligne med, men så langt så er jeg fornøyd. Legger merke til det Fiskefot sa om at baklyset syns litt igjennom der det f.eks er ikoner i PS3 der resten av skjermen er helt svart.

 

Jeg bruker vanlige analoge tv signaler å det funker greit. Kunne jo hvert bedre, men da må man over på digitale gitt :)

 

Har ikke fått spilt så mye enda, men det lille jeg har prøvd syns jeg den har fungert bra.

Sett en film i filmmodus i mørktrom å må si meg meget fornøyd der.

 

De forhåndsinnstillingene jeg finner er standard, dynamisk og film. Har jeg ikke game eller leter jeg på feil sted?

Du leter på feil sted.......husker ikke akkurat hvor den lå, men det var under en "entertainment" option. Ligger ikke så veldig dypt begravet under en av hoved postene i menyen :)

 

Og i forhold til det med tuneren, så tror jeg at jeg satte den opp på 16:9 men jeg må vel sjekke. Det er noe muffins her, og jeg mistenker at det er "brukerfeil" :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...