Gå til innhold

Hiphop-tråden 2.0 - Les reglene på side en først.


ehs5

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-105082

Når det gjelder produsenter og rappere, så er det vel en personlig preferanse hvilke man foretrekker over andre. Å komme med en bastant påstand om at X er bedre enn Y blir litt meningsløst i mine øyne. Selvsagt kan man ha sine favoritter, men for min del klarer jeg ikke å rangere noen av disse produsentene over hverandre, da de har helt forskjellig stil og lyd. Enten det skal være typisk boom bap som Preemo, eller mørke New York beats fra RZA.

 

Edit: Ny låt med Rugged Man som gjest. Selvsagt alltid sistemann ut.

 

Rampage - Zig Zag Zig ft. R.A. The Rugged Man

http://www.youtube.com/watch?v=J6ACjmp9wS4

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082

Orket ikke kjøre noe diskusjon, og følte jeg egentlig bare kritiserte. Men siden du fikk det med deg, så kan jeg godt ta opp det jeg skrev igjen;

 

Jeg ser ikke helt hvorfor J Dilla får såpass mye oppmerksomhet. Har han gjort noe banebrytende? Er det fordi han er død? Big L fikk jo en enorm fanbase etter hans bortgang. Hva gjør at J Dilla er høyere på rankstigen enn f.eks. Pete Rock, RZA, DJ Premier? Dilla er en god produsent, men når jeg hører Dilla, så får jeg med en gang assosiasjoner til DJ Jazzy Jeff, som for øvrig har holdt på siden 1985.

 

Jeg vil egentlig bare høre hvorfor J Dilla blir sett på som kongen av beatmaskinen. Som nevnt i mitt forrige innlegg, så er det selvfølgelig basert på personlige følelser, men fortell meg gjerne hvorfor du troner Dilla øverst. For min del, som også nevnt tidligere, så kommer jeg aldri til å kunne rangere hverken produsenter eller rappere over hverandre, da de kjører helt forskjellig stil.

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar

Det at han døde ung har selvsagt noe å si for hyllestene, men det jeg har lest i intervjuer med div. produsenter har gitt meg inntrykk av at Dilla lå på et veldig høyt teknisk nivå. Han kunne få ting ut av samples som få andre kunne, uten at jeg har altfor mye innsikt i det her. Uansett synes jeg det er some wack shit å rangere musikk.

 

Nå passer det bra med den aller første Dilla-produserte låta vi alle her hørte:

Janet Jackson feat. Q-Tip - Got 'till it's gone

http://www.youtube.com/watch?v=AnyqVRijCNw

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg liker simpelten Dilla fordi beatsa han produserte passer ypperlig som reine instrumentaler (album altså), som igjen passer ypperlig til dager der jeg kun vil nyte musikk med fravær av vokal/lyrikk.

 

Flere produsenter jeg nyter på slike dager foruten Dilla: Oh No, Madlib, Apollo Brown, Freddie Joachim, Nujabes og Onra.

 

Slik er det også med klassisk musikk for mitt vedkommende: nokturner og berceuse, gjerne fra Erik Satie, Bach og Chopin.

 

Så enkelt er det! :)

 

Edit: La til Nujabes.

Endret av Onyx
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå passer det bra med den aller første Dilla-produserte låta vi alle her hørte:

Janet Jackson feat. Q-Tip - Got 'till it's gone

Også en av de aller første låtene jeg virkelig likte. Var ikke gamle karen når den kom ut, men spilte den om og om igjen på CD-spilleren i bilen til min far, aleine i garasjen. Mener å huske at den var på en Absolute Music-CD.

 

Mens jeg er inne på musikkminner fra barndommen: Jeg husker jeg var vanvittig fascinert av musikkvideoen til OutKasts "Ms. Jackson". Som unge er man naturlig nok glad i dyr, så er nok derfor. Likte spesielt den uglen! Haha, herlig å tenke tilbake på! :!:

Endret av Smål
Lenke til kommentar

Rå dokumentar :)

 

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/821546/

 

 

 

Laga sjæl. Har meget lyst på ærlige feedbacks.

check it outtt

 

Pass deg hva du spør om gutt :) Neida, slik skal det være. Synes det ligger et potensiale her. Låtenes sterke side er hvordan du bygger dem opp. Er imidlertid ikke helt fan av midisounden, selv om det er godt gjort av deg å spille alt (?) selv, i stedet for å benytte samples. Jobb med å få til litt mer "ekte" lydbilde og dra på litt ekstra, det er min ukvalifiserte vurdering. Fortsett å gjøre det du gjør og lag masse låter, så skal du se det blir bare bedre og bedre :)

Endret av Avien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...