Gå til innhold

Lydavspilling på andre pcer enn min


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har laget mit eget lille program i VB og nå vil jeg legge til en lydfil i det. Jeg får til å spille av lydfil ved hjelp av:

axwindowsmediaplayer1.url = "(plasseringen til filen)"

 

Problemet med dette er at om jeg da skal sende dette programmet til noen andre som vil prøve programet mit, så vil jo ikke de ha den lydfilen på sin pc. Om de har filen fra før av, så vil den uansett ikke ha den samme plasseringen som den har på min datamaskin.

 

Det jeg altså spørr om er: hvordan legger jeg til lydfilen slik at andre kan spille av lydfilen om jeg sender dem programmet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har fortalt programmet å hente filen "C:/din/sti/til/fil.wav" så er det jo selvsagt at mottager ikke kan spille den... Du kan jo prøve å sette opp programmet slik at den henter filen fra en relativ sti, også legge filen din som angitt i stien i forhold til programmets rot-mappe. Også sender du både programmet og mappen/filen til kameraten din.

 

for eksempel:

System.AppDomain.CurrentDomain.BaseDirectory & "lydfiler\fil.wave"

Her vil filen ligge i mappen "lydfiler" i programmets rot-mappe. Du finner mange artikler på dette området hvis du googler "VB relative path" e.l.

 

 

Ble litt dårlig forklart her, men håper du skjønner hva jeg mener :)

Lenke til kommentar

Jeg skal prøve konvertere .mp3 over til .wav da, den måten hørtes minst komplisert ut. Problemet er at jeg holder på med dette på skolepcen så det er mange konverteringsprogrammer som ikke funker (selv om jeg kjører som admin), men det kan jeg da heller gjøre på den stasjonære familien har.

Lenke til kommentar

Ok, er det Mp3 spiller du skal lage, anbefaler jeg Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayeback, som er forholdsvis simpel i bruk (Husk å skru av LoaderLock exception)

AudioVideoPlayback er samme metoden som Windows Media Player bruker for å spille av, tar jeg ikke helt feil, ahr også denne en mulighet til å spille av stream, og da kan du også legge inn .mp3 filen som en resource i programmet ditt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...