Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

HD-kræsj nært forestående? Trenger diagnosesoftware.


Anbefalte innlegg

Har plutselig fått noen problemer med min bærbare.

 

Virker muligens som om HD-en er i ferd med å synge på siste verset, oppstarten går noe tregere enn normalt og jeg får en del feilmeldinger relatert til CRC-feil og korrupterte filer. F.eks. vil ikke defrag gjøre jobben sin, den tryner etter noen % med "Corrupt file" this and that.

 

Er det med andre ord på tide å ta backup av alt jeg har kjært? Eller kan dette fikses?

 

Kan noen anbefale et lite (og gratis) diagnoseprogram jeg kan laste ned for å forsøke å finne ut om dette er noe som kan fikses? Som dere kanskje skjønner fungerer PC'en fint, Windows starter (selv om oppstarten går noe tregere), og harddiskaktiviteten er veldig liten i perioder under oppstarten. Windows vil også gjerne kjøre en CRC-sjekk, forsøkte dette men den står bare på 0% i "all evighet".

 

Om nå HD-en skulle være skutt, hvordan fungerer det med å kjøpe ny HD til bærbar mtp. at jeg ikke har disk til OS? (OS ble "autoinstallert" første gang jeg startet PC'en og det eksisterte aldri på disk. Mulig dette ligger på et minnekort et sted i PC'en slik at man bare kan installere etter å ha satt i ny HD).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken bærbar er det snakk om? Er flere produsenter som har diagnostikk liggende på disk, f.eks dell (nås ved å trykke F12 i oppstart).

 

Angående gratis scan, har jeg ikke noen valg sånn på direkten, jeg kjører HD tune pro og everest ultimate edition, men du må ut med noen kroner for begge disse (hver til sin bruk, HDTP for scan av disk).

 

Det vil mest sannsynlig ligge en egen partisjon skjult på disken med OS installasjon, dvs, recovery med pre oppsett i forhold til drivere osv.

Denne skal det normalt være mulig å brenne ut på cd/dvd så du kan kjøre den på en ny disk om den originale ryker.

Lenke til kommentar
Hvilken bærbar er det snakk om? Er flere produsenter som har diagnostikk liggende på disk, f.eks dell (nås ved å trykke F12 i oppstart).

 

ACER Aspire 5110. Om det fins noe under oppstart vet jeg ikke, det eneste jeg får visuell beskjed om at jeg kan trykke på er F2 for å komme til BIOS.

 

Følger med noe software for forskjellige ting, men ingen diagnosesoftware så vidt jeg kan se. Dog jeg fant en egen backupfunksjon for OS, og selvsagt recovery. Men vil gjerne "analysere" harddisken før jeg prøver full reinstall.

Lenke til kommentar

Fant, som i at du har en cd med recovery? Eller mulighet for å brenne ut dette på cd? Om det er det siste, bør du gjøre dette nå, så du er sikker på at du har muligheten til å kjøre recovery om den ikke starter f.eks i morgen tidlig.

 

Backup av alt du ikke har råd til å miste er normalt en selvfølge man har allerede, men sånn jeg tolker din førstepost, er dette kanskje noe du også bør tenke på. Ekstern disk er gjerne det beste alternativet om man skal holde denne backupen oppdatert, et alternativ kan være dvd brenner og da ha flere kopier av det samme (blir automatisk flere kopier om man brenner ut/tar backup 1 gang i mnd).

 

Jeg stikker bort nå, så har ikke tid til å sjekke nøye, men ser ikke ut som at det er noen onboard diagnostic på denne, så da må du evt kjøre noe selv.

Et alternativ der, som jeg akkurat kom på, er å hente ned bartpe, og kjøre scandisk fra den, og se hva den finner av evt feil, men dette krever enten at du bygger denne cden selv (henter bartpe builder og har windows cd + tools) eller finner en ferdig bygget bartPE fra div andre sider.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Jeg lastet ned SeaTools, og kjørte alle testene der:

 

- Short Drive Self Test

- Long Drive Self Test

- Short Generic

- Long Generic

 

Alle var feilfrie. Nå vet jeg dog absolutt ingenting om hva disse testene faktisk tester, eller hva det evt. betyr for hva jeg skal tro om status for HD-en min.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...