Gå til innhold

Hvordan kan beste kjøp være dyrere enn best i test!


Anbefalte innlegg

Som man ser i testen under her så er beste kjøp Canon G10 dyrere enn best i test Panasonic Lumix LX3. Skjønner ærlig talt ikke hvordan testerne tenker her for hvis beste kjøp er dyrere enn best i test må det vel da være ett bedre kamera og ergo bør beste kjøp være best i test. Hvis beste kjøp ikke er ett bedre kamera når det er dyrere vil jo best i test også være beste kjøp.

 

Skjønner dere noe av dette?

 

http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=538982

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med deg at det er rart at G10 får best kjøp i denne testen, siden LX3 ble kåret til best i test og er billigere.

 

Den eneste forklaringen jeg kan komme med er at G10 er et mer komplett kamera, med bedre ergonomi, byggekvalitet, mer anvendelig zoomområde og med bildekvalitet i høyde med LX3.

Lenke til kommentar
Dette er jo en lyd og bilde test, de er som regel mer opptatt av å holde en god tone med annonsørene enn å kåre en verdig vinner.

 

Ikke til å bli klok på når de prøver å tilfredstille alle og kårer tre-fire vinnere i samme test. :wee:

Vg er ikke til å stole på. Derimot så kommer akam på en annen plass og helt fremst forumene på den vide verdens webben.

Lenke til kommentar
Hei

 

Dessverre går det ikke fram av VGs versjon av testene, at det er to tester fra hver sin utgave som er slått sammen til en

web-versjon.

 

Lumix LX3 og Ricoh GX200 er fra novemberutgaven, mens de andre tre er testet i desemberutgaven, noan man ser om man følger linkene:

 

http://www.lydogbilde.no/test-panasonic-lu...o4267o.lbt.html

 

http://www.lydogbilde.no/test-canon-powers...o4448o.lbt.html

 

Derfor ser det ut som det er to testvinnere og en beste kjøp.

 

Håper det var oppklarende og seriøst nok?

 

Vennlig hilsen

 

Lasse Svendsen

Sjefredaktør

 

Lyd & Bilde

Billingstadsletta 19 b

NO-1396 Billingstad

+47 81 57 35 10

www.lydogbilde.no

Fikk svar der :thumbup:

Lenke til kommentar

Canon er en meget dominerende aktør i deler av fotobransjen og jeg har i over flere år registrert at superlativene sitter nesten uhyggelig løst når ellers ballanserte journalister tester utstyr fra denne produsenten. Negative sider ved utstyret ekskluderes gjerne galant i oppsummeringen, der andre produsenters produkter gjerne må iherdig gjennomgå for tilsvarende egenskaper. Det er i overført betydning egnet å gi assosiasjoner til eventyret om Keiserens nye klær, eller lignende, -og det er langt fra hyggelig lesning.

 

Noe jeg selv reagerte på i testen var at G10 testes opp mot kameraer som er tildels atskillig mer kompakte. Et så omfangsrikt kamerahus som Canons spissmodell i kompakt segmentet har, gjør at det nesten stiller i sin egen klasse, et slags semi-kompakt segment. Blant digitale kameraer er det vel så og si alene i denne størrelsen, men tilbake i film-æraen fantes det flere modeller i tilnærmet samme størrelse av ulike merker.

 

G10s yttermål og formkarakter skriker etter en veske av et eller annet slag, og innbyr ikke til lomme-oppbevaring, ihvertfall ikke i vanlige klær. Andre kameraer i testen er langt mer beskjedene i sine faktiske mål, og gir initiativ til langt mer fleksibel mobilitet. Jeg mener det i mange henseender taler ubestridt i G10s dissfavør, siden et kompaktkamera gjerne anskaffes som et resultat av ønsker om mer allsidig mobilitet enn et systemkamera. En majoritet av de som vurderer slike kamera som dette er vel gjerne allerede i besittelse av annet fotoutstyr og systemer i tillegg.

 

Det hevdes i et innlegg i denne tråden at G10 er bedre bygget og byr på bedre ergonomi enn kameraene det testes mot, en kuriøs påstand fra en som tidligere, hvis jeg har forstått det rett, har hevdet at han ikke kjenner Ricoh sine kameraer, selv er i besittelse av et G10 og visstnok muligens seriøst vurderer et DMC-LX3, -men det er kanskje bare jeg som ikke helt henger med i svingene her.

Endret av M_Par_Excellence
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...