Gå til innhold

Obama velger kristenekstremist som pastor


Anbefalte innlegg

Barack Obama får kraftig kritikk for å ha valgt den omstridte pastoren Rick Warren til å holde bønnen under presidentinnsettelsen neste måned.

 

Warren har blant annet gått kraftig ut mot fri abort og at homofile får gifte seg. I oktober skrev han i en pressemelding at spørsmålet om homofilt ekteskap ikke er en politisk sak, men «et moralsk spørsmål som Gud har snakket klart om». Det er ingen grunn til å endre den universelle, historiske definisjonen av ekteskap for å tilfredstille to prosent av befolkningen, skrev han.

 

Noen mener Obama med dette valget har skadet oppfatningen av at homofile, lesbiske og biseksuelle amerikanere er likeverdige borgere. Andre mener det er bra at Obama søker samarbeid med personer han er uenig med, heller enn å støte dem fra seg.

 

Hva mener du?

 

Link

Endret av TheYid
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, er ikke Obama muslim? :p

 

Hadde ikke forventet dette nei. Men Obama lovet jo at han ville samarbeide med konservative og republikanere der det lot seg gjøre. Obama har jo også overtatt forsvarsministeren etter Bush. Kanskje Obama virkelig mente det, da han lovet å samarbeide med republikanere og konservative? Bush lovte jo å samarbeide med demokrater, men vi vet hvordan det gikk.

 

Personlig er jeg lite glad i kristne konservative som ikke skjønner hvorfor religion og stat bør være adskilt. Vent litt, jeg er lite glad i alle religiøse som ikke skjønner dette.

Lenke til kommentar

Synes det var et bra valg, jeg. Rick Warren er svært populær pastor i USA, men det er vel kanskje ikke så overaskende at norske aviser greier å finne fram til noen homo-organisasjoner og andre hippier som ikke liker han. Mannen ble milliardær ved å skrive bøker, for deretter å gi bort alt sammen til bekjemping av sykdom og fattigdom. Han er heller ikke er spesielt konservativ i kristen forstand, det er veldig få amerikanske pastorer som er for abort og homofilt ekteskap.

 

Her er en tale han holdt på TED: link

Lenke til kommentar
Er ikkje for abort og at homofile skal få gifte seg i kirka.

 

Det er ytterst få som er for abort Selvbestemt abort derimot. Personlig ser jeg ingen grunn til at kvinner ikke skal ha rett til selvbestemt abort tidlig i svangerskapet. Om homofile skal få gifte seg i kirka synes jeg i utgangspunktet kirka skal få bestemme selv, men så lenge vi ikke har et skille mellom kirke og stat må selvfølgelig de folkevalgte bestemme.

 

Han er heller ikke er spesielt konservativ i kristen forstand, det er veldig få amerikanske pastorer som er for abort og homofilt ekteskap.

 

Her er en tale han holdt på TED: link

 

Han er, som VG-artikkelen påpeker, kjent for å være mer moderat i uttrykksformene, men like ekstrem i meningene som verstingene. Hva i all verden gjør han på TED? Må vel se videoen først før jeg erklærer at respekten for konferansen er borte.

Lenke til kommentar
Rick Warren er svært populær pastor i USA, men det er vel kanskje ikke så overaskende at norske aviser greier å finne fram til noen homo-organisasjoner og andre hippier som ikke liker han.

At han er populær i USA gjør det liksom uvesentlig at det han står for er ondskap og djevelskap?

Det er ditt syn, noe de fleste amerikanere er uenig i. Synes du Obama burde ha valgt en prest med mer sosialdemokratiske verdier, bare for å tekkes et lite mindretall amerikanere?

Lenke til kommentar

Det som er skremmende er at det forventes at noen skal få lov til å påvirke verdens mektigste leders politikk, bare fordi han er religiøs. Hva er det som gjør han kvalifisert til å inneha denne stillingen? Hans evne til å tro blindt på myter som ikke har annet "bevis" enn en 2000 år gammel bok, som i de fleste tilfeller har blitt motbevist?

Det er skremmende, men ikke uventet, at så få reagerer på at denne typen folk tydeligvis har rett til å være med på å avgjøre en presidents beslutninger.

Lenke til kommentar
Det er ditt syn, noe de fleste amerikanere er uenig i.

Hvor mange amerikanere som er enige er irrelevant for hva jeg mener.

 

Synes du Obama burde ha valgt en prest med mer sosialdemokratiske verdier, bare for å tekkes et lite mindretall amerikanere?

Han burde ikke valgt en prest i det hele tatt. Men når han først gjør det bør han velge rasjonelt og ikke plukke en representant for den dypeste ondskap.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...