Gå til innhold

Styringsrenten settes ned 1,75 prosentpoeng


TheYid

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva tror dere? De største optimistene tror på rentenedgang opp mot 2 prosentpoeng, mens de mest pessimistiske frykter at nedgangen kun blir 0,5. Hva tror dere?

 

Edit: 1,75% gitt, det var over all forventning for min del.

 

Markedet forventet et litt mindre kutt. Kanskje krona ikke hadde svekket seg, men styrket seg litt om de hadde kuttet med 1,25 %. Det som kan snu trenden med lavere rente i Norge er hvis dollaren fortsetter å svekke seg og likviditeten kommer tilbake til markedene. Skjer ikke det vil rentene fortsette nedover.

Endret av festen
Lenke til kommentar
Hva tror dere? De største optimistene tror på rentenedgang opp mot 2 prosentpoeng, mens de mest pessimistiske frykter at nedgangen kun blir 0,5. Hva tror dere?

 

Edit: 1,75% gitt, det var over all forventning for min del.

 

Ikke skill mellom prosentpoeng og prosent. Det er en forskjell mellom det.

 

 

OT:

 

Ifølge DN utelokker de ikke å kutte med 0,5 prosentpoeng til i mars.

Endret av EsAa
Lenke til kommentar

Det eneste som mangler nå er at sentralbanken i Japan syns at dollaren har blitt for sterk. Dollar har ikke vært så svak mot Yen etter 1994. Da gjorde sentralbanken i Japan tiltak som startet en carry trade. Om de begynner å manipulere kursen på Yen igjen for å svekke seg mot dollar vil carry traden begynne igjen. Samtidig som USA driver med det samme kan det bli mye likviditet i markedet. Det er bra for gull.

Lenke til kommentar

Det er vanskelig for da kunne ikke politiske ledere i alle mulige land bruke penger som de ville. Når politikerne bruker penger stjeler de egentlig fra fellesskapet. Både gjennom skatter og gjennom inflasjon. Når de største bankene i landet reddes er det skattebetalerne som betaler. I land med høy inflasjon er det spesielt synlig at gull er et statussymbol. Det har det ikke i Norge, men det kan forandre seg. Gull har økt i verdi fra 2200 i 2001 til nesten 6000 kroner. Det sentralbankene ønsker nå er å gjøre nå er å skape inflasjon så gull øker til 12000-20000 kroner over de neste årene.

 

Det burde vært en valuta i verden, en reservevaluta som var støttet opp av gull slik dollaren var før, men uten muligheter for bankene å skape penger gjennom å lage kreditt. Den eneste kreditten bankene skulle få lage var å låne ut gull som fysisk eksisterte. På den måten ville ikke Ola Nordmann som ikke er flink med tall oppleve at mye pengene han tjente gjennom å jobbe ærlig gikk til å finansiere en liten og rik elite i Norge. Større begrensninger på kreditt ville gjort det umulig for folk å bli milliardærer.

Lenke til kommentar
Kor mykje vil bankene senke som følge av dette? DNB satt ned med 1%p før det vart kjent at styringsrenta gjekk ned med 1.75%p, vil det kome fleire nedganger der?

Nordea har tydeligvis skjønt at førstemann til å senke får mest god PR og har allerede varslet 1.75 prosentpoeng. Så nå blir det vel samme mediakjøret som sist og masse mas om at DnbNOR er griske og fæle...

 

Edit: Ah, DnbNOR har allerede varslet de også ja. Nye medierådgivere? :)

Endret av steingrim
Lenke til kommentar

En Euro støttet opp av gull ville vært fint. Tyskland har vist en totalt manglende vilje til å være med å finansiere redningsaksjoner i EU fordi de ikke har vært med på lånefesten. De landene som har vært med på festen ønsker å løse problemene sine med mer inflasjon. Det oppstår et problem når markedet ønsker å være fornuftige og redusere gjelden sin. Derfor ønsker de som styrer at problemene skal løses med mer av det som skapte problemene. Resultatet blir en lengre periode med mye inflasjon som føles som en slags resesjon. Alternativet er en kort og mer brutal korreksjon som fører til større arbeidsledighet og at mange av de med posisjoner og makt i næringslivet mister det de har. Slik det er nå premieres de for sin udugelighet på bekostning av de som sparer og er fornuftige.

Lenke til kommentar

Det er en stor usikkerhet knyttet til om rentekuttene vil få folk til å begynne å låne igjen selv om de setter renta helt ned til 0 %. Det er knyttet til psykologi. Hvis folk ikke begynner å låne da vil Norges Bank begynne med alternative måter å stimulere økonomien direkte gjennom at staten bruker mye penger, men det vil ikke erstatte etterspørselen som kommer fra lånevekst eller skape en økonomi som er slik som vi har hatt de siste årene.

Lenke til kommentar

Det skader eksportnæringen med en sterk yen.

 

Norges bank senker renta ved å skape penger fra ingenting, de slår bare inn et tall på en datamaskin som de bruker til å kjøpe statsobligasjoner fra bankene eller deg. Pengene bankene tjener på dette salget havner på en konto som innskudd og kan brukes til å låne ut. Det de gjør i USA nå er å kjøpe mange flere statsobligasjoner enn nødvendig for å holde rentene lave. Det oversvømmer bankene med reserver som de kan låne ut om de finner noen som vil låne. Det som er problemet nå er at pengene bankene kan låne ut ikke sprer seg ut i økonomien fordi forholdet mellom hvor mye penger de har som kan lånes ut og hvor mye som lånes ut har brutt sammen. Når de heller selger statsobligasjoner tar de penger ut av økonomien og renta går opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...