Gå til innhold

Hva er din mening om disse kampsportene?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om du vil vite hva som er best av de forskjellige kampsportene bør du byne å se på MMA (mixed martial arts). Der ser en hva som funker og ikke funker.

 

Det som ser ut til å være mest brukt er; Boksing, Brasiliansk Ju Jitsu, kickboksing og muai thai. Karate og andre lignende kommer en ikke stort langt med.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

thaiboxing og bjj regnes for å være en veldig god kombinasjon. krav maga derimot funker ikke i ringen men det vel det som funker best på gata ettersom det er en selvforsvarsteknikk og ikke en kampsport. det israelske militæret har jo brukt det i closecombat i flere 10år.

 

skal du trene mye anbefaler jeg thaiboxing og bjj. men skal du bare trene en ting ville jeg valgt thaiboxing. men det er litt personlig og hva folk liker så du må tenke litt på hva som virker mest spennende å prøve. men er det reallife ting du er ute etter så er det krav maga. men MÅ det være en kampsport som kan være greit i virkelige situasjoner og så thaiboxing. funker ikke hvis noen angriper deg på byn og du legger ham i bakken og tar en fancy låsegrep hvis han har 3 kamerater som kommer bak deg for å hjelpe ham. då ligger du fritt til for at de kan sparke og trikse med deg som en fotball.

 

så thaiboxing og/eller bjj/ju jitsu for kampsport eller krav maga for selvforsvar. krav maga er forresten veldig brutalt så det må bare brukes som en absolutt siste utvei. kan du unngå en situasjon der du kansje kunne trenge det så unngår du den i stedet for å møte den fordi du sikkert kan banke fyren.

 

husk at hvis du driver med en kamsport så regnes hendene dine for å være et våpen hvis du skulle havne i en slosskamp. du har lært å bruke kroppen din til å skade andre så ikke gjør absolutt mer enn du må fordi det vil bli slått hardt ned på og gjør unødvendig mye så er det du som er taperen i rettsystemet hvis du blir saksøkt for det

Lenke til kommentar

Valget kommer an på hvilke formål du har med treningen, og hvorfor du vil begynne med kampsport. Men minst like viktig er det at du drives i klubben med menneskene som er der, så det anbefales å prøve forskjellige stilarter og klubber.

 

Og til det kevz0r sier:

Hvis man trener BJJ og havner i en situasjon på gata så er det for alle utøvere selvsagt at man ikke slenger seg ned på ryggen for å ta en trianglechoke fra guard. Man lærer takedowns/kast, der mostander kan fyke i asfalten uten at du legger deg ned og ber om å bli sparket av eventuelle flere motstandere. Og det er også veldig nyttig hvis noen prøver å legge deg i bakken, du lærer forsvar mot nedtagninger, og hvis de greier å få deg på bakken vil du mye lettere komme opp igjen og i en situasjon der du kanskje kan løpe vekk. For i en situasjon, hvis muligheten er tilstede, er det lurt å komme seg unna.

 

Og det med at kevz0r skriver at kampsportutøvere blir sett på som et dødelig våpen er nok mer en myte enn sannhet. Utfordrer deg til å finne eksempler der det blir spesifert i begrunnelsen til dommen. Selv har jeg bare sett at det blir beskrevet at mengden vold som ble utført var mer enn tilstrekkelig for situasjonen, og at man dermed blir straffet, ikke fordi at man som en über1337-ninja-killing-machine brukte sine never av stål brukte sin dødelige kraft på å brekke nesa til stakkaren som prøvde å skremme deg til å ta pengene hans. Står det også noe sted i lovverket at kampsporterfaring er skjerpende?

 

Og det med at krav maga er veldig brutalt og bare skal brukes som siste utvei, kan vel også sies om andre kampsporter?

 

Lykke til i jakten på en kampsport som passer for deg og dine behov, SxTxRxIxFxExRx

 

EDIT: Når jeg leser første innlegg igjen ser jeg jo at det ikke står at du er på jakt etter en kampsport da. Og for å svare spesifikt på spørsmålene dine:

 

- Hveme synes dere er bedre?

 

Det kommer an på situasjonen og hva du trener etter. Vil du bli en djevel til å sparke, og lære mange tøffe spark, som kanskje ikke er de mest praktiske i en Mixed Martial Arts kamp kan taekwondo være tingen. Hvis man vil lære å bruke henda er boksing et sterkt alternativ. Hvis man vil gå kamper med få regler og lite beskyttelse kan MMA være tingen. Hvis man vil lære et mest mulig effektivt selvforsvarssystem er det mange som heller mot Krav Maga og annen RBDS (reality based self defence). Jeg synes at alt kan være bra, avhengig av situasjonen.

 

- Blir du bedre i ''combat'' av å trene karate fremmfor judo? Eller hva?

 

Da kommer det an hva slags combat. Ved judo blir du en kløpper i takedowns og god i bakkekamp, men vil ha lite å stille opp med i en boksekamp. I karate bruker man slag og spark, og blir god i kamp som følger reglene i den respektive karatestilen.

 

Men hvis du med combat mener premissløs, ubevæpnet kamp med minst mulig regler, 1on1, så mener jeg at MMA vil være det beste. Her trenes det i alle ubevæpnede avstander, slag/spark, clinch, takedowns, bakkekamp, inkludert strikes på bakken.

 

Off, dette ble altfor langt :p

Endret av PureChaos
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...