Gå til innhold

Valg av speilrefleks til nybegynner


Anbefalte innlegg

Ang AF i objektiver, hva er egentlig fordelen med å ha motoren i objektivet fremfor å ha motoren innebygget i huset? Gir det muligheter til høyere hastighet, eller er det kun for å spare plass i huset? Noe må det jo være, hvis det stemmer at Nikon er i ferd med å endre dette over hele linjen?
Tja. En skikkelig ringmotordrift er mer stillegående og jevnt over raskere (men det spørs på hvilket kamerahus det er snakk om, F5 er vel kjent for å ha en rimelig rå AF-motor som kan drive det meste av AF-D-optikk like raskt som noen AF-S-løsning).

 

Du slipper en del akslinger og tannhjulsmekanismer i objektivet som muligens kan være utsatt for en del slitasje, og man kan tilpasse motorens moment og turtall til størrelsen på linsegruppene som skal flyttes.

 

Ringmotorer gir også mulighet til å kontinuerlig overstyre autofokusen manuelt uten at du trenger å skifte til manuell modus. Prøver du det samme med skruedrift kan du skade kraftoverføringen eller AF-motoren.

Ser at det er mest snakk om Nikon i denne tråden. Er nok litt Canon "fanboy" selv. Personlig vil jeg råde deg til å finne og lese tester av objektivene som Nikon og Canon (og eventuellt andre) leverer. Velg så kamerahus ut fra hvilken leverandør av objektiv som passer deg best. Har selv en Canon EOS 40D og må si meg strålende fornøyd, sikkert mest på grunn av 17-55 1:2.8 IS objektivet som står på minst 90% av tiden. Har også "klødd" litt på en Nikon D300. Som vanlig fra Nikon så virker huset meget "gedigent", men ikke nok til å skifte beite.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fin tråd med mange gode argument :)

 

Jeg befinner meg i samme situsajon som trådstarter gjør. Så jeg "låner" tråden litt i stedefor å lage en ny.

 

Jeg har bestemt meg for et D90 hus etter at jeg har prøvd dette i butikk og fikk sammenligne med Canon og Sony. Så var det å velge et allround objektiv til å starte med. Jeg vil nok fotografere mest natur, solnedganger, feriebilder, men også en del innendørs familiebilder. Har sett på dette objektivet:

 

16 mm - 85 mm - f/3.5-5.6 G IF-ED Nikon AF-S DX VR

 

Vil dette fungere bra for en uten særlig erfaring til å starte med? Huset blir som sagt D90.

Lenke til kommentar
Vil dette fungere bra for en uten særlig erfaring til å starte med? Huset blir som sagt D90.

Det vil fungere glimrende for de aller fleste, Enya. Jeg ville nok ha trivdes lenge med en slik kombinasjon selv. Jeg ser faktisk ingen problemer i at dette skal bli din endelige kombinasjon, for de fleste kommer aldri til å trenge noe annet enn en D90 med den zoomen. Selv hadde jeg nok bare hatt behov for et ekstra objektiv i tillegg, et som vil gi meg liten dybdeskarphet på de bildene som trenger det. For de som ikke har slike tilbøyeligheter så vil dette fint fungere som det eneste objektivet i bagen.

Lenke til kommentar
Takker for svar. Jeg vurderer også å kjøpe et makro objektiv nå når jeg først handler. Anbefalinger?

Hvis du søker litt på forumet her vil du se anbefalinger av makroobjektiver så det holder. Du bør tenke litt over hva slags motiver du har tenkt å benytte makro for. Det vil være bestemmende for hvilken brennvidde du bør gå for. Hvis det er i kategorien "alt mulig" kan du jo forsøke i området 90mm - 105mm. Her har Tamron, Sigma og Nikon bra saker å tilby.

Lenke til kommentar
Når jeg leser det du skriver om bruksområde forundrer det meg litt at ikke et kamera med værtetting er opp til vurdering. Selv har jeg en K20D. Den vet jeg at er bunnsolid, men desverre litt kostbar. K200D har og værtetting, men er nok ikke fult så solid bygget, til gjengjeld koster den en god del mindre.

 

Poenget er i hvert fall værtettinga. Kombinerer du etterhvert huset med ett DA 17-70/4, som har pakning i fatningen, vil du være trygg i det meste av vær. For øyeblikket er 17-70 kostbar, men prisen vil trolig falle en del i løpet av noen måneder.

 

Når dette er sagt. D80 er heller ikke dårlig bygget. Det er på alle måter et godt kamera.

Poenget er bare at spesielt K20D, etter mitt syn, bør med i vurderingene. Jeg er kanskje fanboy, :) men ut fra det du selv sier, virker det uklokt å utelate K20D.

 

EDIT: Sletta litt, samme innhold to ganger

 

Riktig! Ta med i vurderingen hva kameraet skal tåle. Pentax er vel den eneste som har innstegsmodeller med bra værtetting!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...