Gå til innhold

Skal ha trådløst nett, kan noen hjelpe meg litt her?


Anbefalte innlegg

jeg har trådet nettverk fra før, med et sånt telenor speedtouch modem, men for å få trådløst nett, må jeg kjøpe en trådløs router? skal den trådløse routeren være koblet til modemet? hadde vært fint hvis jeg kunne komle til denne pcen her, som er rett ved modemet, med en kabel. og så, hva er et acces poine, og en switch? hva gjør de greiene?

hvis ruteren/ingen står i første etasje, vil det være bra nok signal i andre etasje?

 

og sist, men ikke minst, hva burde jeg kjøpe? i prisklasse ca 500-700kr?

 

:)

Endret av Canon-fotografen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det enkleste for deg er at du drar til en butikk hvor de selger trådløse routere og bare spør deg litt frem der.

 

I kore trekk kobles routeren til modemet med vanlig nettverkkabel, og blir da typisk stående ca samme sted som modemet. Om dette er ugunstig for å få god dekning i hele huset, kan du bruke en lengre nettverkkabel mellom modem og routeren.

 

Husk at få internettleverandører gir support på 3parts utstyr (herunder routere / hjemmenettverk generelt) så hvis vil safe litt bør du spørre om å få se litt på brukerveiledningen som følger med routeren for finne en du enklest mulig forstår - eller velge en fra et selskap/en butikk hvor enten selskapet eller butikken tilbyr deg brukerstøtte over telefon uten at du blir flådd (unngå dyre 829-nummere etc:P)

Lenke til kommentar

En switch er bare et knutepunkt for nettverkskabler.

 

En router(i "hjemme"-sammenheng) trenger du for å ha flere pcer bak samme ip-addresse(pcene dine får interne addresser mens routeren har den egentlige ip'en.)

 

Et access-punkt er en boks som tar imot trådløse tilkoblinger. Hvis du kobler det til switchen/routeren, blir det som om de trådløse var plugget rett i switchen.

 

En router har i prinsippet to porter, en for utsiden(internett) og en for innsiden(nettverket ditt), men de som man bruker hjemme har både router og switch i seg. Da får du en plugg for utsiden, og 4 for innsiden. De 4 fungerer da som switch, og her kan du plugge i pcene dine.

 

En "trådløs router" er router+switch+access-punkt i samme boks.

 

Hvis telenor boksen ikke har router i seg trenger du en trådløs router.

 

Hvis den telenor saken har router i seg så trenger du egentlig bare et access punkt. Da kobler du bare accesspunktet i en av de 4 portene. Det funker med trådløs router også, men da får du to routere. Da må du koble riktig hvis det ikke skal bli krøll.

 

Dette ble kanskje litt mye, så du får spørre hvis noe er uklart :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...