Gå til innhold

Gaming PC til max 7000


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stiller to spørsmål til det oppsettet:

1) Er det virkelig vits å kjøpe en cpu-kjøler til 150kr? Er den no særlig bedre enn den som følger med? Man bør vel ideelt sett opp på 300kr++ for å få noe som yter vesentlig bedre enn stock-kjøler'n som følger med. Tenkte da på OCZ Vendetta og Noctua sin kjøler.

2) Er det vits å spare 200kr på å velge 2GB ram fremfor 4? Hvis planen er å kjøre Vista, har man et lite problem, siden det oppfører seg håpløst tregt med 2GB. I XP fungerer det ok med kun 2gb, men vil fortsatt si at det er en akseptabel pris å betale 200kr mer for 4gb.

 

Ellers kan du alltids spare bittelitt (ca 400kr) på å velge et billigere hovedkort. Standard P45 hovedkort til 800kr fungerer greit for de fleste, så lenge man ikke har store planer om kraftig overklokking.

Lenke til kommentar

jojo, selv om hovedkortet er en meget viktig del av pc'n, skal selv de billige hovedkortene levere akseptabel ytelse/funksjonalitet. Det er en viss form for kvalitetskontroll hos produsentene, og man risikerer overhodet ikke at systemet ikke virker selv om man velger et hovedkort til 800kr. Som regel er det noe dårligere kjøleløsning, samt at noen tilkoblingspunkter er sløyfet, samt noe mer "ustabil" strømstyring slik at det fortere blir ustabilt ved overklokking.

Så lenge man ikke har planer om å passere 400mhz på FSB vil jeg si det er relativt unødvendig å kjøpe deluxe-utgavene av hovedkort, da det sjelden gir særlig med valuta for pengene

Endret av newman221
Lenke til kommentar

Noen venner av meg som e Hardhardhardcore gamere mente at jeg burde investere i quad core istellafor dual, hva er fordelen og funker det greit med triple, ser at Xbox 360 har triple core.skal ha 64bit

 

skal jo bare ha en kurrant gamer PC så ytelse må holde følge med prisen, kan gå litt over men ikke mye, skal jo ha råd til kjerm og tastatur+mus

Endret av F4celess
Lenke til kommentar

Er man hardcore gamer så veit man veldig godt at spill idag er mye mer gla i mhz enn kjerner. Ingen spill idag er optimalisert for flere enn 2 kjerner på det meste. Så du kommer mye lenger med en dobbeltkjerne på 3ghz enn en 4kjerne på 2,4.

Og det er ofte lettere å overklokke en dobbeltkjerne også, og de utvikler mye mindre varme. Så resultatet er at det er mye lettere å nå 4ghz med en E8400-E8500 enn med en Q9xxx. Og prisen ligger en del lavere også =)

 

Og 3kjerne er en litt sær greie. Når spill såvidt har klart å leke med 2 og 4 kjerner, tror jeg 3 ligger litt i grenseområdet, og blir verken fugl eller fisk (eller hva nå det ordtaket er..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...