Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Installering av hovedkort har støttet på problemer


Anbefalte innlegg

For ca en uke siden hadde jeg uflaks da flashing av bios gikk feil. Orket ikke stresse noe med å prøve å fikse det engang så jeg fikk bestilt ett Gigabyte GA-EP45-DS3L

https://prisguiden.no/product.php?productId=96292

 

Det gikk greit å sette inn men da jeg prøvde å starte maskinen støtte jeg på problemer. Det lyser 4 lys på hovedkortet i rekke. 2 grønne, 1 gult og 1 rødt, etter 3 sekunder ca skrus system av og lampene slokkes, så tar det 3 sekunder så starter opp igjen. Etter 3 sekunde ca skjer det samme igjen og sånn fortsetter det.

 

Fant ut at det skyltes at strøm kontakten som går rett til hovedkortet med 4 pin var årsaken men når den ikke er koblet til ser det ikke ut som noe skjer i det hele tatt...

 

Det piper ikke i det hele tatt, enten jeg har i begge strømkablene til hovedkortet eller bare den store.

 

Har ikke fått opp noe på skjermen i det hele tatt!

 

Kan det skyldes at hovedkortet var defekt da jeg fikk det?

 

Noen som har noen ide?

 

takk

Endret av TheOne220
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg hadde akkurat samme problem her med mitt nye phenom system. det viste seg at jeg måtte flashe opp biosen på hket for at det skulle gjennkjenne cpuen. løsningen for meg ble da å kjøpe en eldre billig cpu for å få flasha det.

 

det var da jeg fant ut at en sempron le 1200 2,1ghz cpu med kjøler kosta 220,- :p

Lenke til kommentar
...Fant ut at det skyltes at strøm kontakten som går rett til hovedkortet med 4 pin var årsaken men når den ikke er koblet til ser det ikke ut som noe skjer i det hele tatt...

Det var jo litt pussig lagt fram. Uten strøm til CPU skjer det ingen ting nei, da er det jo ikke mulig for POST å detektere noen feil.

Manualen bør vel si noe om hva feilkoden betyr?

Lenke til kommentar

jeg syntes det hørtes ut som det spirre sa kunne være riktig. Det skjer ingen ting når ikke har i cpu'en men om jeg putter den i starter den med det reboot tullet... Sender kortet tilbake og skaffer ett billig gammelt ett i stedet...

 

fant ikke noe i manualen som sa hva lysene betydde, men fant en side der det sto om de forskjellige feilene gjennom pip, men som sagt så kommer det jo ingen pip i det hele tatt...

 

Forresten hvordan skifter man bios chippen på et vanlig hovedkort?

Endret av TheOne220
Lenke til kommentar

Man skifter ikke chip. Man programmerer den, dvs man 'flasher' ny BIOS.

Det er flere alternative fremgangsmåter avhengig av fabrikat. En vanlig metode er at man booter DOS fra floppy og kjører et flash program som legger inn en programfil.

 

Edit: leste første post en gang til og ser at du vet hva flashing er.

Å bytte chip er ingen enkel oppgave, det krever spesialisert loddeutstyr. En slik reparasjon kan vel fort bli for dyr i forhold til et nytt kort.

Endret av hårek
Lenke til kommentar

Med tanke på at det var flashing av BIOS som forårsaket hele problematikken i første rekke er det kanskje greit at du ikke begir deg inn på det en gang til...

 

Vær litt mer strukturert når du setter sammen PCn. Du kan ikke bare la ledninger henge og slenge, selv om de bare har 4 pinner... som regel har de en funksjon. Har du satt på CPU-vifta? Har du satt inn minnebrikken(e) riktig og godt? Sitter skjermkortet skikkelig i? Har du koblet strøm til skjermkortet?

Lenke til kommentar

angående flashing så er det flere måter å gjøre det på.

 

den gamle måten er å boote med en bootcd og flashe via diskett. dette blir nesten ikke brukt lenger og er ansett som ganske ustabilt pga kvaliteten på disketter.

 

en som har vært en stund nå er windows flashing. dvs å flashe bios i wondows. du kan gjøre det direkte, dvs bare koble til internett via tilhørende programvare (ikke anbefalt). det beste er å laste ned biosen til disken først, og så bruke programvaren til å flashe fra disk. dette er tryggere enn å laste ned og flashe samtidig.

 

den siste måten jeg kjenner til er ganske ny, og jeg vet kun om asus som har den. da laster du ned biosen, kopierer den til en minnepinne, booter til bios med minnepinnen koblet til og flasher direkte i bios fra minnepinnen. jeg brukte denne metoden på mitt nyeste hk, og det funka bra.

 

dersom du vbelger å sende tilbake hovedkortet så kan du sikkert få den aktuelle nettbutikken til å flashe bios for deg føre de sender et nytt kort til deg.

 

eventuelt så kan du gjøre det selv, men da kan det hende at du må ha tak i en eldre cpu som er støtta av hket føre biosflash, slik jeg gjorde.

 

dog så er det ingen garanti for at det er dette som er problemet ditt, selv om det ser slik ut. da jeg boota med cpuen (føre flash) så boota maskina i et par sekunder føre den slo seg av. uten cpu installert så slo den seg på, men den slo seg ikke av igjen.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

LIGG UNNA DETTE KORTET.

 

Jeg har samme problem. Og dette er ikke første gang. Jeg er rimelig lei av hele kortet. Det er rett og slett noe møkk.

 

Og grunnen til at jeg kjøpte det var fordi det var anbefalt av HW.no under video-redigereren.

 

Dette er siste som har skjedd: I natt stod PC'en (Vista) og kopierte noen gigabyte med filer fra en NAS til en annen. En eller annen gang forsvant NAS og kopieringen sluttet. Jeg forsøkte å få kontakt denne morgen, men connection var svært dårlig og jeg oppnådde bare noen kb/s i overføring. Siden andre PCer fikk grei connection, var det bare å restarte PC'en for å "fikse" problem (i god gammel restart-ånd). Dermed ville PC'en ikke starte opp igjen. Akkurat somme symptomer som beskrives i det initielle innlegget. Starter opp, lysene lyser, og hele greie stenger ned igjen etter ca. 3 sekunder. Ingen skjermbilde rekker engang å komme opp. Samme skjer om man kobler ut skjermkort, HD'er, DVD og annet.

 

Det kan jo selvfølgelig være PSU, men neppe, siden den kjørte greit før jeg bootet... Dog, jeg antar at PSU'en er noe mer belastet akkurat i starten, men likevel, jeg har en 750W PSU, så det bør være ok.

 

Tidligere har jeg hatt store problemer og har måttet installere PC'en på nytt. Den gangen fant jeg ut at det var en Velociraptor som hadde skylda, siden den stadig vekk ble borte for systemet (noe som ikke var bra da OS'et var på den). Nå tenker jeg at det nok er HK som er skylden i at HDen "ble borte".

 

Jeg har også forsøkt å flashe biosen med noe @BIOS eller noe sånt drit. Det førte til at jeg fikk BIOS error (checksum stuff). Jeg brukte dager på å fikse dette. Det skulle jo vise seg at endel folk hadde hatt problemer med dette. DUAL BIOS MY ASS. Fiksen var å koble fra alle HDer og deretter resette BIOS.

 

Jeg kan jo nå returnere det til Amentio, men jeg trenger PC nå, så om jeg returnerer og da kanskje får reprodusert problemene i sitt environment, så vil det jo ta år og dag før jeg får et nytt + at jeg må betale porto.

 

Nei, nå må jeg kjøpe noe jeg kan få på dagen (Digital Impuls i Oslo eller noe), og regne pengene tapt tror jeg.

 

Men da lurer jeg jo på hva slags kort jeg skal kjøpe denne gang da... ut å researche... oh joy.

 

(BTW: Jeg har en Intel-Quad-45nm, 8GB RAM, nVidia 9800, 3 HD.)

Endret av Benga
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...