Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kanskje et dumt spørsmål, men hvorfor tror dere ikke den blir noe bra? Er det indikasjoner på at den ikke blir det?

Jeg mener å ha lest en eller annen plass (sikker pentaxforums.com) at den er veldig god, og at den er sylskarp fra F4.5 og nedover. Men hvor sikker denne kilden er vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
Jeg mener å ha lest en eller annen plass (sikker pentaxforums.com) at den er veldig god, og at den er sylskarp fra F4.5 og nedover. Men hvor sikker denne kilden er vet jeg ikke.
Leter du etter det, så finner du også bekymringsmeldinger. De stammer fra folk som har prøvd prototyp-eksemplarer av objektivet, eller har hørt om folk som har prøvd disse. Prototyper er ofte noe helt annet enn ferdig vare. Så personlig tar jeg det med knusende ro.

 

Tipper det er disse bekymringsmeldingene vår venn har fanga opp.

Lenke til kommentar

Så et bra tilbud for Limited entusiaster på Fovi sin side tidligere i dag:

K20D + DA 21 Ltd + DA 40 Ltd + DA 70 Ltd for kroner 10995.

 

Rask hoderegning tilsier at de heldige fikk huset gratis, hvis jeg ikke hallusinerte da.

 

Moralen er at det kan være lurt å følge med på Fovi sine sider for folk med tilgjengelige moneter :)

Endret av fototim
Lenke til kommentar
Mulig derfor de har holdt DA*60-250/4 litt tilbake??

Den blir sikkert grei, men trur ikke den blir såpass bra at det er verdt å punge ut med 14K.

Vi får vente i spenning :)

 

Jeg skal kose meg med DA*50-135/2.8 imens :love:

14 tusen er introduksjonspris. Den kommer nok til å dette ned på et annet nivå etterhvert. Akkurat som 50-135 gjorde.

 

Men kos deg med 50-135 du, det er virkelig et knallobjektiv som jeg har hatt mye glede av.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Kan fortelle litt om DA*300, har vel skutt ca 50-60 bilder nå med den, objektivet var mye tyngre enn jeg trodde, men det går fint å skyte uten stativ, ett kjempepluss. Autofokus er helt lydløs, men oppdaget et par ganger at den ikke finner fokus, bilde over flatt vann i tåkevær. Vrir da raskt på fokusringen, og den er tilbake der den skal være. Tar svært skarpe bilder, så langt svært fornøyd.

 

Håper 60-250 blir av samme kaliber, kunne vært greit å kunne zoome i noen tilfeller.

 

Neste nå blir normalzoom 17-70 tror jeg, mange gode tilbakemeldinger på denne.

 

Ellers kan jeg opplyse at JP selger DA*300 for 11595,- spurte på butikken, men den står ikke på deres sider på nettet.

Lenke til kommentar

Jeg skaffet meg en K20D. Jeg rakk såvidt å få med meg tilbudet til Japan Photo. Den erstatter min gamle K100D Super. Jeg er veldig fornøyd. Det er et hav av forbedringer. Så her følger noen ord om hva jeg legger merke til, i forhold til K100D altså. Og enda mer presist forskjellene jeg bryr meg om.

 

Om resultater på bilder:

- Automatikken ser ut til å fungere mye bedre. Hvitbalanse spesielt. Det fungerer som regel greit. Det gjorde K100D Super bare utendørs om dagen. K20D gjør ikke rett når det kun er glødelampelys. Dette vet man uansett så da er det bare å bytte manuelt.

 

- Jeg mener fargene blir bedre. Rikere på en måte. Mulig det bare er på grunn av hvitbalansen. Bedre resultater blir det uansett.

 

- 14.6 Mpx. Det er mye. Jeg aner ikke hva jeg skal med dette, men gøy å kunne crop'e. Og å ha mulighet til å printe stort. Med så stor oppløsning på sensoren ser det ut som en flaskehals er tatt bort og den reelle oppløsningen nå avhenger av optikk og lukkertid/beveglsesblur.

 

- Støy. Det er litt mindre. Et step kanskje.. Men denne støyen er ikke så sjenerende. På en måte og dekorativt. På iso1600 er støyen ubetydlig for meg. På iso3200 forsvinner støyen om jeg skalerer ned til hva som er anvenlige størrelser for meg. Iso6400 har jeg ikke prøvd så mye. Men man ser støy helt fra iso200. Det er veldig lett å legge merke til, men det er likevell ikke noe å bry seg om. Dette ser man fordi alle bildeprogrammer så lett kan "zoom til 100%", og sjeldent gjør skikkelig supersampling om man viser det i 25% for eksempel.

 

- Det er ikke lenger så mye å hente fra post prosessing. Noe, selvsagt, men mye mindre. Resultatet er mer riktig rett fra huset.

 

Om huset:

- Det fryder meg å ha alle viktige funskjoner tilgjenglig på brytere. Sjeldent behov for å gå inn i menyer. Veldig greit å ha funksjonene lett tilgjenglig. Er de ikke det gidder jeg ofte ikke å bruke dem.

 

- Huset er litt tungt og stort. Men bare litt. Reima som fulgte virker billig.

 

- Autofokus er både raskere og mer pålitelig. Det fungerer greit i dunkel innebelysning. Og enda bedre hvis man grovfokuserer manuelt.

 

- SR (shake reduction) virker mye mer effektivt. Men jeg har ikke testet skikkelig mot K100D Super.

 

- Søkeren er bedre. Lettere å fokusere manuelt. Men i dårlig lys er det fremdeles vanskelig.

 

- Det går greit bruke kameraet med tykke vanter. Ikke noe stort problem å vri brytere og slikt. Utmerket om vinteren.

 

- Filstørrelsen er overraskende liten. Fra 11 til 16 Mb per råfil. På K100D Super ble filene fra 10 til 12 Mb for 6Mpx råfiler. Tross alt 2,5x flere pixler så jeg regnet med mye større større bildefiler fra K20D.

 

- Roligere lyd når man tar bilder.

 

- Huset er bedre å holde i. Men igrunn ikke helt perfekt for mine hender. Jeg har litt lange fingre. Ikke noe problem egentlig men jeg håpet det skulle være bedre.

 

- Etter 400 bilder har jeg fremdeles ikke gått tom for batteri. Det er en stor forbedring fra AA-batteriene jeg brukte på det gamle kameraet.

 

- Live view har jeg ikke prøvd noe særlig. Ikke til å ta bilder ihvertfall.

Lenke til kommentar

Hei:

Jeg ville bare fortelle at jeg har bestilt meg en K200 med Sigma 17-70 i kveld. Dette er min første dSLR, og jeg har studert kameraer i flere uker før valget falt på akkurat dette. De mest veiende grunnene til at det ble Pentax var værtetting og byggekvalitet, dessuten har jeg forstått at det er en fordel med billedstabilisator i kamerahuset.

Siden jeg er komplett nybegynner med dSLR har jeg bare lest meg frem til valget av akkurat K200 med akkurat Sigma 17-70. Hva syns dere om valget? Er ikke dette en brukbar nybegynnerpakke?

Tenker jeg skal vente en stund med å handle flere objektiver til jeg har brukt det jeg har kjøpt en stund og ser hva jeg savner.

Følger det med en brukbar brukerveiledning, eller finnes det noe (på Norsk) å laste ned fra nettet?

Lenke til kommentar

Meget bra valg. Sigma 17-70mm er både god og allsidig. Har denne til min Sigma SD-14. Har også Pentax sin 17-70, den er også god, men koster dobbelt så mye. Jeg er så heldig at jeg har motor i objektivet på begge 17-70mm :)

 

 

Edit: Her er tester av begge: Sigma 17-70mm og Pentax 17-70mm.

 

Edit2: "Brugervejledningen" er sikkert på dansk. Nesten som norsG :)

Er enig med deg om å vente litt med å kjøpe flere objektiver, eller så blir du slik som meg. Mester på kjøp og salg av obejktiver :p Det kommer en DA*30mm f/? SDM, mulig denne blir lyssterk og bra. Hvis ikke, da har du valget mellom FA 31mm og FA 35mm, alt etter hvor dyp lommeboken din er.

 

Edit3: Ikke kjøp FA 50mm f/1.4, mange gjør det, men bruken er begrenset. Den blir for trang inne, 30-35mm er mere normal brennvidde. Billig og bra til portrett, men jeg mener det er like greit å spare de pengene. Kjøp en blits som du kan bruke sammen med Sigma 17-70mm, AF-540fgz anbefales.

Evt. legg de 2500-3000kr. som en ny FA 50mm koster og spar de til en DA*50-135mm f/2.8 Den er brukanes til portretter og mye annet.

DeViSoR bruker bl.a. DA*50-135mm til portretter, sjekk her :)

Endret av NorthPentax
Lenke til kommentar
Meget bra valg. Sigma 17-70mm er både god og allsidig. Har denne til min Sigma SD-14. Har også Pentax sin 17-70, den er også god, men koster dobbelt så mye. Jeg er så heldig at jeg har motor i objektivet på begge 17-70mm :)

Jeg har Sigma sin på Canon. Meget trivelig sak. Hvordan er Pentax-en i forhold ?

 

Tom

Lenke til kommentar

Har dessverre ikke fått testen den så mye, det jævla sneværet :realmad:

 

Pentax sin er større. Man "zoomer" motsatt vei iforhold til Sigma's. For å være helt ærlig så virker byggekvaliteten bedre på Sigma's 17-70mm, men Pentax sin versjon fikk en "halv stjerne" mer på photozone testen?!?

Liker låsen på Sigma, greit å slippe å tenke på at objektivet siger utover. Pentax har litt tregere/tight'ere zoom, så trur ikke den siger.

Jeg liker å ha f/4 over hele området istedet for f/2.8-4.5 (det er f/4.5 kun på 70mm og like under). Sigma har dårligere feste for motlysblenderen enn Pentax.

 

Egentlig ikke noe å "kicke" på, liker begge to. Spesielt allsidigheten som normalzoom. Men har man pengene så vil jeg anbefale DA 17-70mm f/4 SDM istedet for Sigma 17-70mm. Men Sigma 17-70mm er ett meget godt altarnativ, sikkert ett av de bedre normalzoomene til en meget billig penge. Får håpe prisen holder seg på 2400kr.

Endret av NorthPentax
Lenke til kommentar
Lokalavisa her bruker forresten Olumpus en god del. Så heller ikke i avisverdenen er det helt entydig.

Ei sanning med modifikasjonar. Har ikkje studert kamerabruken deira så nøye før no, og har observert redaktøren sprada rundt med "beistet" (Canon EOS 1 eitt-eller-anna) på magen. På siste politiske møte var sportsjournalisten til stades, også han med eit Canon, men litt lenger nede i modellhierarkiet, så vidt eg kunne sjå ein EOS x0. Det er mine kvalifiserte observasjonar så langt. Kan det tenkast at utstyret reflekterar den interne statusen i redaksjonen? Redaktøren og hans favoritt(ar) får Canon, trinnet under får Olympus, og "røkla" må klara seg med mobilkamera, kanskje? Dette må studerast nøyare... :hmm:

 

Har forresten ikkje sett eit einaste Pentax (Det hadde eg lagt merke til ;)). Det tolkar eg som at dei ser på Pentax som eit "out-of-this-world" kamera, som ingen enno er verdige til å få hand om. :roll:

 

Når det gjeld K30D, så ville eg faktisk ha likt å sjå skikkeleg live view og ein utvippbar skjerm. Så lenge dei ikkje finn på å utstyra det med utskiftbar søkar som på gode gamle LX, må dei jo ha eit godt alternativ for dei som driv mykje med makrofotografering, og med live view og utvippbar skjerm med god oppløysing og passeleg storleik - minimum 3" - bør det gå an å ta bilde av blomar og bier utan å krypa rundt i graset og risikera å øydelegga potensielle motiv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...