Gå til innhold

Hjelp til enheter i ett hjemmenettverk


Anbefalte innlegg

Hei dere,

 

Jeg sitter nå her i vårt hjem og ser at at behovet for nettilgang har endret seg radikalt de siste årene, og nok kommer til å endre seg ennå mer i tiden som kommer. Flere og flere dingser drar nytte av husets nettverk og dets ressurser.

 

Problemet jeg støter på nå, er at jeg ikke har nok kunnskap om hvordan jeg best skal legge opp for dette. Lurer egentlig på hva jeg burde anskaffe av utstyr for å oppfylle mine ønsker. Mangel på tilkoblingspunkter er vel ett stikkord for mitt problem.

 

Litt info om eksisterende utstyr og behov:

 

Teknisk rom

- Telenor ADSL Trådløst multimodem (SpeedTouch 780WLT)

- Koblingspunkter til nettverkspunktene i huset

- (evt ny Filserver?)

 

Her sto min gamle filserver tidligere. Den avgikk med døden for ett halvt år siden, og har ikke blitt erstattet. Nå har jeg en delt løsning, der musikk rippes til HTPCen i hjemmekinoen og filmer/serier rippes til den stasjonære PCen på kontoret. Musikk streames utmerket til stua, og film/serier streames uten problemer til hjemmekinoen. Jeg ser for meg at en løsning for streaming til stua i 1 etage også må på plass. Multimodemet fra Telenor har vel egentlig hovedrollen i nettverket vårt nå. Alle punktene i huset er koblet til denne routeren. Wlan har jeg dog ikke aktivert på denne.

 

Punktene jeg har i huset, og utstyr som er (eller vil bli) tilkoblet, fordeler seg slik:

 

Hjemmekino

- HTPC (kablet)

- Samsung BD-P1400 (mangler nett)

- Spillkonsoll (mangler nett)

 

Har i dag kun HTPCen tilkoblet med kabel. HTPCen fungerer også som server for Squeezebox'en i stua, så den står altid på. Ved oppdatering av br-avspilleren må jeg koble om manuelt for at også denne skal få nettilgang. I dag er det levelig, men når Bluerayfilmer med "live" blir mer utbredt kan jeg tenke meg at det er ønskelig med en litt mer grasiøs oppkobling. I tillegg kommer nok ønske om en spillkonsoll for unga i fremtiden. Med andre ord: behov for 3 punkter, har kun 1.

 

 

Kontor

- Stasjonær PC (kablet)

- Dell M90 bærbar PC (wlan)

 

Savner veldig ett ekstra kablet punkt for en mer stabil internettlinje på den bærbare. I dette rommet savner jeg derfor 1 ekstra kablet punkt.

 

Stue 1.etage

- HD-DVD (kablet)

- Popcorn Hour A-110, står på ønskelista, og krever en kablet tilkobling

- Squeezebox Duet (wlan)

 

Det kan vel diskuteres om det trengs mer enn det ene punktet jeg allerede har i dag. Duetten fungerer knirkefritt med Wlan, så det er ikke ett issue. HD-DVD avspilleren er heller lite i bruk, da film sees på i kjelleren for det meste

 

Stue 2.etage

- D-link DAP-1353, AP for wlan (kablet)

- Spillkonsoll (mangler nett)

 

Nettverkspunktet jeg har plassert her benyttes av APet for wlan. Evt spillkonsoll må derfor enten nøye seg med wlan eller jeg må finne på noe for å få ett ekstra punkt.

 

 

Soverum

- Ikke i bruk pr. dd

 

Skulle ha satt APet her, men plasseringen gjør at wlan ikke er like stabilt i stua i 1.etage. Ser derfor ikke noe behov for dette punktet.

 

Hva er det jeg skal satse på?

 

Multimodemet har ikke kapasitet til flere punkter. Så med den som "motor" kan jeg ikke koble til en ny filserver i det tekniske rommet.

 

Jeg sliter med å sette meg inn i alle finurligheter og muligheter i denne nettverksverden. Kjenner ikke til egenskapene og begrensingene til de ulike enhetene har i kombinasjon med hverandre.

 

Kan jeg f.eks få fatt på en switch i kjelleren med mange punkter, og koble alle mine nettverkspunkter til den? For så å sette mindre switcher på de punktene jeg trenger å koble til flere enheter/switcher? og mitt eksisterende AP, er det kompatibelt?

 

Eventuelle forslag til gode stabile produkter mottas med takk :)

 

Beklager om dette ble fryktlig rotete og uforståelg.

 

Mvh

Wes

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tilbakemelding :)

 

Dersom jeg setter en slik eller tilsvarende gigabit-switch i kjelleren (etter telenors multimodem, vil alle enhetene som støtter GB kommunisere med den hastigheten da? eller vil makshastigheten på multiodemet (100Mbps) fungere som en brems?

 

Trafikken går kanskje direkte, og ikke via routeren?

 

Irriterende å være så treg på dette emnet. Beklager manglende innsikt!

 

- Wes

Lenke til kommentar

Når det gjelder Squeezebox så vil eg anbefale å bruke kabel i stede for WLAN.

 

WLAN fungerer ypperlig det, men det er sårbart mot forstyrrelser, kapasitet, hastighet og kvalitet på WLAN router.

 

Og når du allikevel skal legge opp punkter så ville eg sørget for å legge opp til flere enn hva man tror man får bruk for, og bruk kun partal(trenger man 3 legger man opp til fire, trenger man fire legger man opp til seks). Min anbefaling er å ha minimum 4/6 punkter tilgjengelig der hvor det er naturlig å ha en TV(eg bruker(eg har lagt opp til 8). I tillegg bør du sørge for å gå for Cat6 kabel og Cat6 punkter. Når behovet så dukker opp kan du kjøre gigabit uten problem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...