Gå til innhold

TEST: NEX IIe


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg fikk meg NEX IIe en uke før den ble lanser i september 2002.

Spilleren har nesten ikke blitt brukt som mp3 spiller, men mere som en lagrings dings.

Flytter filer rundt. Men jeg har aldri hatt problemer med .wma filer.. har testa det meste av .mp3 bitrates og alt virker 100%. Merkelig at dere ikke får det til....

 

Har aldri målt batteri tid på spilleren, men jeg har bytta 3 ganger på 7 måneder... det er ikke mye. Så skal det jo sies at den ligger fordet meste ved pc'en med usb kabelen i, da bruker den ikke batteri :)

 

Jeg kjøpte spilleren fra hongkong for 1100,- da fikk jeg med 5 brikker 32mb CF.

Bare ett tips :) tollen kom på 280,- tror jeg.... husker ikke..

 

Savner software upgrade da... men er bare små pirk dem kunne ha retta på..

 

 

byebye

Lenke til kommentar

Har gått og ønsket meg NEX IIe en stund, etter at en jeg kjenner skaffet seg den. Jeg synes den fikk litt ufortjent dålig omtale av dere i HW!

 

I det minste fikk dere med hovedpoenget, den støtter CF kort som gir mye lagringsplass til en forholdsvis billig penge.

 

- Stor:

At spilleren er stor bør vel veies opp mot lagringskapasitet. Spilleren er etter min mening ikke så stor at det går ut over brukervennligheten. Og den er liten i forhold til (den potensielle) lagringskapasiteten.

 

- Skrøpelig

Er spilleren skrøpelig, eller bare ser den litt billig ut? Hvor lenge brukte dere spilleren før noe gikk istykker?

 

- Takler ikke WMA-filer

Er dette riktig?

 

- Ubehagelige øretelefoner

Enig, de ser helt forferdelige ut. Men det er vel stort sett ingen bærbare musikkavspillere som leveres med gode øretelefoner inkludert...

 

- Dårlig design

Spilleren er nok ikke den stiligste på markedet nei.

 

 

Mener likevel at dere var litt strenge med denne spilleren.

Lenke til kommentar

Jeg har en selv og vil bare kommentere noen ting i omtalen. Den støtter 100% WMA, jeg kjenner flere titalls personar som har denne, og ikke en som har hatt problemer med WMA, sansynligivis bare dårlig encoding.

 

Når den er tilkoblet pc'en fører den strøm gjennom usb-kabelen, så at adapteren tar opp plassen er bare tull. Hva er forresten så dårlig med 15 timer batterilevetid? Min gamle Beatman holdt ikke i mer enn 5.

 

Du *kan* høre musikk mens du stiller EQ, prøv å lese i manualen :)

 

Hodetelefonen er dårlige, men de som var på Nex II var enda verre. Sammenlignet med andre er det ikke så mye å utsette på dem. Ikke vits å bruke penger på noe ingen bruker uansett.

 

Forøvrig holder Frontier Labs å utvikle Ogg støtte for den, som vistnok skal komme i løpet av noen måneders tid.

 

Jeg synest det er en helt knall spiller, at den ikke har innebygget minne er bare topp, har massevis av CF-kort liggende....

Lenke til kommentar

Må bare nevne at den støtter 100% mwa jeg og.. Dere tror kanskje at de skriver at den støtter det, men ikke gjør det allikevel? Det ville jo vært lurt. Tenkte dere at det kanskje bare var dere? Ja ja..

Det eneste minuset jeg kunne satt på denne spilleren er at det ikke følger med oppladbare batterier og hodetelefonene. Synes dere har vært litt strenge?

Lenke til kommentar

Jeg mener også at NexIIe får mye pepper her. Særlig liker jeg ikke at den sammenlignes med spiller med SmartMedia kort. Hva er maks på ett SM-kort, jo 128 MB. Med min Nex så kan jeg ha opp til 1GB.

 

Sammenligner man med spillere med harddisk så glemmer man en viktig ting. Disse harddiskbaserte spillerene tåler ikke mye bevegelse. NexII kjører kjekt ivei selv om du skulle drive med boksing eller pressluftborring siden det er ingen bevegelige deler i den!

 

En annen ting som er veldig bra er at den har ingen form for Copyright sjekking slik at man kun kan kopiere en musikk fil kun til spilleren og ikke ut igjen. Man er eller ikke avhengig av egen software for å kunne laste inn filer på spilleren. Man kan velge å putte kortet i en kort skriver/leser uten at man da får problemer med å lese av kortet (såfremt filene er musikk).

 

Skrøpelig? Jeg klarte for ett par dager siden å miste spilleren min mens jeg løp. Smekk rett i asfalten. Batterier sprutet utover.

Tok opp spilleren og puttet i batteriene og den spilte videre. Litt riper, men det plager meg lite siden jeg har den i en lomme til vanlig. Skjermen overlevde heldigvis.

 

Jeg er fornøyd med denne spilleren til tross for at den er kjip og kjedelig. Hva hadde man ventet for litt over en tusenlapp?

Lenke til kommentar

Hehe... Spennende...

Først vil jeg starte med å kommentere noen unøyaktigheter i testen...

 

- "Når det gjelder lagringskapasiteten er det noe helt annet. Spilleren takler det største som finnes på markedet av Compact Flash og IBM Microdrives. Det vil si at du kan lagre opptil 1 GB med MP3 på spilleren!"

 

Utrolig nok finnes det faktisk Compact Flash kort (Pretec) på 6GB selv om de ikke er i vanlig salg ennå... Det er dog verdt å merke seg at NexII/NexIIe kun støtter Fat16 filsystem, og kun en partisjon. Dette betyr i praksis at man kan glemme å kjøpe større kort enn 2GB intil Frontier Labs har gitt enheten Fat32 støtte. Frontier Labs jobber dog å legge inn Fat32 støtte, og hvis de ikke er helt senile, burde de klare å gi ut denne firmware oppdateringen før kort som er større enn 2GB kommer på markedet til en grei pris.

 

WMA støtten har blitt kommentert nok i dette forumet, så jeg er ikke noe behov for å utdype dette...

 

- "Det eneste problemet som dukket opp var at man ikke kan sortere sangene i Windows Explorer - de sorterer seg alfabetisk uansett. Heldivis finnes det en program-funksjon på spilleren så du kan lage en spilleliste (playlist)."

 

Forklaringen på dette er ganske enkel... NexII spiller sangene i den rekkefølgen de er lagret i filtabellene på kortet. Det er normalt at man har sortert fil-listene sine alfabetisk i windows, og dersom man da trykker ctrl+a for å velge filer som skal kopieres til enheten, vil disse bli lagt inn i alfabetisk rekkefølge ( at filene velges i omvendt alfabetisk rekkefølge er også normalt i mange windows versjoner ). Dersom man ønsker å rote til rekkefølgen en smule kan man for eksempel sortere sangene på størrelse / fildato, eller rett og slett bestemme rekkefølgen ved å holde ctrl inne og så velge filene etter den rekkefølgen man ønsker... Så vidt jeg vet er det en kar som har gått ennå et skritt videre og laget en playlist funksjonalitet ved å lage et program som kopierer inn filene i en predefinert rekkefølge ( basert på vanlige playlist filer etc ). Dette programmet kan lastes ned gratis fra hans hjemmeside.

 

La meg også kommentere det "ubrukelige" strøm adapteret... Den største forandringen fra NexII til NexIIe er faktisk at den kan ta inn strøm fra en ekstern strømkilde. NexII kan nemlig bare benytte batterier. NexIIe benytter strøm fra USB kabelen når den er tilkoblet en datamaskin ( noe som også er nevnt tidligere i forumet )... Se dog for deg følgende situasjon... I påska skal du på tur til fjellet for å gå på ski og være sammen med familien din... ( vet mange av leserne skal på TG og ikke på fjellet, men for ordens skyld sier vi at vi skal på fjellet... ok ? )... som de fleste andre av oss, er det vanskelig for deg å leve uten musikk, og du vurderer derfor følgende... skal du gå til innkjøp av 500stk batterier slik at du er sikker på at du ikke går tom... eller skal du ta med pc'en slik at du kan holde liv i mp3 spilleren over USB kabelen ??? men så kommer du plutselig på det !! Jeg tar med det "ubrukelige" adapteret!!... Glad og fornøyd pakker du derfor med deg den lille dingsen du egentlig hadde lyst til å sende til resirkulering, og reiser til påskefjellet... Jeg skal ikke nekte for at det hadde vært fint om du kunne lade batteriene mens de var inne i spilleren, men da snakker vi faktisk om å endre ganske mye på elektronikken NexII til NexIIe... noe de helt klart ikke har ønsket å gjøre. ( Dersom du lader batterier for lenge, kan de faktisk eksplodere... Batteriladere har elektronikk som kobler ut ladingen når batteriene er ferdig med å lade... Jeg regner med dette ble for mye forandring å legge inn i NexIIe, og at de derfor valgte ikke å gi mulighet til å lade batterier i enheten).

 

 

At størrelsen på enheten er den den er kan også forklares ganske lett... Enheten bruker Compact Flash kort og AA batteri. CF adapteret er uten tvil det som stiller størst krav til plass i spilleren. Med andre ord... Dersom man ønsker seg en MP3 spiller som man kan bruke alle CF kortene man har fra digitalkameraet etc, så må man leve med at de er litt større enn de fleste andre enheter. Enheten er allikevel ikke veldig stor... Så vidt jeg vet er det den minste enheten som spiller CF kort.

 

 

Som det blir nevnt i testen, er NexII/e laget for å være et billig alternativ. Den har ikke Aluminiums chassis og den er ikke formet som et såpestykke etc. Personlig hadde jeg nok vært villig til å betale litt mer for å få den i aluminium. Men allikevel må jeg si at jeg har brukt min enhet hver eneste dag i godt over 1 år ( NexII ), og den viser ikke tegn til å svikte av mekaniske årsaker. Den tåler kansje ikke at man hopper på den eller kaster den i veggen, men når alt kommer til alt, så holder den til normalt bruk.

 

På grunn av at den tillater forholdsvis store lagringsmedier som allikevel ikke har bevegelige deler, er dette absolutt en av de beste enhetene man kan ha med seg når man er på farten. Det hjelper ikke at enheter som er harddisk baserte er laget i aluminium dersom harddisken går i stykker bare man hikker når man holder i enheten... ( Jeg har mye erfaring med harddisker som er ødelagt pga mekanisk bevegelse, og vet derfor hvor lite som skal til. Det kan for eksempel være nok at man slipper den 1 cm over bordflaten når man skal lege den fra seg).

 

 

Ting som er verdt å vite før man kjøper NexII/e...

 

Den største svakheten i mine øyne er at de har en volum kontroll som har 25 nivå. Det er en kjent sak at lydkvaliteten ikke er optimal dersom man har volumet på mer enn 20. 20 burde dog være høyt nok for de fleste da i allefall jeg får vondt i ørene ved å høre på musikk på 20.

 

Shuffle algoritmen er MEGET dårlig... Faktisk så dårlig at mange har forespurt Frontier Labs om å få tilgang til kildkoden slik at man kan rette dette selv. Naturlig nok kan ikke FL gi ut dette til tross for at de sier at de gjerne skulle gjøre det. Grunnen de oppgir er avtalene med Fraunhofer (MP3) Microsoft (WMA). Dette har ført til at de mere ivrige av oss har begynt å se på hvordan man kan dis-assemble firmwaren slik at shuffle rutinen kan endres.

 

NexII/e støtter ikke alle CF kort!!! Test derfor CF kortene i en NexII spiller før du kjøper ( jeg har selv et 256 MB TwinMOS kort som feiler ved 19 av 20 forsøk... Har også et 512MB TwinMOS kort som funker perfekt ).

 

NexII Kan være vanskelig å bruke på oppladbare batterier. Grunnen til dette er at Compact Flash standarden sier at den krever 3V for å kunne lese kortene... 2stk oppladbare batterier gir bare 2,4v. Dette gjør at man ikke kan regne med å få full utnyttelse av oppladbare batteri (kommer trolig mer an på hvilke CF kort man benytter...) De fleste forteller dog at de får 5-7 timer med musikk ut av et sett med oppladbare batterier. Et noe irriterende problem...

 

Overføringshastigheten over USB 1.1 er meget begrenset. En USB 2.0 kortleser, et PCMCIA adapter eller IDE adapter for CF kort er absolutt å foretrekke. Et IDE adapter koster ca 200 kr, og et PCMCIA adapter koster ca 120. IDE adapteret gjør at jeg har 5MB/sek i overføringshastighet, og kan til og med boote fra CF kortene slik at jeg kan installere linux på dem eller bruke dem som en erstatning til floppy disker etc. PCMCIA adapterne gjør også at man får maksimal hastighet, men vil ikke gi deg muligheten til å boote...

 

NexII og NexIIe har nesten identisk hardware... Kjernen i begge er bygget rundt den samme 160 mips DSP prosessoren fra Texas Instruments, og det er kun firmware, display og mulighet for å benytte ekstern strømkilde som er forskjellig. Dersom du ikke har bruk for ekstern strøm, kan du med andre ord kjøpe NexII dersom du finner denne til en billigere penge.

 

 

Oppsummering / konklusjon

Mine erfaringer med bruk av NexII er at enheten ikke er optimal på alle måter, men det er i mine øyne den enheten på markedet som gir mest igjen for pengene når det kommer til MP3 Spillere som støtter CF kort. Jeg vil absolutt anbefale denne enheten til alle som benytter CF kort i andre sammenhenger og vil ha en MP3 spiller de kan bruke de samme kortene på. For de som ikke har preferanser på minnekort, vil jeg heller anbefale en spiller som bruker SD kort da dette ser ut til å bli den standarden som vinner størst marked. Da kan man benytte kortene i de fleste PDA enheter og mange digitalkamera. Prisen på SD kort er dog noe høyere, og kortene har noe mindre kapasitet grunnet den fysiske størrelsen på kortene.

 

Jeg er derfor enig med Morten Krog som testet NexII at enheten fortjener en 5-. Jeg synes ellers det er meget rart at Siri kan gi NexIIe 3+ når den kun er en forbedring av NexII... Til leserne vil jeg si... Les flere tester hvis dere skal få et godt bilde av en enhet dere skal kjøpe. Husk at testresultatene ofte er basert på testerens førsteinntrykk, og ikke en grundig vurdering etter lang tids bruk. Stedet dere vil finne mest informasjon om NexII/e er trolig på Yahoogroups.com sin nwesgruppe for NexII hvor det er 10-20 poster daglig.

 

- Nux

Ps. beklager hvis noe info er nevnt i tidligere poster... Det tok lang tid å skrive dette ;-)

Lenke til kommentar

En liten ting til...

NexII/e har resume funksjonalitet. Dersom man starter spilleren og trykker fn - Resume, fortsetter den å spille der den ble stoppet. Dette er noe upraktisk, men så vidt jeg vet, vil FL forbedre dette i neste firmware...

 

- Nux

Lenke til kommentar

Jeg støtter meg til gruppen som synes testen var for streng.

Særlig reagerer jeg på at størrelsen er noe som trekker ned.

Jeg er glad for at den ikke er mindre.

Ting kan rett og slett bli for små, og da blir de vanskelige å håndtere.

Jeg husker jeg hadde Siemens S45 (mobil).

Den syntes jeg ble for liten, og ble glad for å få en større Nokia 3510.

 

Jeg har hatt NexII (ikke e) i snart ett år, og er veldig fornøyd.

Alt det negative som påpekes i testen har jeg enten ikke opplevd, eller så har jeg ikke brydd meg om det.

En sterk femmer ville den fått av meg for et år siden.

En svak femmer får den av meg nå...

Lenke til kommentar

- Stor:

At spilleren er stor bør vel veies opp mot lagringskapasitet. Spilleren er etter min mening ikke så stor at det går ut over brukervennligheten. Og den er liten i forhold til (den potensielle) lagringskapasiteten.

 

Størrelsen på spilleren er veid opp mot lagringskapasiteten. Den er stor i forhold til andre MP3-spillere, f.eks iRiver IFP195TC som har 512MB minne, og den er ikke fryktelig mye mindre enn Creative Nomad Jukebox Zen med 20 GB harddisk. Dessuten er spilleren veldig stor i forhold til størrelsen på et Compact Flash kort og to AA-batterier.

 

- Skrøpelig

Er spilleren skrøpelig, eller bare ser den litt billig ut? Hvor lenge brukte dere spilleren før noe gikk istykker?

 

Hadde noe gått i stykker på spilleren på de 2-3 ukene den har blitt testet ville den nok fått en dårligere karakter enn 3+. Spilleren gir en billig følelse når du tar i den og den ser billig ut. Matrialet spilleren er laget i er heller ikke spesielt kjent for å være særlig solid (tynn plast). Skrøpeligheten i batterilokk og kortport er nevnt i testen.

 

- Takler ikke WMA-filer

Er dette riktig?

 

 

Det er riktig på den spilleren som vi testet, men utfra uttalelsene fra andre på forumet her virker det som om det var noe galt med spilleren vår. Så jeg antar du kan være ganske sikker på at spilleren klarer å spillel av WMA-filer.

 

- Ubehagelige øretelefoner

Enig, de ser helt forferdelige ut. Men det er vel stort sett ingen bærbare musikkavspillere som leveres med gode øretelefoner inkludert...

 

Finnes en del eksempler på gode medfølgende øretelefoner. Kan for eksempel nevne den siste spilleren som ble testet her, iAudio CW300.

 

Mener likevel at dere var litt strenge med denne spilleren.

 

Det er jeg helt uenig med deg i. Sammenlignet med andre spillere finnes det mange bedre tilbud i tilnærmet samme prisklasse (se konklusjonen). Riktignok er det bare denne spilleren som gir en muligheten til å velge hvor stort minne en vil ha, og dette har den også fått pluss for. Faktisk har vi vært litt snille med denne spilleren ettersom det er så lenge siden den kom på markedet (september 2002), og hvis den hadde blitt testet da, ville den nok ha fått en bedre karakter. Nå er det en gang sånn at ting forandrer seg ganske så raskt i dataverdenen, og det som kanskje var bra i september 2002 er ikke nødvendigvis like bra i april 2003.

Lenke til kommentar

 

Når den er tilkoblet pc'en fører den strøm gjennom usb-kabelen, så at adapteren tar opp plassen er bare tull. Hva er forresten så dårlig med 15 timer batterilevetid? Min gamle Beatman holdt ikke i mer enn 5.

 

Hodetelefonen er dårlige, men de som var på Nex II var enda verre. Sammenlignet med andre er det ikke så mye å utsette på dem. Ikke vits å bruke penger på noe ingen bruker uansett.

 

 

Vel, denne spilleren kan faktisk ha en batteritid ned mot 5 timer hvis du bruker IBM Diskdrive (se test av NEX II). Og som nevnt er ikke det som en gang var standard i dataverdenen nødvendigvis holdbart i dag og 5 eller 15 timer begynner faktisk å bli en ganske kort avspillingstid. Mange av de nye spillerne nå har en avspillingstid på 20-26 timer.

 

Jeg vil heller si at hadde man brukt litt penger på øretelefonene kunne det kanskje ha vært noen som hadde brukt dem...

Lenke til kommentar

Jeg synes det er fint at dere skriver en oppsummering i slutten av anmeldelsene med klare "+" og "-" ved det dere anmelder.

For dermed kan en pynte litt på karakteren ettersom en ser at de tingene anmelderen ga f.eks. negativ omtale, ikke betyr noe særlig for en selv.

 

For å gjenta det jeg skrev ovenfor, så hadde jeg gitt denne spilleren "+" for størrelsen, og gitt andre spillere "-" for å rett og slett være for små.

 

En fordel er jo at det er mulig å finne ut størrelsen på en spiller på forhånd.

Så slipper de personene med "manhands" å kjøpe noe som er på størrelse med tommelen sin...

Lenke til kommentar
Jeg mener også at NexIIe får mye pepper her. Særlig liker jeg ikke at den sammenlignes med spiller med SmartMedia kort. Hva er maks på ett SM-kort, jo 128 MB. Med min Nex så kan jeg ha opp til 1GB.?

 

Poenget med å sammenligne med Jazpiper spilleren var at de fleste som kjøper denne spilleren kjøper et minnekort i tillegg, og kjøper man da et 128 MB minnekort kunne man kanskje heller ha kjøpt en Jazpiper.

 

Sammenligner man med spillere med harddisk så glemmer man en viktig ting. Disse harddiskbaserte spillerene tåler ikke mye bevegelse. NexII kjører kjekt ivei selv om du skulle drive med boksing eller pressluftborring siden det er ingen bevegelige deler i den!

 

Derfor er det ikke så dumt å sammenligne mellom en spiller med harddisk og en spiller med harddisk. En IBM Microdrive er faktisk en liten harddisk med bevegelige deler.

 

Skrøpelig? Jeg klarte for ett par dager siden å miste spilleren min mens jeg løp. Smekk rett i asfalten. Batterier sprutet utover.

Tok opp spilleren og puttet i batteriene og den spilte videre. Litt riper, men det plager meg lite siden jeg har den i en lomme til vanlig. Skjermen overlevde heldigvis.

 

Mulig det ikke plager deg, men det plager kanskje andre.

Lenke til kommentar
Denne testen var altfor streng, den forrige versjonen av Nex fikk to karakterer bedre. Men jeg går for stor kapasitet til en billig penge og ogg støtte.... CF 1gig koster nå ca 2500 :o

 

Den forrige ja... Men nok en gang må jeg minne om at verden forandrer seg og at spilleren nok ville ha fått en bedre karakter om den hadde vært testet for et halvt år siden enn den får i dag. I dagens marked holder den ikke helt mål dessverre. Karakteren er ment for de som planlegger å kjøpe spiller nå, ikke de som allerede har kjøpt den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...