Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Krise.Finner ikke bildene på harddisken min.


Anbefalte innlegg

Nå er det krise her. Har ca 30 gb med bilder fra 2000 til 2008 på min eksterne seagate freeagent harddisk. Det som skjedde var at jeg drev å la bilder over på harddisken fra cd rom. Når denne opgaven var ferdig så gikk inn for å se på bildene. Og da lå det kun 10-15 bilder på harddisken, da gikk jeg ut og inn igjen på katalogen og da var det kun ett bilde igjen. Jeg restartet maskinen men det er kun det ene bilde som ligger på harddisken.

 

Når jeg går inn på min datamaskin og ser på harddisken så står det at totalstørrelse på harddisken er 465 Gb og at det er ledig 430 Gb. Så da ligger jo bildene på harddisken, i og med at det er brukt ca 35 Gb.

 

Trenger hjelp her nå, er på gråten nå ?

Hva bør jeg gjøre/ikke gjøre ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har vært inne å sjekket via cmd og det som skjer når jeg skriver g: så får jeg opp harddisken med det ene bildet. Samtidig så får jeg opp nede på vektøylinjen at harddisken er corrupt og unreadable. HJELP er helt skjelven her jeg sitter.

Finnes det en plass jeg kan sende inn harddisken sånn at eksperter henter ut dataene ?

Lenke til kommentar

Aldri hatt noen problemer med slike recovery-programmer. De skriver nemlig ikke noe til den eksterne disken, de søker opp, og kopierer over filene, til en annen disk (som du da velger selv).

Getdataback er et glimrende program, men det koster litt penger mener jeg å huske.

 

Bare husk, IKKE legg over noe mer på den eksterne disken. IKKE installer noe der. Du vil da muligens kunne skrive over en del av dataen.

Lenke til kommentar
Virker som du ikkje er intressert i å redde bildene dine.

Klikk på linken så ser du kor masse det koster.

 

http://ibas.no/ontrack-datarecovery/privat...o-recovery.html

 

 

Han sier vel ganske ettertrykkelig at han faktisk er intressert i det, så den diskusjonen kan vel lett droppes.

 

Hadde samme problemet, deler av eksterndisken forsvant. Henta det fram igjen med GetDataBack. Hvis du får tak i fullversjonen av programmet kan du enkelt få tak i filene igjen. Det beste er da å gjenopprette de på din HDD, og formatere eksterndisken din etterpå.

Lenke til kommentar
Det beste er da å gjenopprette de på din HDD, og formatere eksterndisken din etterpå.

Vil heller anbefale å kassere den eksterne disken. Jeg ville i hvertfall ikke lagret noe viktig på den, den har jo tross alt demonstrert at den ikke er til å stole på.

 

Jeg håper virkelig du finner igjen bildene dine, men en ting er helt klart, det er galskap å ikke ha bildene på minst to uavhengige lagringsmedier. Harddisker har nemlig en lei tendens til plutselig å gå i stykker helt plutselig og uventet.

 

Selv har jeg bildene mine lagret både på en intern og en ekstern disk. Jeg bruker Synctoy, som er et gratis verktøy fra MS, for å synkronisere bl.a. bildene mine mellom de to diskene.

Lenke til kommentar

Nettopp stått opp og prossessen har kommet til 50%. Ser ut som prossessen er ferdig klokka 19.00 i kveld.

For de av dere som har brukt dette programmet : Når denne "prosessen" er ferdig er det vanskelig å hente ut dataene, er resten lettfattelig eller kan jeg klusse ting til da ? Hadde jp vært greit å kunne lagre en slags rapport etter skanningen sånn at hvis man gjør feil valg eller annet bare kan hente denne rapport filen, sånn at man ikke trenger 24 nye timer mek skanning :(

Hvis dette virker skal jeg, ja jeg tror faktisk at jeg skal donnere alt jeg eier til dette forumet :)

 

Jeg glemte å skrive tidligere at jeg begynte å skanne harddisken men etter 2% så avbrøt jeg/trykket next og da fikk jeg faktisk opp masse "navn/filer/bilder" så jeg er optimist :)

 

Hvis noen har erfaringer/tips/råd så kom gjerne med dem :)

 

På forhånd : takk alle sammen, jeg krysser fingrene ;)

Lenke til kommentar

brukte get data back her tidligere i år etter en uønsket formatering og det var faktisk ganske greit å få gjennoppretta dataene mine.

 

men som sagt så må du betale for programmet for å få henta ut filene.

og som oftest så kan man bruke den raportfila programmet lager når du scanner disken flere ganger i tilfelle du ikke gjør ting rett. (så lenge du ikke skriver noe nytt innpå disken)

 

lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...