Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Huseier kan i verste fall bli fratatt huset, hvilke rettigheter har leietaker?


Veggin

Anbefalte innlegg

Hei!

 

At utleieren hvor jeg bor sliter med litt av hvert, deriblant økonomien, er helt klart.

For en uke siden kom det et brev fra Namsfogden regelrett klistret på døra med gaffateip, noe som indikerer at ting har gått langt.

Bilene hans forsvant også for ca. 1mnd siden.

Ting tyder på at dette kan bli alvorlig, og jeg sier ikke at han mister huset sitt, men om det skulle være tilfelle, hvilke rettigheter har vi som er leietaker i huset hans?

Han bor forøvrig i huset selv, og vi er eneste leietakere.

Vil vi få dekt eventuelle kostnader ved "utkastelse" om han mister huset fram til vi finner noe nytt, eller står vi plutselig på egne ben, selv om vi har holdt alle pliktene ved leiekontrakten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ved tvangssalg vil leiekontrakten gå over til ny eier, uansett hva gammel/ ny eier gjør så gjelder fremdeles oppsigelsesreglene i husleieloven.

 

Jeg håper for din egen skyld at depositumspengene du har betalt inn står i ditt navn på en særskilt depositumskonto, ellers kan disse pengene fort gå i dragsuget.

Lenke til kommentar
§ 8-6. Eierskifte

Ved eierskifte kan utleieren overføre til erververen rettigheter og forpliktelser etter leieavtalen. Gir erververens forhold saklig grunn til det, kan leieren kreve at avhenderen er ansvarlig sammen med erververen for riktig oppfyllelse av forpliktelsene etter avtalen, med mindre det stilles betryggende sikkerhet. Leierens krav om at avhenderen skal hefte for oppfyllelsen, må settes fram overfor avhenderen innen seks måneder etter at leieren fikk eller burde ha fått kjennskap til eierskiftet.

 

Altså, selv om eiendommen får ny eier, gjelder leieavtalen som før. Du kan holde tidligere eier ansvarlig for riktig oppfyllelse av forpliktelsene etter leieavtalen. Kravet må fremsettes innen 6 måneder etter eierskiftet.

Lenke til kommentar

Hm. Snakket med ene romkompisen min igår ang. dette med depositumskontoen. Rett etter vi flyttet inn, var vi i dialog med utleiern ang. dette, og kompisen min fiksa "vår del" av saken, hvor han leverte brevet/kontrakten han fikk med fra banken til utleiern.

Tingen er at det ikke skjedde noe mer, og dette har blitt glemt fra vår side siden jeg tenkte det hadde gått i boks, og kompisen min ikke tenkte på det lengre.

Når jeg tenker meg om, så har jo dette ført til at vi faktisk ikke har betalt depositum i det hele tatt :o

Siden depositumsummen strengt talt står i leiekontrakten, burde vi vel få fortgang i sakene slik at vi er sikret at ting er ajour fra vår side, tenker nå jeg. Men siden vi har gjort alt vi kan, og han ikke har "fullbyrdet" greia med depositumskontoen, kan de ta oss på det?

 

Ok, ble litt diffust her nå :p

Spm. er vel om vi kan risikere å måtte betale depositumet sammen med dragsuget om han skulle miste huset, siden vi ikke har den kontoen i orden?

Lenke til kommentar

I utgangspunktet ikke. Depositumskonto er noe som skal opprettes av huseier og leietaker i fellesskap. Man skal gå sammen i banken, opprette en depositumskonto (ikke en sparekonto, kapitalkonto, eller noe annet), og huseier skal betale for opprettelsen av denne. Husk at depositum ikke er en sikkerhet for deg, det er en sikkerhet for huseier. Det er hans/hennes ansvar å sørge for at dere kommer dere i banken sammen, dersom han ønsker et depositum. For å være på den sikre siden kan de likevel lønne seg å purre på det. Dette spørs jo litt på hvilke tidsrammer dere har å forholde dere til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...