Gå til innhold

Velge mellom Nikon D40 og Olympus E420


Anbefalte innlegg

Har tenkt å kjøpe meg et dslr kamera, men vet ikke helt hva jeg skal velge. Nikon D40 m/18-55mm og 55-200mm AFS eller Olympus E-420 m/14-42mm f3.5-5.3? Prisen er ca den samme for begge.

 

Heller egentlig mest mot Nikon, siden den kommer med 2 linser. Olympusen frister dog med liveview, men har man egentlig bruk for det? Er jo vant til liveview fra mine kompaktkameraer.

 

Håper på noen fornuftige svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har tenkt å kjøpe meg et dslr kamera, men vet ikke helt hva jeg skal velge. Nikon D40 m/18-55mm og 55-200mm AFS eller Olympus E-420 m/14-42mm f3.5-5.3? Prisen er ca den samme for begge.

 

Heller egentlig mest mot Nikon, siden den kommer med 2 linser. Olympusen frister dog med liveview, men har man egentlig bruk for det? Er jo vant til liveview fra mine kompaktkameraer.

 

Håper på noen fornuftige svar :)

 

 

Dette er noe man ikke kan ta så lett på ;)

 

 

Når du velger kamera sånn, så velger du jo først og fremst hva slags system/fatning du skal velge. Har du til hensikt å kjøpe en god del flere objektiver, eller belager du deg på å bare bruke det som er på?

 

Du vet du får E-420 og E-520 med to objektiver også som dekker omtrent samme område?

 

http://www.mpx.no/aspx/loginVnet.aspx?Retu...2&__redir=1

 

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=94634

 

 

D40 er egentlig et ganske gammelt kamera nå, men derfor kan du jo også få det temmelig billig ser jeg.

 

Hvis fotointeressen tar av kommer du til å ha lyst til å kjøpe en god del flere objektiver, og da begynner det plutselig å bety litt hva du har valgt. På den annen side kan man ta seg råd til å selge og kjøpe noe annet hvis man bare har investert noen tusenlapper og innser at man gjerne ville gå for et annet system. Det er sikkert mye info rundt omkring om hva folk synes er lurt, og hva som er forskjellene. Realiteten er vel at alle dagens speilreflekskameraer er mer enn gode nok for de aller fleste, og at man egentlig ikke kan velge så veldig gærent.

 

 

Ang. live view, så er ikke dette noe du kommer til å ha lyst til å bruke til å ta de helt vanlige bildene med tror jeg, men det er en superhendig funksjon om du vil ta litt spesielle bilder fra litt spesielle vinkler og sånn, eller vil sette fra deg på et bort eller et lite stativ eller denslags. Så, nytteverdien kommer an på bruken, og jeg tror mange tror de ikke kommer til å bruke det fordi de ikke helt ser for seg hvordan det er å ha muligheten. Folk som har det bruker det nok i større grad enn det folk som ikke har det savner det.

Endret av Cax
Lenke til kommentar

Av de kameraene du har ramset opp hittill, så holder jeg en knapp på Olympus. Jeg har prøvd meg litt på Nikon D40 og Olympus E-420, og Olympusen likte jeg mye bedre. D60 er er D40 med en bedre bildebrikke; men samme brukergrensesnitt og grep (Det er forøvrig grensesnittet til D40 jeg ikke likte). Canon EOS 1000D er grei, men grepet passer ikke alle; jeg selg synes det er verre enn 350D.

 

En som ikke står på listen din og som du bør vurdere, er Pentax K200D. Den og Olympus er de med best kit-objktiv, sett ut ifrabildekvalitet.

 

Tom

Lenke til kommentar
Takker så mye, Pentaxen så faktisk veldig interessant ut :) Får tråle noen butikker for å sjekke grep på de forskjellige kameraene :)

Pentax K200D er en ganske fin sak som har falt mye i pris Link. Jeg hadde en D40x (nesten samme som D40 og D60) og til å begynne med var jeg veldig fornøyd, men det tok ikke lang tid før jeg vokste fra kameraet. Så hadde jeg vært deg hadde jeg droppet de billigste modellene (D40, D60, E-420 osv) og heller satset på de litt mer avanserte (K200D, Canon 450D, Sony A300/A350, Nikon D80 osv).

 

Det koster litt mer, men jeg tror ikke du kommer til å angre i det hele tatt. Hadde jeg valgt Nikon D80 isteden for D40x når jeg kjøpte kamera hadde jeg nok hatt det i dag også. Isteden for har jeg solgt D40x min og heller kjøpt et Samsung GX-10 (samme som Pentax K10D) og veldig lykkelig fotograf.

 

Men viktigst av alt, gå i en butikk å prøv kameraene, og prøv gjerne og kamera som ligger litt over budsjettet ditt. Da er sjansen for å gjøre samme tabben som meg mye mindre!

Lenke til kommentar

Hadde selv tatt D40 eller en Olympus om jeg skulle gjort valget igjen. Det er fordi jeg liker D40-ens blitssynkronisering på 1/500, som er bra for å drepe stygge skygger, og for den saks skyld også dempe ambienten for å få mer kontroll på lyset hvis man skal bli mer avansert. Dette er noe alle andre kameraer jeg kjenner til (minus utdaterte men gode D70) mangler. Olympusene kunne jeg funnet på å skaffe for å bruke OM-optikk med adapter.

 

For mr/mrs/ms Trådstarters del anbefaler jeg å grep og grensesnitt på kameraene og ta en titt på utvalget av glass og lys til de forskjellige systemene - kanskje det er noe som faller veldig i smak et eller annet sted.

Lenke til kommentar
Hvilke begrensninger er det E-420 representerer, om jeg tør spørre?

E-420 har vel egentlig ganske få begrensninger, men den mangler bildestabilisator? Derfor mener jeg at E-520 er et bedre valg. Men mente ikke at E-420 er et dårlig kamera, burde kanskje formulert meg litt annerledes :hmm:

Lenke til kommentar
Et lite spørsmål om E-410: Vil kameraet ta skade av å brukes ute i lettere regnvær/snøvær? Går det greit, eller bør man skaffe seg et form for trekk?

 

Vanskelig spørsmål!

 

Om du gjemmer det under jakka unntatt når du bruker det, så kan du sikkert ta det frem for å ta et bilde eller fem. Litt tåler det jo. Men pass godt på å akklimatisere når du tar det inn fra minusgrader. Putt det i en luft-tett pose mens du er ute i kulda, og la duggen danne seg på utsiden av posen. Når duggen har vært borte i en time eller så, så kan du ta kameraet ut av posen. Om du tar ut minnekortet før du putter kameraet i posen, så kan du bruke en kortleser til 150 kroner til å importere bildene mens kamaraet akklimatiserer seg.. Kondensasjon er en minst like skummel fiende som litt duskregn eller noen snøflak.

 

Men - du må ikke finne på å la en E-410 være kontinuerlig utsatt for pøy-vær. E-410 er ikke et værtett hus! Det finnes masse greie trekk, det viktigste er å dekke til kamerahuset (også baksiden) og koblingen mellom kamerahus og objektiv.

 

 

PS - velkommen i olympus-klubben!

Endret av jpsalvesen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...