Gå til innhold

Problem under installering av backtrack3


Anbefalte innlegg

Hei! Driver i skrivende stund og skal installere Backtrack 3 på en laptop via DENNE guiden. Problemet oppstår under installering av GRUB...

 

Når jeg skriver

grub-install --root-directory=/mnt/backtrack/root/ /dev/sda5

 

får jeg bare meldingen

mkdir: cannot create directory '/mnt/backtrack/root//boot/' : No such file or directory

 

Hvorfor går det ikke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har vel ikke montert partisjonen på katalogen. Hvis du skal installere grub kan du gjøre dette direkte fra en live ubuntu CD istedet. Sleng opp terminal, så kjører du følgende

sudo grub
find /boot/grub/stage1

så bruker du den partisjonen og disken som rapporteres, eksempelvis:

root (hd0,1)
hd(0)
setup (hd0)
quit

Lenke til kommentar
Husket du sudo foran grub? Isåfall har du ikke fått installert backtrack3, så da er det lite vits i å lage en ny bootsektor.

 

Nei, brukte ikke det, men det er jo ikke tillatelser det står på? Jeg kan prøve... Men Backtrack ligger allerede inne, så jo backtrack er der, men mangler GRUB og fikse dualboot.

Lenke til kommentar

Grunnen til at han gjør det på den måten er jo at han vil fortsette å la MBR "peke" til Windows. Og så bruker han boot.ini til å få Windows til å "starte" bootsektor på sda5, dvs. grub lastes.

Vil du også ha det slik må du gjøre noe tilsvarende.

Men, bruker du grub som boot manager allerede, bør det ikke være noe i veien for å bruke den til også å starte backtrack...

 

Det den grub-install gjør vil jeg tro er samme som (med guiden sine "partisjonseksempler")

root (hd0,4)
setup (hd0,4)

Første linje forteller grub at den skal anse partisjon 5 på hardisk 1 (dvs. sda5) som root (/), andre linje ber grub installere seg til boot sektor på partisjon 5 på hardisk 1.

 

Generelt om Grub: Grub forventer å finne en katalog boot på partisjonen du angir som root, så hvis det brukes en egen boot-partisjon må du enten lage en boot katalog eller "symlinke" boot -> . (begge deler på boot-partisjonen). Ved å symlinke unngår du /boot/boot når boot-part. mountes under / i "hovedfilsystemet". I guiden du viser til lager han en egen boot-katalog: mkdir /mnt/backtrack/boot/boot (denne vil da bli opprettet på sda5 - boot-partisjonen - siden han har mountet /dev/sda5 i /mnt/backtrack/boot). Sett i fra "hoved root" på sda6 blir det /boot/boot (når den mountes).

 

Så, slik jeg forstår grub-install og resten av guiden, så ser det ut til å være en skrive/slurve-feil og kommanoen burde vært

grub-install --root-directory=/mnt/backtrack/boot /dev/sda5

Lenke til kommentar

Litt snodig at den gir feilmelding om at den ikke får til å lage en katalog under '/mnt/backtrack/root' hvis du bruker '/mnt/backtrack/boot' som parameter til grub-install... :dontgetit:

Men så har jeg aldri brukt grub-install, så jeg aner ikke noe om hvor robust/bra den er...

 

Sikker på at det ikke er noe i guiden du har oversett? Evt. at dine partisjonsbetegnelser (f.eks. annen disk eller "partisjonslayout") ikke er de samme som guiden opererer med?

Lenke til kommentar

Backtrack er en LiveCD, med andre ord Slackware + Slax LiveCD scripts (+kanskje noen custom ting), den var vel aldri laget for å installeres (litt av poenget med Backtrack (slik jeg har fått med meg) er at den skal kjøres fra CD/USB). Jeg ville heller installert Slackware (hvis du da ikke har veldig spesielle behov).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...