Gå til innhold

Master in Network and System Administration -> HiO


Mondain

Anbefalte innlegg

Hei!

Noen her som har tatt eller tar Master in Network and System Administration på HiO?

http://www.hio.no/content/view/full/21653

Jeg er til våren igjen ferdig utdannet dataingeniør så jeg vurderer denne masteren.

 

Jeg vil gjerne høre litt mer om dette studiet. Er det bra? Andre lignende mastere som kan anbefales? Er det muligheter for sertifiseringer? (cisco, ms).

 

Og hvordan er HiO sånn ellers som studiested?

 

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Kan ikke svare for studiet, men kan fortelle hvordan IU (Avdeling for ingeniørutdanning, som er samme enhet nevnte studie faller inn under) er;

 

Skolen er nesten helt ny, og det virker som om alt fungerer. Mange flinke forelesere, mens noen er direkte horible. Regner med at det er ganske standard med andre ord. (Har en foreleser som ikke kan faget h*n foreleser i.)

 

Veldig lett å få kontakt med forelesere, for eksempel hvis det er noe du lurer på. Veldig lett å få tak i dem, og de svarer på det meste du måtte lure på.

 

En del selvstudie, men det regner jeg med at du klarer, siden du nesten er ferdig med studiet ditt.

 

Som en ekstra "goddie", har nevnte mastetstudium et eget grupperom med sofaer, som resten av IU misunner! :)

 

Ellers er jeg forsåvidt enig med ahpadt, ta noen sertifiseringer istedet, minst like bra.

Lenke til kommentar

Uansett så ser pensumet ut til å gi grunnlag til å ta cisco sertifiseringer på egenhånd(ikke M$), de går også igjennom proprietære standarder. Får man tid til masse hands-on på cisco utstyr samtidig så blir man duganes. Dynamips og 3550(EMI) switches som er på billigsalg på ebay kan man lett gjøre dette. Stiller man med master grad og tyngre sertifiseringer får man ganske mange muligheter.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Jeg syntes denne masteren virker veldig interessant. Det er kun Hio og en liten avdeling i Nederland som har denne utdannelsen i Europa, så jeg tror dee er ganske ettertraktede de som går ut derfra. Sisqo gir IKKE samme tyngde som et masterstudie.. det er jeg helt sikker på.

 

Anbefaler deg å søke!

Lenke til kommentar

Bra studie som foregår på engelsk, med studenter fra hele verden. Det er begrenset antall plasser, så det kan være vanskelig å komme inn.

Faglig sett er det mye interessant, mye om sikkerhet/brannmurer og nettverkskonfigurering/ruting, samt bl.a. et matematisk/analytisk fag det 2.året.

IU har også en meget bra nettlab, delvis sponset av Cisco hvor man gjør mange praktiske oppgaver.

 

Merk at du bør ha brukbar Unix/Linux kompetanse, da Linux brukes i de fleste fag.

 

Er noen år siden jeg gikk på NASA, men regner med at innholdet er omtrent det samme fortsatt.

 

Er vel ingen andre studier i Norge som ligner så alt for mye, kanskje bortsett fra datasikkerhetsmasterprogrammet på Gjøvik som vel inneholder endel av det samme stoffet vil jeg anta.

 

Løp å søk!

:)

Lenke til kommentar

Men når det kommer til nettverk, dykker man veldig dypt inn i materien med evt Cisco pensum. Nettverksdelen i en master studiet er en fjert i havet hvis man sammeligner med CCIE studiet som har seks retninger. Kan ikke si at jeg har truffet noen nyklekkede master studenter som er feks BGP ekspert eller ekspert i QoS (Som er ganske store områder, men en dog en liten del av nettverksverden) @Tracerta: Med tyngde i master så mener du vel at du får bredden med programering, matte,tenkemåte, analyse etc? Skulle jeg ha valgt noe om igjen ville dette studiet på HiO vært foran informatikk på UiO.

Endret av VictorOsborn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...