Gå til innhold

Ny TV og NRK-lisens


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skal bestille en ny hdtv fra komplett.no Har aldri hatt tv før så jeg regner med at de da sender inn opplysninger om meg til nrk-djevlene.

 

Hvis jeg setter faktura adresse på min mor som allerede har en tv og betaler lisens, vil da hverken hun eller jeg bli belastet med dette tullballet?

 

Du fyller ut et skjema i butikken som sendes inn, og får lisenspapirer i posten. Kan ikke jukse fordi de spør etter legitimasjon for å kontrollere.

 

Hvordan fungerer dette når du kjøper en tv i nettbutikk?

 

Regner med at de bare sender inn informasjonen du oppgir ved kjøp av tv.

Lenke til kommentar

Fakta om kringkastingsavgiften

 

Kringkastingsavgiften fastsettes av Stortinget. For 2008 er avgiften 2.038 kroner. I tillegg kommer 8% merverdiavgift.

 

Kringkastingsavgiften tilfaller i sin helhet NRK.

 

Jeg skal fakturere min nye hdtv på moren min. Hun betaler allerede lisens for sin nye tv. Dermed slipper jeg å betale en krone til grådige nrk. Hater dem.

Lenke til kommentar
Du fyller ut et skjema i butikken som sendes inn, og får lisenspapirer i posten. Kan ikke jukse fordi de spør etter legitimasjon for å kontrollere.

 

Tullball, det gjelder i så fall svært få butikker eller hvis man kjøper på avbetaling.

 

Har handlet meg 4- 5 tver og andre produkter som har tunere opp igjennom årene og har aldri blitt avkrevd legitimasjon.

 

Når jeg kjøpte tv for moren min så satte jeg tven på hennes navn og ba de sette opp faren min til det som skulle sendes til NrK. (De er pliktig til å oppgi hvem som har kjøpt tv). Siden de bor sammen og er gift så er dette fullt lovlig.

 

Hvis man kjøper tv for andre, så husk at man kan be om at lisensen skal settes på et annet navn. Betaler vedkommende allerede lisens så blir ikke lisens regningen større.

 

Kjøper man tven til seg selv så må man betale lisensen sin selv.

Lenke til kommentar

Nei, men du har uansett momsplikt (og event. tollplikt) på varer som overstiger 3000 hvis du har vært ute av landet i mindre enn 24 timer eller inntil 6000 hvis du har vært utenfor landet i mer enn 24 timer.

 

Uansett så er man lisenspliktig selv om man har kjøpt tven i utlandet, men man må da melde i fra selv.

Lenke til kommentar

Av fare for å gå litt off-topic, så er man faktisk ikke tollpliktig på tv'er fra Sverige - uansett hvor lenge man har vært der. Man må betale moms, men siden norsk og svensk moms er lik (25%) på elektronisk utstyr får man tilbake det man betalte.

 

Jeg har kjøpt 4 tv'er der selv, kjørt på rødt - og momset de inn. Man må ikke betale annet enn momsen (som man uansett får tilbake i Sverige).

Lenke til kommentar

Jeg skrev i generelle former, derfor jeg skrev det i parantes. Eks. har man vært ute av landet i mindre enn 24 timer og har med seg en tv til 3000 og klær for 3500 kan man velge om man vil momse inn tven og ta inn klærne toll og momsfritt eller betale toll og moms av klærne og ta inn tven momsfritt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...