Gå til innhold

Commodore 64 vs Spectrum 128


panikk!

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg betale 1100kr for 512kb extra ram... It Came From The Dessert krevede såpass! Men du verden, det var verdt det!

 

Lyt vel seie meg einig i deg. Vanvittig spel... Eg for min del hadde amiga 500+. Den hadde orginalt 1 mb minne. Fekk aldri lov av foreldra mine å kjøpe harddisk, men eg hadde ein ekstra diskettstasjon. Hugsa at Monkey 2 hadde elleve diskar.... Swappa i eit sett.... Kings quest 5 fra sierra var forferdelig å spele utan harddisk. Nokon som hugsa Stunt car racer? Crappy grafikk men ufattelig morsomt og spelbart...

 

M

Lenke til kommentar

Trodde det var noen feil på mine disketter da jeg fikk GURU mitt under grytekokinga i monkey island 2. Ble så forbanna at jeg kasta diskettene og hoppa på dem flere ganger!

 

:lol: Gjett om jeg ble forbanna når jeg fikk høre at dette var programert!

 

Og ja, Stunt Car racer var enormt, moro å prøve å ta loopen. Krasja alltid med fjøset jeg :roll:

Lenke til kommentar

Det er rart å se hvor bra elt blir når folk mimrer. C64 hadde en stygg tendens til å henge seg, det samme hadde Amigaen. Jeg tror ikke jeg har tellingen på antall timer jeg brukte på å få turbotapen til å fungere eller hvor lang tid det tok å loade ett spill fra kassett. De verste spillene hadde info på begge sidene av kassettene :) Amigaen ver definitivt ikke feilfri, spill på 8 disketter, en var sef alltid skadet eller noe og ødela dagen totalt, evnt hang det.

 

Personlig gikk jeg fra Amiga til PC med win311 som ikke var bedre eller mer brukervennlig. Jeg husker fremdeles første gang jeg måtte åpne en tekst fil for å få "ting" til å funke, dette var sef ikke noe som var nødvendig i Amiga Workbench. Dagens Windows (XP/2000) er som natt og dag i forhold til de første versjonene av windows, jeg opplever omtrent aldri at noe henger seg lengre, maskinen stopper mystisk eller noen av de andre rare tingene som av og til dukket opp. Datamaskinene med software har definitivt utviklet seg.

Lenke til kommentar

C64... mimre.. Det var tider det! husker jeg hadde fire handlenett fullstappet med turboteiper til C64'n min :D eneste ulempen med det systemet var den uendelige justeringen av lesehodet på kassettspilleren, tror jeg slet ut to eller tre stykk før foreldrene mine ble lei av maset og kjøpte meg en floppy stasjon, svær feit Commodore 1510 og en del disketter ;)

 

LOAD "BURNING RUBBER" ,8,1

RUN

 

:D

 

jeje.. sinclairen var nok størst med tanke på hastighet og minne, men den slo aldri igjennom slit C64/128 gjorde

 

Amiga 500 var nok en stor slager for privatmarkedet, med forbløffende (i dei tider den kom) med 7.159 mhz og 512kb ram.. er bare så synd at piratkopiering tok livet av Commodore/Amiga, hadde likt å sett dem viderutvikle seg fra A4000. dagens 'Aone' og andre kloner er ikke helt det samme på en måte. bruker uhorvelig mye tid på å utvikle ett spesielt hovedkort, sette på en av de treigeste PPC cpu modellene som er på vei ut og lansere systemet tre år etterpå.. personlig så syns jeg at det som gjorde amiga til Amiga var OS'et. knøtt lite, ekstremt kompakt, utrolige muligheter osv. skal Amiga greie å leve videre så må det komme ett AmigaOS som fungerer på en vanlig i386 prosessor. jeje.. tror det var nok avsporing fra topic'en gitt :)

 

edit: ooops.. rett cpu hastighet var en ide å få med seg ;)

Lenke til kommentar

Eg for min del synest det kan være hysterisk morosamt å spele spel på C64 enno! Har lasta ned ein emulator som fungerer upåklagelig.

 

Så utrulig mange artige spel, f.eks. Tapper!, eller Ghost Busters... :yes:

 

Det var eit anna spel som var ganske artig og, men eg hugsar ikkje kva det heitte. Ein var proffesjonelle tjuvar som skulle stjele frå forskjellige galleri, og så måtte ein planlegge alle steg til dei andre tjuvane slik at ein ikkje blei oppdaga av vakten...

 

Nokon som hugsar dette spelet? Var utruleg artig!

 

Var veldig begeistra for Amigaen min og (A500 m. 2,5MB ram!!!!), men det vart eit eller anna gale med hardware-en for den begynte å få "guru meditation" oftere og oftere... :(

 

Artig å mimre... :)

Lenke til kommentar

Tilbake til topic!

 

ZX Spectrum var helt klart best på ren number crunching, applikasjoner etc. Man kunne få både nettverk og MIDI til den etc. Tilogmed egen trommemaskin til cartrigdeporten. Og for overklokkere: Man kan sette opp klokkefrekvensen ved å åpne maskina og justere et dreiepotmeter!! Langt forut for sin tid med andre ord! :D

 

Commodore 64 på den annen side har (i teorien) ikke helt de samme mulighetene når det gjelder applikasjoner, mens den er helt overlegen når det gjelder grafikk og lyd. Den har hardware sprites som kanskje kan sammenlignes med dagens 3D-aksellerasjon (til en viss grad - vi snakker om 2D-sprites her) i motsetning til ZX'en hvor alt måtte gjøres med CPU. Og den har SID-chipen som lager synnsykt fet lyd selv i dag. Sjekk http://www.sidstation.com

 

Dessuten er ZX'en langt mer begrenset når det gjelder farger, den kan ikke ha mer enn 2 farger innenfor et 8x8 pixler stort område. Dette gjorde at man kunne ha veldig rask grafikk med en liten CPU og lite minne (16k på den originale Spectrum'en) men til gjengjeld så det ikke like fett ut...

 

Jeg har selv både ZX Spectrum og Commodore 64 som fungerer, samt Amiga 1200/040, Atari Mega STE og Atari Falcon. Alle i bruk. Og jeg må si at det er helt klart Atari som har gitt meg mest glede av alle datamaskiner, og jeg bruker fortsatt Atari stort sett daglig. Faktisk. :)

 

For folk som liker gamle maskiner vil jeg anbefale å ta en tur over til http://www.old-computers.com/ og kose seg med all den obskure hardwaren de har der. Alle maskinene jeg har nevnt i innlegget mitt kan du og finne der.

 

NervE of Creators & Ephidrena

http://mermaid.c64scene.org/creators/

Lenke til kommentar
C64'en hadde jo 1mhz og spectrum'en hadde vel 3.5mhz og dobbelt med minne... Har alldri brukt spectrum så jeg vet ikke hvordan den "duger" da  :)  

 

Beste maskinen etter min mening var og er Amiga'en!  :wink:  

...sånn totalt sett!

 

Kaptein_S

 

Trodde C64 hadde 1,5 eller 3Mhz jeg.. *Banke 1Mhz inn i skallen*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...