Gå til innhold

Oktoberfest 2008 - eisvin - Sigma 30/f1.4


Anbefalte innlegg

1. oktober

 

Så var vi i gang da, gleder meg som bare det til denne utfordringen. Jeg har til og med satt meg opp som entusiast, så det blir ikke noen objektivbytter på en måned. Litt skummelt, og litt frigjørende på en og samme gang. Og sett ut fra at jeg har helt "nytt" kamera også, så er dette en greit måte å bli kjent med utstyret på.

 

Dagens bilde heter "Høst i blomsterbeddet", og er tatt bokstavelig talt rett utenfor døra. Tok noen forskjellige varianter, men endte opp med denne som den beste, både i farger og komposisjon.

 

post-34853-1222850353_thumb.jpg

Endret av EiSvIn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2. oktober

 

Dag 2, dårlig vær, definitivt høst. Ble litt romstering rundt før jeg fant meg et passende motiv i dag, men jeg syntes ikke det ble så ille. Kunne kanskje hatt litt mer dybdeskarphet, slik at trærne i bakgrunnen hadde kommet litt mer frem. Slik at de ble mer "skyldige" for det som har skjedd.

 

post-34853-1222942988_thumb.jpg

Endret av EiSvIn
Lenke til kommentar

3. oktober

 

På'n igjen i regnet; det ble litt sent i går så det å finne frem stativet og forsøke seg på et nattfoto. Kanskje ikke det mest spennende bilde verden har sett, men gir nå litt stemning fra lokalmiljøet da.

post-34853-1223112282_thumb.jpg

Endret av EiSvIn
Lenke til kommentar

Jeg er fan av mørke bilder, men synes det er litt for mye lysforurensing på bildet. Portlampa til venstre og lyset fra husene på høyre side forstyrrer for mye synes jeg.

 

Ellers fin bruk av perspektiv og forsvinningspunkt

 

(PS. Merk tydelig dato på bildene, kjekt for oss andre ^^ )

 

K

Lenke til kommentar

5. oktober

 

Ok, lærte noe i dag...

 

1. Husk å resette WB og EV etter at man har tuklet med dem

2. Små gutter som må tisse har usedvanlig liten tålmodighet

3. Har de kommet seg inn, vil de muligens ikke ut igjen

4. Det blir fort mørkt mens man spiser middag

 

Tralalala, skivebom! Rakk bare ett trykk på utløser'n, og bildet måtte vrakes på grunn av WB innstillt på lamper, og -3.0 på EV. :blush: Kan sikkert fikses litt i GIMP, men lar det være siden jeg ikke syntes det ble noe bra komponert heller.

 

post-34853-1223238060_thumb.jpg

Endret av EiSvIn
Lenke til kommentar

7. oktober

 

Fikk lyst til å gjøre noe annerledes enn hva jeg pleier i dag, så det ble opp på tørkeloftet med stativ, blits og ir-utløser for en liten selvportrett-shoot. Lekte en del med ev'n, endte opp med -0.7 på kameraet og -2 på blitsen som var stilt rett i taket, og syntes det ble en fin balanse med lyset fra det lille vinduet der opp. Jeg er faktisk ganske fornøyd med dette bildet, men kom gjerne med komentarer.

 

post-34853-1223379460_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Joda, jeg var inne på tanken om å fjerne tørkesnorene. Men på den annen side syntes jeg de ga bildet et litt kryptisk og underlig preg, så jeg valgte å beholde dem. Hadde det ikke vært for dem så ville jo hele venstresiden vært veldig mørk, nå syntes jeg det er litt mer balansert.

Lenke til kommentar

Hm, har ikke sett filmen men syntes det virket spennende. Kanskje litt mer "tørkesnorer" og litt grovkornet stuktur hadde vært på sin plass? Vi får se hva som skjer i løpet av måneden.

 

8. Oktober

 

Høstfarger opp og ned i mente. I dag bestemte jeg meg på morgenen for å gjøre et svart/hvitt bilde av høstfargene, og at jeg skulle sepiatone det. Bildet ble egentlig ganske likt det jeg hadde i hodet i dag, selv om jeg kanskje kunne tenkt meg litt mer dramatisk himmel. Men det ville ikke denne dagen by på i hvert fall. Her er det jevnt grått i alle kanter.

 

post-34853-1223470923_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Ja, slik er det når man ikke har lov til å bytte objektiv. Skulle jeg trekke meg langt nok tilbake til å få med hele refleksjonen hadde jeg fått med annet rusk som ikke hadde vært så fint på sidene. Så jeg måtte forsøke meg litt frem med forskjellige utsnitt av refleksjonen. Denne var den som fungerte best.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...