Gå til innhold

Hva er det som skrangler i min ølboks?


Mørbradbiff

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Heisann. Jeg kjøpte meg en boks Guinnes. Men når jeg skulle legge den i kjøleskapet, hørte jeg noe som skranglet inni. Altså, det er noe inni ølboksen bortsett fra ølle selv.

 

La oss gjøre en lek uta dette. Det er om og gjette rett. Så hva er inni boksen?

 

 

Jeg åpner boksen om noen dager. 

En vinner blir kåret. Men han vinner ingen ting. 

 

 

guinness_can.jpg

Endret av Navitas87
Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

EDIT: My bad, trodde du faktisk ville vite hva det var, skjønte ikke at det var en lek.

 

Jeg tror det er en lett brukt analkule.

 

 

Originalt innlegg:

 

 

Det er en liten hvit plastkule, som har som funksjon å begrense skumming ved helling. Den er hul.

 

Endret av Alinoe
Skrevet

Da Alinoe fortalte hva det var så forsto jeg at det skulle være noe i boksen. Trodde det var et fremmedlegemed. Så jeg åpnet og drakk den med en gang. :p

 

Det var ei kule som skulle holde skummet i sjakk når man helder.

 

 

Btw: Det var en pussig smak på ølla. Men den funka!

Skrevet

Noobs.

 

Den kula i ølboksen inneholder øl under veldig høyt trykk. Den har et bittelite hull i seg. Så lenge ølboksen ikke er åpnet, så holder ølet seg i kula. Når boksen blir åpnet, senkes trykket i boksen slik at trykket i kula blir høyere på innsiden enn på utsiden. Ølet i kula skyter da ut gjennom det lille hullet som en geysir og pisker opp ølet til å generere luft og skum.

Kilde

Skrevet (endret)
Nei, du må ta den ut av den tomme boksen og putte den i den neste for å få samme effekt.

 

lol du kødder?

 

Ja det var vanskelig og ta den.

 

Som det står på howstuffworks: Nitrogenet som blir adda til øllet kondenseres/tvinges/ellerno i kulen. Det er ikke inni kulen fra starten av.

 

Just before the can is sealed a small shot of liquid nitrogen is added to the beer. This liquid nitrogen evaporates during the rest of the canning process and pressurizes the can. As the pressure increases in the can, beer is slowly forced into the sphere through the hole, compressing the nitrogen inside the sphere.

 

When you open the can, the pressure inside immediately drops, the compressed gas inside the sphere quickly forces the beer out through the tiny hole into the can. As the beer rushes through the tiny hole, this agitation causes the CO2 that is dissolved in the beer to form tiny bubbles that rise to the surface of the beer. These bubbles help form the head.

Endret av Lord Grÿllwotth

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...