Gå til innhold

harald_

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har en MSSQL server som i daglig står og dumper backup til en lokal disk, denne disken blir deretter speilet over på tape og lagt i en safe. (det er fem tape kassetter - så de backup fra de fire siste dagene vil alltid ligge i safen)

 

post-19319-1222515308_thumb.png

Som det går frem over er den satt til å ta en fullstendig backup, og det er krysset av for "Append to media".

 

Spørsmålet mitt er hva "Append to media" medfører. Vil .bak og .trn filene for den siste dagen være nok til å rekonstruere hele databasen?

 

På grunn av at det hver dag blir opprettet en ny backup på godt over 300mb tar dette opp mye plass etter hvert, og jeg har derfor lyst til å gå over til "Owerwrite". Hva er argumentene mot å gjøre dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er type backup som avgjør hva du trenger for å rekonstruere basen. Du tar en complete backup, så siste bør være nok. Dermed kan du velge overwrite.

 

Har du tenkt på hva som skjer dersom du oppdager korrupte eller feil data etter fem dager? Scenariet er kanskje ikke like sannsynlig som ved filbackup, men jeg ville vurdert en ekstra generasjon, som f.eks. månedsbackup som lagres 6 måneder før den tas inn i rotasjon igjen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

http://en.wikipedia.org/wiki/Grandfather-Father-Son_Backup

Den her er ofte brukt til backup..

300mb er ikke stor database. Når den blir større, kan du studere litt på selve verktøyet i sql servern din som tar backupen, hvilke backup muligheter og restore muligheter som finnes der. Tipper du vil finne ut at du med enkelhet kan rekonstruere tilbake på timesnivå., om du absolut vil det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...