Jump to content

Fungus

Medlemmer
 • Content Count

  736
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

435 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvilket epost system som er eksponert mot internett er det som er 100% sikret mot 0-day sårbarheter sa du? Den kommentaren der blir omtrent like tåpelig som å diskutere hvilket bilmerke som sikrer deg 100% mot kollisjoner ute på veiene.
 2. Hvor står det at angrepet beveget seg sideveis i nettverket og kompromitterte andre tjenester? Jeg tolket det til at den informasjonen som er "trukket ut" er fra Exchange. Altså at det er innholdet i postbokser som er dumpet.
 3. Det er dessverre slik her i verden at det er mange løsninger, avtaler og funksjoner man ikke liker, eller er uenige i. Men så lenge markedskreftene rår over drømmen om at alle skal få det de trenger etter behov så vil en "pay per use" modell være bedre for produsentene enn andre alternativer. Om vi spoler 10-15 år tilbake, altså til Office 2010-2007-2003 tiden, så var piratkopiering ett gigantisk problem. Ikke bare til privatfolk, men til bedrifter også. Man kjøpte en 5-pack eller mindre, og installerte Office til 100 brukere, på terminalservere, citrix farmer osv osv. Ble det noe krøll med lisens-nøkkelen så tok det 2 minutt å skaffe en keygen som villig vekk genererte nøkler. Nå idag er det pakket ned så mye funksjonalitet og "godsaker" i lisenense som f.eks Office 365 E3, at det er mer utfordrende for en bedrift å håndtere tjenestene på en annen måte, enn å tjene de kronene lisensen koster og få tilgang til Microsoft sitt univers. "Flere gå tilbake til egen hosting". Mulig noen vil gå tilbake, men det blir isåfall en kortsiktig karriere før de ender opp i skifteretten vil nå jeg påstå. Automatisering, robotisering, effektivisering og optimalisering vil sørge for at flere og flere jobber forsvinner og de bedriftene som sitter igjen med mennesker til å gjøre jobben for en hinsides timepris, fri i helgene, ferier og sykelønnsordninger kommer til å tape. Så lenge utviklingen går framover (det vil si at software og hardware produsentene kommer med nye versjoner) så er dette uungåelig. Det eneste som kan diskuteres er hvor lang tid det vil ta, men det vil skje. Skype for Business som du nevner går End of Life i juli 2021, med noen versjoner som lever til 2024, så er det slutt. "Online" og integrasjoner som gir mer og mer samhandling og automatisering av tjenester mellom systemer, cloud'er osv osv vil åpne for at de rekordene som vi idag har for hurtig vekst av selskaper stadig kan brytes. De som blir stående igjen er de som er forankret i gamle tankesett, og tviholder på gamle løsninger fordi de vil høste høyest mulig ROI. Da brenner man broene rundt seg samtidig som man sager av den grenen man sitter på. Det eneste jeg synes er trist oppe i det hele, er at ingen av de store produsentene unntatt Microsoft har klart å lage ett bra system for identitetsstyring i bedrifter. Håndtere eksempelvis krypteringsnøkler og lagringspolicyer individuelt mellom ansatte er i beste fall en oppskrift på katastrofe.
 4. Primær-målgruppen til den løsningen her er nok ikke i første runde de som: Har reinstallert windows 190+ ganger i sitt liv, og synes det er koselig å hjelpe venner og familie med slikt Synes Linux er det beste systemet på jord, og hater å bli "tvangsstyrt" av storebror Tenker at det er helt meningsløst at man skal være avhengig av Internett for at OS skal fungere Men, om man idag drifter ett par hundre VDI maskiner, eller brukere på terminal server fra Microsoft, Citrix eller VMware, så kan nok dette være ett interessant alternativ. En annen ting er at Microsoft (blant annet) jobber iherdig med å levere ERP løsninger fra Cloud. Kjører man on-prem klient da, så får man umiddelbart spørsmålet om latency servert. Flytter man klienten opp i skyen, og kjører "RDP" ned on-prem, så er det problemet løst. Både Microsoft, Citrix og VMware har jobbet i årevis med å flytte skjermbilder fra "A til B" uten QoS, med variabel latency, og blitt ganske gode på det. Så migrerer man f.eks Navision eller AX til Cloud, og allerede har Microsoft 365 (Office 365 tidligere) så hvorfor ikke kjøre resten av klienten i cloud også? Forutsetter naturligvis at man klarer å levere de andre applikasjonene man trenger da.
 5. Hvor lang tid brukte vi «ut av steinalderen» da? Ting går ekstremt mye hurtigere nå idag enn for 40 år siden. For 15 år siden fantes ikke Tesla, nå er de større enn både GM og Ford til sammen (papirverdi)
 6. Det er ikke selve snitt-temperaturen som er problemet for oss mennesker. Som du selv beskriver så takler vi den fint. Men ytterkantene som du beskriver blir ikke helt sånn som du illustrerer i heimen din. Vi har allerede opplevd mange måneders tørkeperioder med dertil tilhørende enorme branner. Dette blir ennå værre, lengre og over større områder. Stormer vil også bli større og kraftigere, når må vi innføre en ny kategori for ekstremvær? Og i tillegg så vil stormene sine side-effekter øke, som at de drar med seg fuktighet og vi får oversvømmelser som de vi har sett i Texas og andre stater som grenser mot karibien. Så kommer vintrene, man skulle tro de ble milde men avvikene kommer som sagt i begge retninger, så vintrene vil også bli hardere.
 7. Tenk om man kunne trent opp en AI til å forstå at det faktisk teksting for blinde og svaksynte det er snakk om. Og at den AI kan ta hensyn til alle krav og regulativer fra DIFI og hvem det nå måtte være. Ansiktsgjenkjenning er jo også på full fart, så offentlig kjente personer (f.eks rektor?) vil kunne gjenkjennes med navn. Og latskap/slendrian som du sier er nå en ting. Her er det bare snakk om ca 12.000 bilder, men det er egentlig ikke spørsmålet om dette er latskap/slendrian, men om dette er en oppgave som det er mulig og/eller hensiktsmessig å automatisere den.
 8. Eller som han fyren i programmet IQ sier: «beinmargskreft i barn, hva faen er meningen med det?»
 9. https://coop.no/medlem/medlemsfordeler/coopay/ Har brukt det en måneds tid, fungerer veldig bra. Men må fremdeles bruke kvitteringen til å "blippe" meg ut porten fra betalingsområdet på Obs da, noe krøll med lesing av strekkoden på porten.
 10. Tror muligens den grafen der må korreleres med grafen for antall kjørte km på bilparken i Norge, som jeg mistenker har gått betydelig oppover i samme periode.
 11. Tror du de bløffer om noe slikt? Årsaken er veldig enkel. Grunnen til nettbutikken opplever salgssuksesser med plagg som må prøves, slik som klær og sko, er akkurat at det at de har "fri retur, uten spørsmål". Så skal du kjøpe en ny modell sko, og bruker str 44, så bestiller du 43,44,45 også returnerer du de to parene som ikke passer. Naturligvis når butikkene etablerer "fri retur, uten spørsmål" så blir det utnyttet akkurat på denne måten. Og dette er en metodikk med ingen veil tilbake. Du kan ikke bare slutte med "fri retur, ingen spørsmål" bare fordi du er Zalando med gigantomsetning. Da forsvinner kundene over natta til en annen butikk som har det, og Zalando går konk. Alternativet til "fri retur, ingen spørsmål" er at man rusler i butikken der man bor, prøver skoene, finner ut at 45 passer fint, også bestiller 45 når man kommer hjem. Den lokale butikken får ingen salg, men må bruke av sine ressurser uten å tjene noe på det.
 12. Glad jeg ikke har lest artikkelen fra Borgen, ville nok blitt rimelig irritert. Når det gjelder aggressive førere på Tesla, så føler jeg det helt omvendt. Jeg er mye roligere og avslappet når jeg kjører Tesla enn andre biler. Og statistisk sett om Tesla førere kjører mer aggressivt så må de også krasje mer. Noe som ikke er tilfelle. Folksam (Sverige) lanserte nylig sin årlige rapport over sikre biler. Tesla var ikke med på listen. Årsak? Fordi listen er basert på kollisjoner, og Tesla krasjer ikke nok til å ha ett grunnlag. https://www.teslarati.com/tesla-disqualified-safest-cars-list-few- </micdrop>
 13. Utvikling og innovasjon har det med å putre sakte videre. Den absolutt desidert største fordelen med 8 design istedet for 5s/se er at 8 er "sprutsikker". Den tåler ikke en dykkertur på 3m dyp i klorbasseng, men den tåler en skikkelig kraftig regnbyge, svette fra innerlomma på turer, osv osv., Har omtrent ikke brukt swap-avtale siden 7/8 kom sammenlignet med 5/5s/6/6s
 14. "Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up" - Thomas Edison Det kan jo være de får det til, kan det ikke det da?
 15. Tjah, hva er egentlig "bra nok"? Kjøpte meg en Dell XPS 15 9550 i november 2015 da den ble refreshet med skylake cpu. Med 15,6" InfinityEdge 4k touch skjerm er det kun (under tvil) OLED skjermer idag som gjør det bedre enn den. Tastaturet og touchpad er fremdeles bra 4 år etter, og med Geforce GTX 960M er den ikke noe sinke på grafikk heller til vanlig bruk. Cpu'en er "bare" en i7-6700HQ så merker at den begynner å eldes. Har byttet batteri ett par ganger, men ellers yter maskinen bra nok. i November 2017, så fikk jeg tak i en iPhone X 256GB. Den dag idag, så liker jeg formatet på den (max blir for stor og tung), kameraet er greit nok. Max batteriet er nede på 88%, så vurderer å bytte batteri på den. Om ikke Apple gjør radikale endringer på iOS, så bør den funke greit ett par år til egentlig. Begynner å bli treig, men primært når spill og andre "ruskeprogrammer" er involvert. Og når det koster 10-15.000,- for en telefon og 20-25.000,- for en laptop så tror jeg selv folk her i Norge begynner å få sansen for begrepet "bra nok" istedet for å bytte hver gang det kommer nye modeller.
×
×
 • Create New...