Gå til innhold

Kjørte inn i en bil som ikke brukte blinklys!


Anbefalte innlegg

Hei,

 

hadde et lite uhell i går, jeg kom kjørende på sykkel i 50 sone i går med en annen sykkel. Det var en rundkjøring litt lenger fremme, og en innkjørsel til høyre rett før rundkjøringen.

 

Jeg gjør meg klar for rundkjøringen ved å legge meg på høyre side av veien, før jeg legger meg over skjekker jeg om ikke sykkelen jeg kjører med ligger i blindsona mi, så jeg snur hodet rundt. Når jeg snur hodet frem igjen er det en bil som har senket farten drastisk så jeg bråbremser med forbremsen. Hjulet låser seg og sykkelen velter når jeg når den hvite stripa på veien. Så sklir jeg noen meter før jeg treffer bilen som er halveis på vei inn til høyre.

 

Bilen stopper og jeg kommer meg ut av veien før jeg får hjelp av den andre sjåføren som kjørte sykkel til å få ut sykkelen fra veien. Bilen har nå begynt å kjøre igjen så kompisen min måtte løpe etter for å hente sjåføren. Samtidig kom det et vitne som stod å så på som ikke kjønte hva hun som kjørte bilen dreiv med. Noe vi alle reagerte på, først hadde hun bremsa fort ned, lagt seg halveis ut i feil kjøreretning for så å svinge brått inn uten blinklys. Han som kjørte bak meg var også enig i påstanden, noe jeg også var enig i.

 

Sjåføren av bilen mente selvfølgelig at hun hadde brukt blinklys. Hun hadde dårlige norsk kunnskaper og veldig stressa etter situasjonen, for min del virka det ikke som om hun hadde lappen, fordi det eneste hun gjentok var at hun hadde vært på dette stedet mange ganger, og visste hvordan man kjørte når man var her :S

 

Vi fikk navn og adresse på bilsjåføren, og kontaktet politiet for å få oppklart i hva som hadde skjedd og hva vi burde gjøre. De forstod det sånn at jeg ikke hadde lagt merke til at bilen hadde bremset, og sa ikke så mye mer.

 

Mitt spørsmål opp i alt dette er om jeg har noen sjans til å få erstatning selv om jeg kommer bakfra hvis ikke bilen bruker signaler?

 

Jeg har 3 vitner:

 

Mannen som stod å så på alt, som tilbøy seg navn og telefon hvis vi skulle gjøre noe mer ut av det.

Sjåføren av sykkelen bak

Passasjer av sykkelen bak

 

Takker for svar på forhånd!

 

PS: det gikk bra med meg, kom unna med en ganske ødelagt sykkel og noen sår og forstua ankel :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville i hvert fall levert inn en anmeldelse, vedlagt vitneutsagn og kontaktopplysninger om disse vitnene. Eventuelt stille opp på nærmeste politistasjon og ta anmeldelsen der og da. Tar ikke så fryktelig lang tid, og det skader aldri å prøve. At du har uavhengige vitner, og ikke bare en kompis, teller i høyeste grad positivt.

Lenke til kommentar
Kan vitner fortelle at bilen ikke brukte blinkelys?

 

Står jo i posten:

 

Samtidig kom det et vitne som stod å så på som ikke kjønte hva hun som kjørte bilen dreiv med. Noe vi alle reagerte på, først hadde hun bremsa fort ned, lagt seg halveis ut i feil kjøreretning for så å svinge brått inn uten blinklys. Han som kjørte bak meg var også enig i påstanden, noe jeg også var enig i.
Lenke til kommentar

Uansett om bilen brukte blinklys eller ei så gjorde trådstarter en feil. Han klarte ikke å stoppe og kjørte rett inn i bilen foran. Det kan straffes med førerkortbeslag. Så å forlange at det opprettes en sak kan vel slå ut begge veier. I beste fall får bilisten et forenklet forelegg for ikke å ha brukt blinklys, men mopedføreren vil uansett sitte igjen med skylda for kollisjonen.

Lenke til kommentar
Uansett om bilen brukte blinklys eller ei så gjorde trådstarter en feil. Han klarte ikke å stoppe og kjørte rett inn i bilen foran. Det kan straffes med førerkortbeslag. Så å forlange at det opprettes en sak kan vel slå ut begge veier. I beste fall får bilisten et forenklet forelegg for ikke å ha brukt blinklys, men mopedføreren vil uansett sitte igjen med skylda for kollisjonen.

 

Ah, så akkurat at jeg hadde lest førsteposten litt for kjapt, og ikke helt forstått hvordan det hele foregikk... Du har definitivt et poeng, og jeg trekker herved mitt forslag om å anmelde saken.

Lenke til kommentar
Hmm, det som er, er at jeg ikke kjørte inn i bilen, men bremset før bilen, hadde vel 10 meter å gå på, hadde jeg bremsa rett hadde alt gått fint, men velta, og skled inn i bilen. De fant ingen skader på bil heller. Får vel bare droppe det :(

 

Jeg tror desverre ikke du vil komme så langt med en anmeldelse, selv om om det var uklok kjøring av bilen. Ellers kan det være greit å merke seg at slikt er fort gjort i slike situasjoner, feltskiftområder foran kryss og rundkjøringer er ganske hyppige scener for uventede og bråe nedbremsinger, så være kjapp når man sjekker blindsona (evt ligg litt lenger bak)

 

AtW

Lenke til kommentar

For to mnd siden leverte jeg vitneutsagn angående en sak hvor bil A hadde på blinklys til høyre og bil B kjørte ut med tanken om at det var klart. Bil A fortsatte videre, og hadde hatt på blinklyset fra forrige kryss. Bil B tapte saken da man ikke skal stole blindt blinklys/ikke blinklys.

 

Så vil tro det er en vrien sak å vinne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...