Gå til innhold

TES: Oblivion - verd å få på PC for mods?


Anbefalte innlegg

Jeg har Oblivion til PS3 og har spilt det med flere typer karakterer og har gjort det meste (om ikke alt) som kan gjøres. Ferdig med main quest, til topps i alle guilds, gjort masse uavhengige quests, utforsket osv. Jeg har Morrowind på PC og ser for meg jeg kommer til å bruke ganske mye tid på det fremover, delvis pga mods, og er nå temmelig syk etter å få mods til Oblivion for å forlenge levetiden der også.

 

Er det verdt det? Jeg har ikke sett noe særlig på Oblivion mods, for jeg vil ikke friste meg selv og se hva jeg ikke har tilgang til. ;) Er det nok bra mods (tenker da spesielt på nye quests, guilds, områder osv) som kan rettferdiggjøre å kjøpe spillet også til PC? (Hvorvidt min laptop engang kan kjøre spillet er en helt annen sak ;) ).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oblivion er et spill mest for Eyecandies og følelse! Det er ikke så ufattelig mange bra mods, synes jeg... De fleste ligger på betanivå og blir sjeldent oppdatert og oppgradert! Men dersom du har KotN og SI, så synes jeg det burde holde med ps3... Med mindre du har bra PC, for å du bør kjøre på full ytelse for å i det hele tatt få full glede av spillet... Men det er bare min mening ;)

Lenke til kommentar

Jeg har GOTY-versjonen, ja, men har faktisk knapt rørt utvidelsespakkene. Jeg kan gjøre litt mer der. Men er det ikke store prosjekter på gang, hvor man bygger Morrowind og Middle Earth inn i Oblivion og lignende? (Man har jo også det store prosjektet hvor hele Tamriel blir bygget inn i Morrowind og Oblivion).

 

MiSP: Jeg vet faktisk ikke om OOO og lignende leveling mods er noe jeg vil downloade, jeg er faktisk en av de få som trives med micromanaging og levelsystemet i Oblivion. ;) Det jeg mest kunne tenkt meg var ting som flere raser, flere quests, steder, byer, factions og slike ting. (Det jeg ønsker av mer utfordring i Oblivion får jeg når jeg nå spiller gjennom det med en ren High Elf Mage som knapt rører et sverd).

Endret av Tabris
Lenke til kommentar
micromanaging

 

Jeg ser ikke micromanagingen i å velge lite brukte skills som Major, og hyppig brukte kampskills som minor for så å øke dem uten å levle for å bli Arenas svar på Duke Nukem.

 

OOO gjør Oblivion til et godt spill. Uten OOO er det en middelmådig, sjelløs sverd-FPS fullstendig blottet for utfordringer - og akkurat sverd-FPS er noe f.eks. Dark Messiah gjør mye bedre.

Lenke til kommentar

Kommer an på ressursene de bruker. De fleste store moddene kommer i flere versjoner, men siden du nå har GoTY-versjonen burde ikke det være noe problem. Selv om en mod benytter seg av expansion-ressurser, så er det ikke dermed sagt at man er nødt til å bevege seg inn i expansion-territorium for å få noe utbytte av disse.

Lenke til kommentar
MiSP: Jeg vet faktisk ikke om OOO og lignende leveling mods er noe jeg vil downloade, jeg er faktisk en av de få som trives med micromanaging og levelsystemet i Oblivion. ;)

Da anbefaler jeg OOO, for dette har ingenting med micromanaging og levelsystemet å gjøre (det er det KCAS som endrer). Du kan lese om OOO på den andre lenken jeg gav. :)

Lenke til kommentar

Zealuu: Men er det ikke slik at flere mods krever at man har ep's for å i det hele tatt kunne bruke dem?

 

MiSP: Hvis det blir til at jeg kjøper Oblivion til PC, så skal jeg ta en ekstra titt på OOO. :) Men jeg er mer interessert i utvidelser av selve spillet, som nevnt tidligere. Jeg vet også at det er flere store prosjekter på gang, som jeg også var inne på. Er det noen som vet noe mer om dette?

Endret av Tabris
Lenke til kommentar
Zealuu: Men er det ikke slik at flere mods krever at man har ep's for å i det hele tatt kunne bruke dem?

 

Jo, de som er laget med innhold fra expansionene, hvor skaperen ikke har tatt seg tid til å lage en versjon for dem uten expansions, krever naturlig nok at du har dem installert.

 

Poenget mitt var at dersom du kjøper Oblivion for PC nå, så er det stort sett GoTY-versjoner du finner, og der følger begge expansionene med. Det er jo bare å installere disse slik at du kan bruke mods som benytter seg av ressurser derfra, enten du har tenkt til å spille gjennom selve expansion-innholdet eller ikke.

 

Selv kjøpte jeg en GoTY-versjon da den var ute (til tross for at jeg har en CE av vanilla Oblivion stående i hyllen) og blåste litt nytt liv i Oblivion med begge expansionene samtidig. En GoTY-boks koster jo i dag mindre enn den samlede prisen for de to expansionene da de var nye... 299,- eller deromkring.

 

Edit: lolspel

Endret av Zealuu
Lenke til kommentar

Det store i oblivion bortsett fra ooo,obse etc er vel exnems..

http://teseyecandy.com/forum/

Er ofantlig mye mods utviklet for den exnems-greia,og nå er det HGEC i flere varianter.

Kosmetikk da,kropper,klær,armor og litt annet ;-)

Litt som better bodies for morrowind det der.

 

For HGEC krever det kurant maskin ja, testet det på en amd 3200,gforce 7800,2 gb ram og jeg hadde problemer gitt...er greiere nå :-)

Lenke til kommentar

Jeg har ingen mods enda siden jeg ikke har spillet. Og som tidligere nevnt, så er jeg først og fremst interessert i mods som inneholder flere quests, factions og/eller dungeons, dvs. mods som gjør spillet større. Det er hovedgrunnen til at jeg i det hele tatt vurderer å kjøpe det på PC. Men jeg tror ikke laptopen min er stor nok til å takle spillet, i hvertfall ikke med mods-utgivelser i tillegg. :(

Lenke til kommentar
Men jeg tror ikke laptopen min er stor nok til å takle spillet, i hvertfall ikke med mods-utgivelser i tillegg. :(

 

Utrolig hvor lite plass mods tar egentlig, var under 200mb i modmappa mi etter at jeg sletta oblivion for å ta en backup av den. Hadde en del ja.

Men har også spilt Oblivion med 1gb ram og medium grafik kort, virka fint. Selvasagt kunne jeg ikke sette på noe store ting, men det kunne gå helt uten lag. Nedlasta noen script optimizere og finjustere grafikken og det så bra ut + nesten ikke noe lag. Konstante 25 fps eller noe, og jsut at 21 fps er en noral synomisert med 1 sekund.

Lenke til kommentar

Slike "Quest-mods" krever ikke stort ekstra annet enn lagringsplass,og så svære er de fleste ikke, f,eks de officielle modsen med knigts of the nine i spissen,bra den.Ikke så mye som kan gå gærnt med de officielle heller ;-)

Du burde kunne spille men må nok regne med lav uppløsing(800-600 el 640-480) og skru ned/av på det meste av effekter,det vil fortsatt være pent dog :-D

Angående grafikk-kortet ditt veit jeg ikke helt,dårlig peil på bærbart i grunn.

(har 2900 hd pro selv)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...