Gå til innhold

Strekkode fonter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ikke alle strekkoder er lisensbelagte. www.4guysfromrolla.com la ut en gratis i form av gif bilder. burde ikke være stort problem å få dette om til en font. ellers finnes det en del gratis der ute.

 

siden du allerede har prøvd en har du sikkert funnet en allerede. det som du må være obs på er at de fleste krever et start-tegn og et stop-tegn. på code-39 er dette *. sett derfor ei stjerne forran og bak.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

strekkode er som navnet sier, en verdi i form av streker. hva verdien blir, kommer ofte ann på hvilken standard som er brukt.

 

husk derfor på at det finnes flere standarder.

 

vi har for eks EAN strekkode, www.ean.no, som krever at du må registrere det du skal ha strekkode på for å kunne bruke akkurat denne standarden.

 

for å kunne bruke strekkoder enkelt er det beste å bruke Code39 eller Code128. begge disse finnes som skrifttyper ute på nettet, noen gratis, andre koster penger. legg merke til at de som ofte er gratis ikke alltid støtter alle tegnene, dvs den bytter ut for eks 0 med mellomrom, slik at du alikevel blir nødt til å kjøpe fonten for å få det riktig.

 

et lite søk på www.google.com henter ut masse informasjon om hvordan strekkoder fungerer. skal du bruke det med visual basic, visual c++ eller lignende, kan vbcity.com og planetsourcecode.com være greie utgangspunkt. håper dette hjelper. :woot:

Lenke til kommentar

dersom du kan klare deg med bruk av bilder(ett bilde for hvert tegn) i stede for en skrifttype kan eg sende deg de eg har.

 

det er code39, og eg fant de som en guide på nettet til hvordan du legger til strekkode på en nettside( :shrug: ).

 

ps: code39 må ha * forran og bak, for å indikere start og slutt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...