Gå til innhold

Kjøpe nytt PA-anlegg, aktivt/passivt? Hvor stor mikser osv.


Lamborgini

Anbefalte innlegg

Bandet skal kjøpe nytt pa-anlegg, men vi har ikke mye kunnskap om dette.

 

Først om mikser:

 

Vi har 2 gitarer, 1 bass og 2 mikrofoner. Hvor mange kanaler trenger vi da? Blir denne miksern for liten?

 

Så om høytalere:

Passive eller aktive? Er det innebygd forsterker i begge? ALtså, hvis vi skal ha mikrofon, trenger man å kjøpe en separat mic-forsterker?

Endret av Lamborgini
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Passive høytalere har ingen forsterker, og må ha det for å drives. Aktive er dyrere men kan drive seg selv (de har egen strømtilførsel).

 

Mixeren du har valgt har 4 innebygde mic-innganger (de runde oppe til venstre). Dvs at den har sin egen mic-forforsterker, så det trenger dere ikke da. Gitarer trenger bare 1 inngang hver, de er jo mono ut, og 90% av alle gitarpedaler har en mono utgang. Så det ser ut til at denne mixeren holder. Pluss at dere har et par kanaler til overs.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Det er litt lettere å gi gode råd om du forklarer hva dere skal bruke PA-en til hvilke anledninger dere kommer til å bruke den.

 

Edit:

 

Hold gitar og bass langt unna PA-en hvis det ikke er noen helt spesiell grunn til noe annet (at gitaristen har lyst er ikke god nok grunn). Det er ikke hensiktsmessig med de anleggene du skisserer her.

Endret av kjeklulf
Lenke til kommentar
Edit:

 

Hold gitar og bass langt unna PA-en hvis det ikke er noen helt spesiell grunn til noe annet (at gitaristen har lyst er ikke god nok grunn). Det er ikke hensiktsmessig med de anleggene du skisserer her.

 

Okei, men hvorfor det? Hvis noen av oss har en crappy 30w nybegynnerforsterker? Vil det ikke lønne seg da?

 

 

 

Og, vi har tenkt å bruke pa-anlegget mest i bandrommet, men også hvis vi får spillejobber der de ikke har anlegg.

Lenke til kommentar

Om du har en crappy 30w nybegynnerforsterker vil du ikke få noe bedre lyd av de anleggene du skisserer her. Et PA-anlegg er beregnet til å forsterke den lyden du har på scenen der det er nødvendig, ikke noe mer. 30w gitarforsterker gir mer enn nok volum i et øvingsrom og de fleste andre anledninger (dvs slike anledninger hvor dere kunne tenkes å bruke et slikt PA-anlegg).

 

Bass har heller ikke noe i slike anlegg å gjøre. De kan ikke formidle bassfrekvensene på noen god måte og det vil bare bli masse ekstra jobb for dere å stille inn.

Lenke til kommentar

Hmmm...

 

Det vi vil ha, er en måte å kontrollere volumet til alle instrumentene på ett sted, samt en slags mikrofonforsterker. Og det er ikke snakk om å ikke bruke separat instrumentforsterkere her, det har vi. Men for å skrive et detaljert opplegg:

 

Gitar - gitarforsterker - mikser - høytaler (gjelder fo alle instrumenter, unntatt mikrofon som går rett inn i mikser).

 

På den måten kan vi kontrollere lyden enkelt.

 

 

Noen innvendinger?

 

Edit: for meg virker det som om du tror at vi skal plugge gitar/bass rett inn i mikser...slik er det som sagt ikke

Endret av Lamborgini
Lenke til kommentar

Problemet med dette er at med en gang noen endrer volum på sitt instrument så må du bort til mikseren og justere der også. Dessuten: Volumet fra en vanlig forsterker er fullt ut i stand til å overdøve alt i et slikt PA-anlegg. Bassen vil som sagt ikke kunne gjengis godt i et anlegg av denne størrelsen.

 

Slike anlegg kan brukes hovedsaklig til vokal, piano og akustiske instrumenter. Hold de andre instrumentene unna og lær dere heller å kontrollere volumet uten å bruke PA. Det er langt fra enkelt å kontrollere volumet gjennom en PA. ;)

 

Edit:

 

Jeg er klar over at dere skal kjøre fra forsterker til PA men det endrer ikke noe i det jeg har skrevet. :)

Endret av kjeklulf
Lenke til kommentar

Okei, har også snakka med folka i nærmeste musikkbutikk, og de sier akkurat det samme som deg ;)

 

Men, har du noe peiling på ulike PA-anlegg? Jeg postet to mulige anlegg litt lengre oppe, pakke 1 og pakke 2. Tror du du kan si noe om hvor gode de er, evt. prisen?

 

Edit: Spesielt pakke 2 er interessant (for oss)

Endret av Lamborgini
Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Husk at en god emnetittel skal beskrive eller oppsummere hvilket problem du har - ikke at du har et problem. En god emnetittel skal heller ikke kun bestå av et produktnavn.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Endret av k-ryeng
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...