Gå til innhold

-Turin_Turambar-

Medlemmer
  • Innlegg

    1 222
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -Turin_Turambar-

  1. Hei, jeg er en 16 år gammel gutt som har tent en del på å bli jagerpilot og er veldig fristet til det, og jeg lurte derfor på om noen kunne fortelle meg hva det er jeg egentlig må igjennom, for jeg har null peiling. Skal søke videregående nå, og er det sånn at jeg må ha generell studiekompetanse? Hvordan er det med maks høyde til piloten?

    Som sagt så vet jeg ingenting, så håper noen kan hjelpe meg :)

    Sjekk ut denne tråden : https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=946450&st=0 :)

  2. Noen som vet om det er sant at man kan ryke i USA pga at man ikke tåler nok G?

    Man testes ikke for G-toleranse. Sentrifugen går man gjennom først etter man har fått vingen. Imidlertid; om de merker når du flyr at man tåler ekstremt lite g, så kan det få konsekvenser. Jeg kjenner til ett tilfelle der en elev ble flyttet fra jagerutdanning til heli. Kjenner ingen detaljer, men tror det skal veldig mye til.

  3. Det stemmer det, rundt 180 timer i året er vanlig for å være "combat ready". I det siste virker det imidlertid som det er blitt noe mer, kanskje rundt 200 timer i året. Når det gjelder hva man gjør utenom flyging, så er det mye forskjellig. Det kan være planlegging av flyturer, briefing, debriefing, trening, administrative oppgaver +++.

  4. Gratulerer til FII-11!

    Jeg møtte Johannes her i Bodø denne uken, godt å høre at han fikk en bra baksetetur. That being said,

    det skal jo ikke så mye til :p Btw, hvilken vei tenker du å gå Folemonken, F-16?

     

    Når det gjelder de som ryker ut fra LFS, så kan flere ting skje. Om de har førstegangstjeneste fra før, så blir de dimmittert tror jeg. Om de ryker ut senere i programmet, eller ikke har førstegangstjeneste, blir de ofte tilbudt arbeid et sted i Luftforsvaret så de kan fullføre befalsutdannelsen, og blir da i hvert fall sersjanter. Om de ryker ut helt på slutten blir de ofte tilbudt utdanning som navigatør.

    Navigatører finnes i dag på Orion og Sea King. På Sea King tror jeg jobben deres er nettopp navigasjon, på Orion tror jeg de har en mer taktisk rolle i tillegg, og er på sett og vis leder for det taktiske innholdet av oppdraget. Dette tror jeg det er snakk om å innføre også på fregattenes NH-90-helikoptre.

  5. Gratulerer til dere der oppe, ser ut til at dere kommer lenger i programmet enn vi gjorde...

     

    Jeg er i Bodø, men det blåser ofte friskt her også. For noen uker siden var det 100 knop crosswind

    i høyden på vei til Andøya, lå med ganske bra crab selv i 400 knop :p

    Om det blåser mer enn 45 ved havnivå er det forøvrig forbudt å fly, så 50 er ikke noe issue egentlig :)

    (Siden man da sitter inne med en kaffe.)

×
×
  • Opprett ny...